tiistaina, tammikuuta 05, 2021

Arroz con polloTällä ruokakokeilulla on hieman tavallisesta poikkeava tausta: nimittäin kieltenopiskeluappi Duolingon ravintola-aiheisissa espanja-tehtävissä toistui arroz con pollo -niminen ruokalaji niin monta kertaa, että sitä oli lopulta ihan pakko kokeilla itsekin. Kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen latinomaiden perus- tai lohturuoka, jota sekä laitetaan kotona että syödään ravintoloissa yleisesti.Kävin läpi muutamia netistä löytämiäni reseptejä ja perusidealtaan arroz con pollo vaikutti olevan yksinkertainen yhden kattilan ruoka: ruskistetaan padassa tai kattilassa kananpaloja, maustetaan vähän, lisätään riisiä ja lientä ja haudutellaan lopulta riisi kypsäksi.


Meidän arroz con pollomme oli oikein herkullista! Kanan kanssa samassa kattilassa hautuessaan riisi oli imenyt itseensä reilusti makua ja kokonaisuus oli oikein mehevä ja maukas. Tämä resepti alkuperäisessä muodossaan löytyy täältä. Raaka-aineiden määrien kanssa ei tarvitse olla kamalan tarkka, vaan voit käyttää vähän sitä, mitä kaapista löytyy.


Arroz con pollo (Riisiä ja kanaa)

4 kanankoipea tai muuta mielellään luullista kananpalaa

1 iso lasillinen riisiä

ruohosipulia

puolikas tai vaikka kokonainenkin punainen paprika

2,5 lasillista kanalientä (sama lasi, jolla mittasit riisin)

1 dl olutta (vaalea peruslager)

200 g pakasteherneitä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl kurkumaa (tai hiukan sahramia)

suolaa

pippuria


Mausta kananpalat suolalla ja pippurilla ja ruskista ne kattilassa tai padassa oliiviöljyssä melko korkealla lämmöllä. Kääntele kananpaloja, jotta ne ruskistuvat mukavasti joka puolelta.


Pilko kananpalojen paistuessa paprika pienehköiksi suupaloiksi ja silppua ruohosipuli. Lisää ne kattilaan, kun kana on kullanruskeaa. Paista muutaman minuutin ajan, laske lämpöä ja hauduttele vielä viitisen minuuttia.


Kaada sekaan olut ja kun se lakkaa vaahtoamasta, lisää kurkuma, herneet ja kanaliemi. Kun liemi kiehuu, lisätään riisi ja odotetaan taas, että keitos kiehuu. Laske sitten lämpöä miedoksi ja hauduttele kannen alla 18–20 minuuttia. Riisipakkauksen ohjeesta voi saada osviittaa, miten pitkään riisiä kannattaa haudutella.


Kun ruoan ottaa lopuksi liedeltä, sen kannattaa antaa vielä vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

3 Comments:

At 6/1/21 16:58, Blogger Jael said...

Tuttua ruokaa:) Kun asuin Venezuelassa söin vielä kanaa, ja Arroz con Pollo tuli usein vastaan:) Mucha exito con los estudios!

 
At 9/1/21 22:41, Blogger sakepe said...

Olipas hyvää! Ensi kerralla vaihdan ruohosipulin kevätsipuliksi niin sitten on täydellinen.

 
At 30/1/21 14:41, Blogger Rosmariini said...

Kielten opiskelu näköjään kannattaa. :) Tykkäsin tästä kovasti itsekin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails