tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Kotimaan katsaus

Tässä vaiheessa kesää olemme yleensä jo joko suunnanneet tai suuntaamassa Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta tällä kertaa päätimme antaa pitkästä aikaa kotimaalle mahdollisuuden. Varsin hyvältä tämä on tähän mennessä vaikuttanutkin. Olen ihastunut sahdin lisäksi Valion ritarijuustoon sekä kotimaiseen kansanmusiikkiin (jos kohta olen ollut vanhastaankin varsin folk-henkinen).

Yllä oleva kuva on Haapavesi Folkin juustoillasta, ja alla oleva lautasmallini näyttäisi olevan niin ikään samasta paikasta.

Äänikirjat ovat oikein onnistunut keksintö näin kesäaikaan, yhdistelmä riippumaton kanssa on havaittu erityisen toimivaksi. Valikoima toki on harmillisen rajallinen. Juhannuksen aikaan kuuntelimme kahteen pekkaan Baskervillen koiran (tosin emme siellä riippumatossa). Ruokapuolelta voisi suositella ahventen ja pekonin yhdistelmää, mutta siitä lisää ehkä lähipäivinä.

Vaikka eipä sillä, etteikö vähän kuitenkin kutkuttaisi lähteä käymään jossain pikkuisen kauempanakin. Pohjois-Norjassakaan ei ole käyty pitkään aikaan, vaikka sinnehän hurauttaa täältä ihan hetkessä. Siellä voisi syödä kalaa.

Ja loppuun vielä ilmoitusluontoista asiaa tai ehkä oikeammin pieni pyyntö: Syyskuun kuudennen päivän ruokablogimiitistä kiinnostuneet voisivat ilmoitella jossain vaiheessa sähköpostiosoitteensa sivupalkista löytyvään pastanjauhantaa ät gmail.com -osoitteeseen.

9 Comments:

At 1/7/08 15:25, Blogger Tusla said...

Äänikirjat ovat myös loistavaa seuraa pitkillä ajomatkoilla. Aarresaari oli aivan loistava, jäin ihan koukkuun ja istuin suurinpiirtein kotipihan parkkiksella kuuntelemassa sitä loppuun... :)

 
At 1/7/08 15:35, Blogger Rosmariini said...

Meille kävi tuon Baskervillen kanssa vähän samalla tavalla. Oli pakko kuunnella se automatkan jälkeen loppuun, vaikka väsymyskin oli siinä vaiheessa jo valtaisa ja sänky kutsui.

 
At 1/7/08 19:59, Blogger Aino said...

Kerrohan terveisiä Haapavedelle, jos vielä siellä päin olet :)

 
At 1/7/08 21:32, Blogger Merituuli said...

meillä kuunnellaan myös äänikirjoja automatkoilla. valikoima on kuitenkin Eemelistä Bambiin :) itse kyllä kuuntelin esikoista hoidellessani moniakin kirjoja kirjastosta lainaten, nyt tuollaista "kohinaa taustalle" ei enää kahden lapsen kanssa kaipaa.

Kotimaasta, ihan itseä likikin, löytyy yllättävän kivoja paikkoja ja juttuja kun vain osaa osua oikeaan paikkaan. Edelliskesänä "hokasimme" Tuusulanjärven taiteilijayhteisön (ent.) museot ja viime maanantaina löysimme ihanan kiipeily/rantapaikan Lauttasaaresta. Hakaniemen torilla ja -hallissakin käynti oli koko perheen voimin ihan retki!

 
At 1/7/08 22:40, Blogger Rosmariini said...

Aimo annos: Olisihan tuonne jäänyt kyllä mielellään vähän pitemmäksikin aikaa, mutta palauduimme jo koti-Ouluun. Mutta kerron ilman muuta terveisiä vuoden päästä, jos sinne silloin taas suuntaamme. :)

Hyppysellinen: Yllättävän rentouttavaa tämä koti-Suomessa lomailu on ollut (vähän liiankin > meinaa nukuttaa aina vähän liian pitkään ja makeasti), ja uutta kivaa katseltavaa löytyy ihan lähitienoiltakin, kun jaksaa vähän koluta.

 
At 2/7/08 09:25, Anonymous Nimetön said...

No jopas, kotiseuduillani olette olleet. Haapavesi Folk on erinomainen tilaisuus, jonka arvoa ei valitettavasti kaikki paikkakuntalaiset ymmärrä. Luinkin lehdestä tuosta juustoillasta, taisi olla ihan hyvät kattaukset juustoa? Hyvä idea yhdistää ruoka ja musiikki.

 
At 2/7/08 18:08, Blogger Rosmariini said...

Minä olin arvatenkin ihan haltioissani tuosta juustojen ja musiikin yhdistämisestä. :) Mukavasti pääsi maistelemaan uutuuksiakin, esim. peston makuista tuorejuustoa. Haapavedellä on ilmeisesti omakin Juustola, joten siitä ajatus on luultavimmin lähtenyt.

 
At 5/7/08 20:57, Anonymous Nimetön said...

Enklanniksi löytyy valtava valikoima äänikirjoja. Helposti netistä ladattavia löytyy mm. audible.com:sta. Dollarin kurssi suosii mukavasti.

 
At 5/7/08 23:53, Blogger Rosmariini said...

Tosiaan, en ole hoksannut netin mahdollisuuksia tuossa asiassa ollenkaan! Pitääpä käydä etsiskelemässä tuolta sopivaa kuunneltavaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails