tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Juustoinen kuskussalaatti

Olen nyt ainakin hetkellisesti hiukkasen hurahtanut salaatteihin. Kiinnostavaa ja maukasta syötävää, ja mahdottoman kätevää, kun voi töistä kotiuduttuaan vaan pilkkoa ja sekoitella aineksia keskenään eikä tarvitse paistella, keitellä tai haudutella ollenkaan*). Tämä Stockmannin reseptisivuilta löytynyt kuskussalaatti sai ihanaa raikkautta sitruunasta, ja ainesosien joukossa oli kaikenlaista herkullista, kuten artisokkaa, pinjansiemeniä ja oliiveja. Tomaattejakin laitoin, kuten kuvasta näkyy. Eivät ne arvatenkaan juuri miltään maistuneet, mutta olivatpahan virkistävän värisiä tuolla salaatin seassa:
Juusto-couscoussalaatti (neljälle)

1 pkt couscousia
250 g Port Salut -juustoa
2,5 dl vettä
n. 200 g marinoituja latva-artisokkia
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
tummia, kivettömiä oliiveja
50 g pinjansiemeniä
rasia rucolanlehtiä
silolehtipersiljaa
Kastike:
1 sitruunan mehu

Kypsennä couscoussuurimot turvottamalla ne kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo rucola, kuutioi juusto, pilko latva-artisokka ja puolita tomaatit. Sekoita kypsä couscous ja muut ainekset keskenään, kostuta sitruunamehulla ja viimeistele pinjansiemenillä ja silputulla persiljalla. Tarjoile ruokaisa salaatti leivän kera.
*) Tosin juuri tämän nimenomaisen salaatin kanssa söimme pätkän pannulla paistettua lohta.

9 Comments:

At 27/2/07 22:24, Anonymous Gringa said...

Meilläkin oli tänään kuskusta, mutta vaan erilaista, Brasilian cuscuzta vai mitenköhän toi sana oikeesti taipuu...

 
At 27/2/07 22:43, Anonymous Terhi said...

Teidät molemmat on haastettu blogissani - hassun hauskaa!

 
At 28/2/07 09:11, Blogger Rosmariini said...

Gringa: Jännä juttu, minulle tuli ensi näkemältä tuosta teidän cuscuztanne (ihana sana;) mieleen polenta. Onkohan niillä joku yhteys?

Terhi: Listasimme omia omituisuuksiamme viime vuoden tammikuussa. (Kamala, kun aikaa menee nopeasti.) Tuo oli kyllä hupaisa meemi!

 
At 28/2/07 15:27, Anonymous Terhi said...

rosmariini - ok, empä älynnyt edes katsoa :).

 
At 28/2/07 15:45, Blogger Rosmariini said...

Ei mikään ihme, noita postauksia on täällä jo sen verran paljon (lähemmäs 600), ettei itsekään enää tahdo pysyä perässä, mistä kaikesta on jo kirjoittanut. Yritin miettiä joitakin muita kuin näihin ruokatouhuihin liittyviä omituisuuksia, mutta ei tullut nyt tähän hätään mitään erityisempää mieleen. Tosin voisin napata sinun listastasi kohdat 3-6 koskemaan myös itseäni. :)

 
At 3/3/07 16:23, Anonymous Gringa said...

Hei, mähän vastasin jo eikä vastausta vaan näy... eli siis myös polenta-jauhoja täällä myydään cuscuz-jauhojen kanssa samassa hyllyssä. Että on niillä ainakin hylly-yhteys :) Ja onkos ne molemmat maissista? Cuscuz ainakin höyrytetään, polenta taidetaan keittää tmv.

 
At 3/3/07 20:11, Blogger Rosmariini said...

No höhlä, mikä lienee Bloggerin ongelma taas noissa kommenteissa. Itsellänikin meni pari omaa kommenttia eilen kadoksiin.

Tuo hylly-yhteys hekotuttaa meikäläistä melkoisesti. Ehkä polenta ja cuscuz ovat kavereita keskenään, kun niin samalta näyttävät ja viettävät paljon aikaa toistensa seurassa. :D Maissi taitaa olla sielläpäin maailmaa aika vallitseva vilja.

 
At 6/3/07 19:16, Anonymous rita said...

Paljonko on deseissä tai grammoissa 1 pkt couscousta?

 
At 6/3/07 20:00, Blogger Rosmariini said...

Erittäin hyvä kysymys, ihmettelin tuota epämääräisehköä ohjeistusta itsekin. Omassa kuskuspaketissani oli 500 grammaa, mutta en sitä kaikkea tuohon tokikaan laittanut.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails