sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Omatekemä mysli

Tarkoitukseni on ollut tehdä mysliä itse siitä saakka, kun syksyllä luin Tuulentupa-blogista aiheeseen liittyvää ohjeistusta. Nyt kun sain viimein kuukausien arpomisen jälkeen harjoituserän mysliä uuniin, niin onnistuin tietenkin käräyttämään sen osittain - siitä huolimatta, että olin sijoittunut uunin lähituntumaan paistotapahtumaa valvoakseni. Unohduin kuitenkin tuijottelemaan siinä määrin toisaalle, että havahduin hetkeä liian myöhään palaneen pähkinän hajuun. Onneksi maku oli suurimmassa osassa aineksista ainakin kutakuinkin kohdallaan, niin ei jääty ilman aamiaista:

Kotitekoinen mysli

6 dl puurohiutaleita (esim. neljän viljan tai voit korvata osan aamiaishiutaleilla esim. maissi-)
2 dl erilaisia leseitä ( kaura, vehnä tai ruis)
maun mukaan 2-3 lajia erilaisia siemeniä ja pähkinöitä 1-2 rkl kutakin (esim. kookoshiutaleita, auringonkukansiemeniä ja maapähkinöitä)
1-2 rkl sokeria
2 tl siirappia tai hunajaa
maun mukaan kuivahedelmiä 1/2-1 dl (esim. rusinoita ja kuivattuja aprikooseja pilkottuna)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita hiutaleet, leseet ja puolet sokerista keskenään ja levitä reunalliselle, leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle siemenet/pähkinät, loppu sokeri ja valuta siirappi/hunaja ohuena nauhana tasaisesti ainesten päälle. Paahda mysliä noin kymmenen minuuttia eli kunnes siirappi/hunaja alkaa kuplia ja siemenet ovat saaneet sopivasti väriä. Jäähdytä, lisää joukkoon kuivahedelmät ja sekoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

3 Comments:

At 21/2/07 21:09, Blogger Aurinkotuuli said...

Hei! Hauska juttu, että kokeilitte ohjetta. Ainesten kanssa saa tosiaan olla aika tarkkana, minäkin sain kerran koko kämpän täyteen savua, kun unohdin laittaa ajastimen päälle. Tämä ohje on kyllä hyvinkin muunneltava ja siihen voi laittaa melkeinpä mitä itse keksii. Jos laittaa mysliin kuivattua omenaa, voi kokeilla ripotella siirapin/ hunajan joukkoon vaikkapa hiukan kanelia tai inkivääriä. Makeamman myslin ystäville tiedoksi, että sokeria ja siirappia on tässä ohjeessa vähimmäismäärä, joten sitä on lupa laittaa reilumminkin niin halutessaan.

 
At 21/2/07 21:18, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vielä kerran vinkistä ja ohjeesta! Keittiön kaappeihin tahtoo aina kertyä niin helposti pussin pohjallisia leseitä, ryynejä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä, joten mukava saada niille jotain järkevää käyttöä ennen kuin ehtivät mennä vanhaksi.

 
At 21/2/07 23:42, Blogger Pippurimylly said...

Hyvin maistuvaa se kyllä oli tuollakin ohjeella. Varsinkin vastapaahdettuna se oli kaupan myslejä tuoreemman oloista. Omena kuulostaa kyllä mainiolta idealta joukkoon!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails