perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Toukohaaste: paras piknikeväs

Kevään ja kesän kohokohtia on pakata eväät mukaan ja lähteä syömään niitä ulkoilmaan mukavassa seurassa tai vaihtoehtoisesti vaikka hyvän kirjan kanssa. Ja nyt kun ollaan vielä parhaillaan varsin vappuisissa eväsretkitunnelmissa, oli toukokuun ruokahaasteen aihevalinta hyvinkin helppo:

Osanottajien tulee laatia jotain sellaista syötävää, joka on helposti otettavissa mukaan piknikkikoriin tai eväsretkelle. Raaka-aineet, tekotapa ja ruokalajin lopullinen muoto ovat osallistujien vapaasti valittavissa. Salaatit ja voileivät ovat tietenkin piknikeväistä kaikkein perinteisimpiä, mutta osallistua voi vaikkapa juomalla tai leivonnaisella. Luonnollisesti olisi suotavaa, että ruokalaji heijastelisi mahdollisimman hyvin laatijansa persoonallisuutta ja raaka-aineisiin liittyviä mieltymyksiä.

Osallistuminen

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.
Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.
Haasteruoka tulee postata 1.-24.5.2009 välisenä aikana.
Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.
Ilmoittautuminen päättyy 24.5.2009 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.
Toukokuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta, että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 25.5.2009 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 30.5.2009 klo 24:00.
Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan.
Toukokuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 31.5.2009.

Kesäkuun ruokahaaste

Toukokuun 2009 ruokahaasteen voittaja järjestää kesäkuun 2009 ruokahaasteen (tai mahdollisesti kahden edellisen kesän tavoin kesä-heinäkuun ruokahaasteen?). Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.

Nyt vaan kaikki joukolla mukaan toukokuun ruokahaasteeseen!

63 Comments:

At 1/5/09 19:06, Blogger Jael said...

Kiva aihe.Pannaan mietintään....

 
At 1/5/09 19:16, Blogger Rosmariini said...

Aiheenvalinnassa on vahvasti oma lehmä ojassa. Kesällä tulee evästettyä sen verran usein kodin ulkopuolella, että uudet ideat olisivat erittäinkin tervetulleita. Jospa vaan mahdollisimman moni innostuisi osallistumaan.

Mutta olisipa muuten kiva nähdä, mitä siellä teilläpäin maailmaa pakataan piknikille mukaan. :)

 
At 1/5/09 20:49, Anonymous Anonyymi said...

en malta odottaa tulosreseptejä ! :)

 
At 2/5/09 00:49, Blogger Ari Makela said...

Pistitte pahan koska haaste osui kahteen ideaan, joita olen pyöritellyt pitkään mielessäni.

 
At 2/5/09 07:31, Anonymous nemo said...

Ihana haaste! Odotan innolla tuloksia, sillä olen surkea eväiden laatija.

 
At 2/5/09 13:24, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Pitää toivoa, että reseptejä olisi reilun kolmen viikon päästä koossa ihan kunnon satsi (tai nyt edes jonkin verran).

Ari: Teikäläisen täytynee järjestää alkuun Äijäruokalan sisäiset karsintaottelut - ja päättää sitten sen jälkeen jatkoonmenijät. :)

Nemo: Mukavaa tässä on myös se, että teidänkin keittiönne pääsee taas osallistumaan haastekokkaukseen, kuukauden pakollisen poissaolon jälkeen!

 
At 3/5/09 21:43, Blogger Sitruunainen said...

Hei Rosmariini ja Pippurimylly! Olen ollut bloginne uskollinen 'kuolaaja' jo vuosien ajan (parin ainakin) muttei ole koskaan tullut kommentoitua. Ajattelin ottaa osaa haasteeseen nyt, kun vihdoin olen saanut oman blogini luotua.

Kysymykseni kuuluukin: voiko vanhalla postauksella osallistua vaiko uudella vain?

 
At 4/5/09 09:47, Blogger Rosmariini said...

Kiva saada uusia blogeja mukaan! Haasteruoka tulee tosiaan (kisan vakavamielisten sääntöjen mukaan;) postata 1.-24.5.2009 välisenä aikana. Eli tämän kuun alusta alkaen laadituilla jutuilla voi osallistua, vaikkei niitä alkujaan olisi haastemielessä julkaissutkaan.

 
At 4/5/09 17:57, Blogger Meri, Helsinki said...

Kyöstit jumalauta, ootte menny voittamaan haasteen enkä oo edes huomannut!!!!! Erkeleesti onnea Kallion halleberryltä ja tiedoksenne vaan, että potaattileipä odottaa jo listalla Lihansyöjän ruokarajoitekauden loppua :-P Ootte parhaat.

Ja vaikka oon ihan hylännypylänny tän plokaamisen, niin olishan se kyllä yritettävä silti osallistua tähän teidän haasteeseen vaikka ITSE OSTETULLA OMENALLA jossei muulla! NIin historiallista tämä on kerta. Anteeksi kun oon ollu niin hiljaa ja tylsä.

 
At 4/5/09 21:20, Blogger Rosmariini said...

Kallion kavioeläimellä on mennyt vuosikymmenen ruokatapaus ja juhlahulina nyt kyllä kokonaan sivu suun. Vaikka vetäähän se itse kunkin aika hiljaiseksi, että tässä (vastoin kaikkia todennäköisyyksiä ja kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen laskelmia) vielä tämmöiseen jättimenestykseen ponnistettiin. :P

Mutta juuei, on tässä huonotkin puolensa. Etenkin se, ettei nyt voi itse osallistua tässä kuussa ollenkaan (höhlät tuota säännöstön jääväys-pykälää).

 
At 5/5/09 07:19, Blogger Meri, Helsinki said...

Onko teillä muuten koskaan jäänyt yhtään haastetta väliin? :-O Aika mieletöntä jossei! Että tää on sitte niinku eka ;-)

Mutta lupaan kyllä juhlia ihan pohjanmaan kautta kun livenä kohdataan! Kylvetän teitä shampanjassa ja syötän pannaania suoraan kaviosta! :-D

 
At 5/5/09 11:18, Blogger Rosmariini said...

Muutaman kerran olen tumpuloinut ilmoittautumisen kanssa, mutta joka kerta ollaan oltu ainakin hengessä mukana. Voi kun joku jaksaisi ruveta järkkäämään Suomessa vielä jotain Daring Bakers -tyyppistä ruokajuttua. Olisi kiva tirkistellä, minkälaisia versioita eri polkkaajat saisivat samasta reseptistä aikaan.

Pannaanin vois panna muuten myös jäätelöksi > voisit, pliis, jossain vaiheessa postata lukijatoiveena jäätelökoneen myöhemmät seikkailut.

 
At 5/5/09 12:13, Blogger Haarukka said...

Oivallisen kuuloinen haaste. Mun parhaat piknikeväät on kaikki jostain kopioituja, mutta katsotaan, josko keksisin jotain. Ainakin aion kylmästi käyttää hyväkseni haasteen satoa ;)

 
At 5/5/09 12:22, Blogger Rosmariini said...

Lainareseptilläkin saa ilman muuta osallistua, kunhan ilmoittaa lähteen. Että nyt vaan valitsemaan parhaista jemmassa olevista ohjeista se kaikkein paras. :)

 
At 5/5/09 17:19, Blogger Nelle said...

Onneksi olkoon! Olimme netittömästi viettämässä vappua ja nyt vasta haasteäänestyksen tulos selvisi:) Sylin täydeltä onneva - ansaittu voitto!

 
At 6/5/09 06:32, Blogger Meri, Helsinki said...

Jäätelökone kun ei vaan ole vielä myöhemmin seikkaillut :-D Muuten kyllä. Mutta seuraavaksi lienee luvassa sitten raakajädee koneen kautta, katotaan, jos kerran TOIVe on <3 Tosin tää raakajäde ei välttämättä ollu just se mutta onhan sekin seikkailu? Ja pannaani on parasta raakajäätelöä!

 
At 6/5/09 17:59, Blogger Rosmariini said...

Nelle: Kiitosta paljon. <3 Toivon mukaan näemme energisen siskoskeittiön mukana tälläkin kierroksella.

Ylimuuli: Elävästä banaanistahan me aikoinaan opimme, ettei banaanijätskiin tarvita muita härveleitä kuin banaani ja pakastin!

 
At 6/5/09 18:09, Blogger Laura said...

Hei Rosmariini & Pippurimylly! Jospa minäkin Sitruunaisen tavoin uskaltaudun haasteeseen mukaan ensimmäsitä kertaa. Hauska haaste, piknikit on ihania ja ulkona on kiva syödä!

 
At 6/5/09 21:23, Blogger Rosmariini said...

Hienoa! Uusissa osallistujissa olisi sekin hyvä puoli, että siinähän saa samalla kätevästi lukulistoilleen tuoreita blogituttavuuksia.

 
At 6/5/09 23:14, Blogger Sitruunainen said...

Lukulistoista puheen ollen, saanko liittää teidät listalleni? Täällä jo hierotaan aivonystyröitä kisakuntoon - saa nähdä, jospa jokin herkku vielä mieleen putkahtaisi!

 
At 6/5/09 23:32, Blogger -stjtr- said...

Kertokaa heti, jos tänne oletta tulossa! Ja milloinkas se Oulun miitti on? Jos tekisi pikaisia päätöksiä nääs...

 
At 6/5/09 23:47, Blogger Sohvi said...

Onnittelut haastevoitosta, se oli totisesti ansaittu!

Ihan huipun ja ajankohtaisen haasteen olette keksineet, en malta odottaa mitä kaikkia herkkuideoita tämä tuokaan tullessaan.

Itse osallistun juusto-parsakaaliquichellä: http://kasvisliemessa.blogspot.com/2009/05/juusto-parsakaaliquiche.html

Antoisaa kevättä!
-Sohvi

 
At 7/5/09 00:03, Blogger Rosmariini said...

Sitruunainen: Nyt vaan kaikki äkkiä korkean paikan leirille, että pääsette varmimmin kisakuntoon! Vaikka siellä Italian suunnalla taidetaan olla kaikesta päätellen aikamoisessa kisakunnossa jo valmiiksi. Ensikertalainen onkin vienyt toisinaan koko potin. ;)

Niin ja toki Jauhikseen saa linkittää.

Stjtr: Pepa oli niissä maisemissa viimeksi tänään. :) Oulu-miitti pidetään ensi viikon lauantaina. Sinne tulemalla ja tarpeeksi pitkään viipymällä pääsee katsomaan meidän kanssamme euroviisuja, oujee.

Sohvi: Kasvisliemestä kajahtaa! Mahtavaa saada ensimmäinen kisaaja rivistöön, tervetuloa!

 
At 10/5/09 18:50, Blogger Jytis said...

Nyt on piknikillä käyty ja herkut todettu hyviksi joten mukana ollaan!

En osannut päättää tekisinkö suolaista vai makeaa niin tuli sitten kumpaakin, kookossarvia joiden toisena täytteenä on vaniljavanukas ja kaneli, toisena yrttiöljy, täältä löytyy:

http://herkkujakoukku.blogspot.com/2009/05/kookossarvet-kahdella-taytteella.html

 
At 10/5/09 21:27, Blogger Rosmariini said...

Kookossarvia, aivan loistavaa! Tässähän alkaa tosissaan odottamaan kesän pikniköintejä.

 
At 11/5/09 00:00, Blogger Sitruunainen said...

Osallistun haasteeseen Ligurialaisella sipulipiiraalla, jota kävimme tänään ulkoiluttamassa yli puolen kilometrin korkeudessa! Aika hyvin meiltä sunnuntaiurheilijoilta! Piiras seikkailee osoitteessa:

http://piemontensydamessa.blogspot.com/2009/05/ligurialainen-sipulipiiras-seikkailee.html

 
At 11/5/09 19:51, Blogger Rosmariini said...

Huikean ihana piiras kerrassaan huikeissa maisemissa! Täytyy kesän mittaan kokeilla samaa evästä täällä Perämeren rantamilla. :)

 
At 11/5/09 23:11, Blogger Merituuli said...

parempi myöhään kuin ei silloinkaan...tuhannesti onnea voitosta! ja miljoonasti kiitosta aiheesta. tarvitsemme kipeästi uusia piknikevästyksiä ja täältä niitä varmasti nyt saadaan.

en hehkuta vielä omaa osallistumistamme (vaikka taas vissi tarkoitus onkin) sillä laiskimus katalus on vieraillut kyökissämme viime kuukausina haasteiden suhteen.

 
At 12/5/09 12:51, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Hyppis! Tässä haasteessa on se hyvä puoli, että osallistua voi hyvinkin monenlaisella sapuskalla ja piknikinhän voi pitää halutessaan vaikka omalla takapihallaan. :) Joten vähänkö olisi mukava saada teidätkin tällä kertaa haasteeseen mukaan!

 
At 13/5/09 12:14, Blogger Aurinkotuuli said...

Heips! Olen osallistun kisaan sitruunaisilla kanapatongeillani.

http://tuulentupa.blogspot.com/2009/05/vappuruokaa-sitruunaiset-kanapatongit.html

 
At 13/5/09 14:42, Blogger Rosmariini said...

Hienoa, sitruunapatongit kuulostavat kyllä harvinaisen herkullisilta!

 
At 13/5/09 20:25, Blogger Ketsuppi said...

Onnea vaan voitokkaista leipäläisistä jauhajille! :) Ja osallistuminen (pitkästä aikaa) samaan syssyyn. Noin: http://ketsuppinen.blogspot.com/2009/05/haasteellinen-mammainpaivapiknik.html

 
At 13/5/09 20:26, Blogger Ketsuppi said...

Ainiin. Ja yksi ruoka sai vaan olla, eikö? Jos näin, niin osallistuva osanen on sitten feta-pottusallad. Tänks.

 
At 13/5/09 20:47, Blogger Rosmariini said...

Tuon eväskorin lähistölle olisin mieluusti parkkeerannut itsenikin. Miten ihmeessä yhdessä salaatissa voi ollakaan noin paljon kaikkea maistuvaa? Täytyy päästä testaamaan ennen kuin parsakausi päättyy.

Tervetuloa mukaan!

 
At 14/5/09 17:46, Blogger Dea said...

Mekin osallistumme haaateeseen salaatilla. Pähkinäistä parsasalaattia punaisen keittiön tapaan: http://punainenkeittio.blogspot.com/2009/05/pahkinaista-parsasalaattia.html

 
At 14/5/09 18:36, Blogger Rosmariini said...

Ihanan värikästä salaattia. Mansikoitakin! Se tässä vaan askarruttaa, että voisikohan sekaan laittaa katkarapuja JA sinihomejuustoa. :D Kisaonnea Punaiseen keittiöön!

 
At 16/5/09 17:13, Anonymous nemo said...

Vellipoika ilmoittautuu toukohaasteeseen pienillä pique-nique tuulihattusilla.
http://aapinemo.vuodatus.net/blog/1965627

 
At 16/5/09 21:28, Anonymous b. said...

b. osallistuu.

makkaraa, olutta ja salaattia

 
At 17/5/09 16:28, Blogger Virpi said...

Noniin, eilisen sapuskoista haastevastausta. Paitsi nyt itsekin tajusin, että jos saa osallistua vaan yhdellä ruoalla niin siinä tapauksessa haasteeseen vastaa fetatahna, kun pottusallaadi oli jo Ketsuppilallakin.

Eniveis, tarinaa eilisestä miitingistä (josta vielä iso kiitos!) sekä haasteeseen vastaus löytyy täältä:
http://peruspoperoa.blogspot.com/2009/05/paikallisruokablogistien.html

 
At 17/5/09 19:16, Blogger Rosmariini said...

Nemo: Ihania hattuja! Ja erityisplussa persoonallisuuspuolesta!

B: Epäruokabloggaaja, jee! Ja persoonallisuuden heijastumia epäilemättä mukana tässäkin muonassa. Voisit vaan nykäistä postaustasi vuodella eteenpäin, niin täyttyisi sääntökohta "haasteruoka tulee postata 1.-24.5.2009 välisenä aikana".

Virpi: Fetatahna olikin loistosyötävää, jota tehtaillaan meillä takuulla kesän mittaan moneen otteeseen. Kun vaan pääsisi maistamaan muitakin osallistujamuonia yhtä kätevästi!

 
At 18/5/09 10:10, Anonymous b. said...

Kas, jäi huomaamatta tuo päiväys. No, nyt se on uutena postauksena.

 
At 18/5/09 10:29, Blogger Rosmariini said...

Osallistuminen rekisteröity, tervetuloa mukaan!

 
At 18/5/09 22:26, Anonymous Anonyymi said...

Pikkupizzaa piknikille: http://hannn.wordpress.com/2009/05/18/wappu-2009/

 
At 18/5/09 22:38, Anonymous Reija said...

Pique-nique! Mitähän se on italiaksi: joka tapauksessa tässä italialaisen keittiön vastaus haasteeseen ...
http://www.satokangas.fi/blogi/2009/05/toukokuun-ruokahaaste-paras-piknikevas/

 
At 18/5/09 22:44, Blogger Rosmariini said...

Hanna & Reija: Tervetuloa toukohaasteeseen! Kerrassaan herkullisia ruokia (ja ruokakuvia!) kumpaisellakin.

 
At 18/5/09 23:56, Blogger Jaana said...

Kulinaarimurulasta piknikfiltille nakataan suklaa-pistaasilettusia.

 
At 19/5/09 00:53, Blogger Rosmariini said...

Herkkulätyt ovatkin erinomaisen oivallista evästä, onnea kisaan!

 
At 21/5/09 16:39, Blogger Laura said...

Tässä kevätkiireessä keittiössä on tuskin ehtinyt kääntymään, mutta ilmoittaudun toukokuun haasteeseen alkukuusta tekemälläni kana-kuskussalaatilla, se kun on piknikolosuhteissakin testattu toimivaksi. Ohje löytyy täältä http://laurantahti.blogspot.com/2009/05/kana-kuskussalaatti.html

 
At 21/5/09 17:28, Anonymous Anonyymi said...

Toinen Laura uskaltautuu uutena mukaan suolaisilla puusteilla:
http://paivanannos.blogspot.com/2009/05/puusteja-piknikille.html

 
At 21/5/09 17:37, Blogger Rosmariini said...

Laura & Laura: Herkullinen kana-kuskussalaatti sekä mahdottoman makoisalta näyttävät tomaattipuustit on kirjattu osanottajien joukkoon. Voi, kun pääsisikin saman tien piknikille noiden kumpaisenkin mahtimuonan kanssa!

 
At 21/5/09 22:25, Blogger P said...

Keittokulma menettää ruokahaasteneitsyytensä ja osallistuu kilpaan reggae-kakullansa:

http://keittokulma.blogspot.com/2009/05/paulin-reggae-kakku.html

Muilla on kyllä vähän sivistyneempiä ruokia, mutta ehkä kakku sopii silti mukaan :)

.riikkis

 
At 21/5/09 23:19, Blogger Ari Makela said...

Haastevastauksien toinen quiche tulee Äijäruokalasta.

 
At 22/5/09 09:00, Blogger Rosmariini said...

Riikkis: Vähän vinkeämpi kakku sopii mukaan erinomaisesti, värikin on niin mukavan kesäinen! Kyllä tuon kanssa sopii menettää haasteneitsyytensä. ;)

Ari: Pekoni-juustoquiche, ja vielä teikäläisen piirastaidoilla. Pakko olla hyvää!

Tervetuloa kumpaisellekin.

Vielä kolme päivää aikaa osallistua! Voi kun mahdollisimman moni ennättäisi vielä mukaan.

 
At 23/5/09 14:42, Blogger Merituuli said...

jipjei! ehdittiin! täältä löytyy meidän savukala-fenkolitahnalla täytetyt nokkosletut http://sillasipuli.blogspot.com/2009/05/savukala-fenkolitahnalla-taytetyt.html

 
At 23/5/09 14:51, Blogger Rosmariini said...

Jeeeeejippiajee, mitkä mahtavat lättynyytit! Ihanaa saada silläsipulilaiset mukaan!

Ja just aamulla tarkkailin pihamme nokkoskasvustoa sillä silmällä, että josko niistä pian riittäisi ruokailtavaa.

 
At 24/5/09 19:06, Blogger oliivia said...

Tätä haastetta ei voinut jättää väliin, vaikka viime tinkaan meni.
Voikeittiö palaa haasteareenoille, tällä kertaa nestemäisellä salaatilla.
Ja jäämme odottamaan kaikkia ihania piknikvinkkejä...

 
At 24/5/09 19:11, Blogger Geranium said...

Tässä minun piknik - aiheinen postaus tähän haasteeseen
http://geranium2010.wordpress.com/2009/05/24/picnic-menu/
BLT sandwicheissä ei mitään uutta mutta suosittelen kokeilemaan piknikilla ananasta ja chiliä.

 
At 24/5/09 19:48, Blogger Rosmariini said...

Oliivia: Tämäpä mukava yllätys. Ja mukava saada haastelistaan nestemäistäkin tarjottavaa!

Geranium: Tervetuloa! Ananaksen ja chilin yhdistelmä kuulostaa oikeinkin kutkuttavalta.

Vielä muutama tunti aikaa. Saas nähdä, vieläkö joku ennättää mukaan.

 
At 24/5/09 21:11, Blogger Pääsky said...

KISSA PÖYDÄLLÄ osallistuu vielä viime metreillä haasteeseen ja vallan ensimmäistä kertaa ihan! Vähähiilarisella meiningillä mennään ja piknikille otetaan mukaan tämmöinen KIS!

 
At 24/5/09 21:47, Blogger Rosmariini said...

Hyvinhän tässä vielä ehtii. :) Ja vähänkö hyvä kilpailupostaus, tuo ohje päätyy takuulla monessa keittiössä kokeiluun!

 
At 24/5/09 22:11, Blogger FunkyAiski said...

FunkyAiski osallistuu myös vielä viime metreillä! Lähden kisaan mukaan lohipiirakalla, joka toimii niin sisällä kuin ulkona, talvella ja kesällä! http://funkyaiski.blogspot.com/

 
At 24/5/09 22:25, Blogger Rosmariini said...

Ok, eli urli on ilmeisesti http://funkyaiski.blogspot.com/2009/05/taydellinen-piirakka.html. Mukavan monta ekakertalaista mukana!

 
At 25/5/09 00:45, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kaikille osallistuneille! Yhteenveto osallistujista löytyy täältä:

http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2009/05/toukokuun-ruokahaaste-aanestys-alkakoon.html

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails