sunnuntaina, helmikuuta 18, 2024

Georgialainen ravintola Marani


Kuten jossain vaiheessa taisin jo mainita, olemme päättäneet oululaisten ruokabloggaajien kesken käydä kerran kuussa syömässä jossakin Oulun ravintoloista.

Viime syksynä en päässyt sairastelun takia joka kerta mukaan, mutta tänä vuonna olen päässyt Ravintola Puistolaan ja nyt helmikuussa vastikään avattuun georgialaiseen ravintola Maraniin.

Päädyimme valitsemaan Maranissa ryhmämenun, johon sisältyi tunnettuja georgialaisia ruokalajeja kuten hatsapuri sekä täytetyt khinkali-nyytit. Alla olevassa kuvassa näkyy myös ruokalaji nimeltä pkhali, mikä tarkoitti pinaatista, pavuista ja punajuuresta tehtyjä kasvispullia.Jälleen kerran on mahtavaa päästä toteamaan, kuinka kiinnostavia ravintoloita Ouluun on viime aikoina perustettu. Ruoka oli erinomaisen inspiroivaa ja värikästä.

Miinusta turhan suurista annoksista, minkä takia hävikkiin menee varmasti melkoisen paljon ruokaa.

Mietimme, että seuraavalla kerralla voisi tilata (georgialaisen punaviinin ohella) pöydän täyteen pelkkiä herkullisia alkupaloja.

Leipälistaltakin löytyisi muutakin kuin hatsapuria. Esimerkiksi pavuilla täytetty lobiani kuulostaisi kiinnostavalta. Alla olevassa kuvassa tavallinen hatsapuri, joka oli kyllä sekin oikein hyvää:

Ravintola Marani, Pakkahuoneenkatu 8, Oulu
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails