sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Aamupala-asiaa pääsiäisen ratoksi

Aurinkotuuli kyseli perjantaisessa postauksessaan, minkälaisia pääsiäisaamiaisia kukin on keskuudessaan viritellyt. Meillä nautitaan tänään poikkeuksellisesti jopa jonkinsorttisesta brunssista (siitä ehkä joskus toiste lisää), mutta tässä pari kuvaa pitkältäperjantailta. Mämmi ei kuulu pääsiäisen aikaiseen ruokavalioomme, mutta tumma pääsiäislimppu on omasta mielestäni aika ehdoton. Kuvan leivissä mallaslimppu on saanut päällysteekseen keitettyä kananmunaa, kalkkunaleikettä, tomaattia ja kurkkua.

Törmäsin vähän aikaa sitten valintamyymälän maitohyllyn luona yhteen ystävääni, jonka kanssa piti tietenkin pysähtyä toviksi vaihtamaan ajatuksia. Hän hehkutti kovin hunajalla maustettua luonnonjogurttia, jota ei tosin sattunut kyseisestä kaupasta löytymään. Nyt kun ostin pääsiäisen tsatsikia varten kreikkalaista jogurttia, ostoskärryyn*) hurahti heräteostona myös purkillinen hunajajogurttia. Tai siis tuommoista jogurttia, jossa oli mukana erillinen kippisysteemillä toimiva hunajaosio**).

Täytyy myöntää, että ensimmäinen lusikallinen hunajajogurttia oli melkoinen järkytys, mutta toisella lusikallisella totuin jo makuun ja tykkäsin. Tätä täytyy saada jolloinkin lisää.

*) Ostoksia oli tällä kertaa sen verran paljon, että turvauduin tavoistani poiketen kokonaiseen kärryyn. Yleensä olen kätevämmin liikuteltavan ostoskorin ystävä jo ihan siitäkin syystä, että kärrykolikon kaiveleminen on niin kovin rasittavaa puuhaa.
**) Toki mikään ei estä myöskään sekoittamasta hunajaa ja tavallistakin luonnonjogurttia keskenään.

6 Comments:

At 8/4/07 12:32, Anonymous Anonyymi said...

Heippa hei!

Tuo Totalin hunaja-jogurtti-viritelmä on nii-in hyvää :) Mutta vaatii kyllä totuttelua, eikä varmasti sittenkään kaikki tykkää. Olen kokeillut sekoittaa tavallists luonnonjogurttia ja hunajaa, mutta ei toimi niin hyvin. Pitää olla oikeaa kreikkalaista hunajaa ja vähintään partaäijää. Suosittelen muuten ensi kerran lisäämään pinnalle paahdettuja pähkinöitä(jos annatte vielä Totalille mahdollisuuden;))!

Nyt pitää lähteä marinoimaan kareita iltaa varten :P Pääsiäisen ja kevään jatkoa Ouluun!

 
At 8/4/07 14:24, Blogger Aurinkotuuli said...

Näyttää mukavalta brunssilta :). Tuota hunajajogurttia en kyllä suostuisi syömään, koska en pidä hunajasta sellaisenaan tai kylmissä ruuissa. Suolaisissa kokkauksissa ja josssain makeissakin se tosin toimii oikein mukavasti. Olen maistellut joskus myös tuota aitoa kreikkalaista hunajaa ja se on mielestäni vieläkin vahvemman makuista. Ei sillä, haluaisin kyllä pitää hunjasta, kun se olisi terveellistä vaikkapa teessä. Mutta näin on käynyt, vähän sama juttu kuin kuivahedelmien kanssa - söisin mieluusti, mutta ei vaan maistu.

Kananmunista tuli mieleen, etten ole yhtäkään vielä pistänyt poskeeni tänä pääsiäisenä - en edes suklaista. Vaikka leivän päällä keitetty kuuma kananmuna ja juusto ovat aika vastustamaton yhdistelmä. Jostain syystä tykkään kovasti laittaa leivän päälle nykyään myös punasipulia... kummallista. Mutta siis juu, kiva että joku sentään vastasi haasteeseen :). Mukavaa pääsiäissunnuntain jatkoa!!

 
At 8/4/07 15:54, Blogger Pippurimylly said...

Minulla on vähän sama suhtautuminen hunajaan sellaisenaan ja muutenkin silloin, kun sen maku on kovin vahvasti esillä. Ei uppoa. Noinniinkuin yleensä olen kyllä hyvin kaikkiruokainen. Kuumissa juomissa hunaja on minunkin suussani mitä mainioin!

 
At 13/4/07 23:22, Blogger Ketturouva said...

Ah, 10% Total-jugurtti hunajan kanssa... Toisinaan hemmottelen meitä viikonloppuisin ostamalla sitä kotiin. Kun olin Kreikassa Poikaa odottaessani, söin sitä joka aamu. Sielläpäin jugurttia hunajan kanssa kuulemma tarjotaan usein jälkiruokana.

 
At 14/4/07 14:30, Blogger Rosmariini said...

Oi, kun pääsisikin maistelemaan hunajajogurttia Kreikkaan. Tosin jälkiruokana se voisi olla hieman yllättävä, joten taitaisin itsekin taipua ennemmin tuohon aamupalavaihtoehtoon.

 
At 22/4/07 16:53, Anonymous Anonyymi said...

Heippa,

Luonnonjogurttia ja hunajaa syödään paljon Bulgariassa esim. aamupalaksi. Hienoa, että tapa on leviämässä tänne Pohjolaankin. Aivan kuten moni on maininnutkin, aluksi maku saataa kummastuttaa, mutta jo toisen maistamiskerran jälkeen maku alkaa usein tuntua miellyttävältä:) Ja uskomatonta kyllä, hunajajogurttiin voi tulla himo.

Kiitos blogin pitäjälle kivoista sivuista ja laadukkaista fotoista!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails