lauantaina, syyskuuta 02, 2006

Aurajuustoinen kinkkupasta

Etsiskelin muutama viikko sitten Aurajuuston sivuilta ideoita homejuustowokkiin. En löytänyt, mutta otin sitten kokeiluun tämmöisen aurajuustoisen kinkkupastan. Aluksi arastelin laittaa soosin sekaan kokonaisen aurakolmion, mutta ei se loppujen lopuksi edes maistunut lopputuloksessa kovinkaan paljon. Pastan lisäksi sapuskaan tarvittiin:

1 kolmio Aura-juustoa
1 kokonainen purjo
n. 300 g savukinkkua
2 purkkia kevyt Creme Fraichea

Purjo pikotaan oliiviöljyä sisältävään kattilaan ja freesataan hyvin, Aura-juustomuruset ja kinkkukuutiot lisätään joukkoon. Lopuksi sekaan Creme Fraichet ja kuumennetaan kevyesti. Rouhitaan sekaan runsaasti mustapippuria. Nautitaan tagliatellen kanssa parmesaanilla päällystettynä.

8 Comments:

At 4/9/06 18:35, Blogger Ketturouva said...

Kuulostaa aika lailla samalta kuin pastakastike jota meillä harrastetaan, sillä erolla että laitamme tavallista sipulia.

 
At 4/9/06 19:02, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, taidanpa itsekin kokeilla tätä jolloinkin tavallisella sipulilla. Purjo kun tuppaa olemaan meikäläisen makuun lämpimissä sapuskoissa vähän turhan mieto.

 
At 9/9/06 14:37, Blogger Leena said...

Toimii myös katkaravuilla kinkun sijaan. Itse olen maustanut vielä rosmariinilla. nam.

 
At 9/9/06 17:25, Blogger Rosmariini said...

Katkarapujen ja aurajuuston yhdistelmä kuulostaa kyllä pastan seassa semmoiselta herkulta, etten uskalla edes ajatella, kun muutenkin on niin kamala nälkä. :) Pitänee lähteä tästä ruuanlaittohommiin...

 
At 7/5/08 13:14, Anonymous Anonyymi said...

itse olen tehnyt vastaavanlaista lisäämällä pastaan vielä kuutioitua paistettua pekonia. Varsinkin sunnuntai olossa täydellistä.

 
At 31/3/09 21:17, Blogger tiinanen said...

Kokeilin tätä ohjetta. Oli hyvää. :)

 
At 19/10/09 14:43, Anonymous Anonyymi said...

Resepteihin pliis gramma-/ millilitra-määrät, jotta Suomen rajojenkin ulkopuolella voitaisiin kokeilla reseptejä.
Pakkauskoot vaihtelevat maittain.
Tata blogia luetaan jo meidan perheen toimeasta Hollannissa, Englannissa ja Kanadassa.

 
At 25/10/09 17:10, Anonymous Jenni Helsingistä said...

Lisäsin omaan variaatiooni tuoreita herkkusieniä kun sattui olemaan kaapissa. Namia!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails