lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Valkosipuliset katkaravut

Kultsi oli eilen pikkujouluilemassa, ja meitsi vietti vaihteeksi iltaa ihan omassa seurassaan. Yleensä olen keskenäni varsin laiska kokki, mutta nyt panin toimeksi, kun en kerta kaikkiaan voinut olla kokeilematta Nutellan ohjeistamaa valkosipulista katkarapuherkkua. Paistoin uunissa yhden esipaistetun patongin ja viritin perään yhden oppilaan annoksen sapuskaa, johon hienonsin

8 valkosipulinkynttä
3 aurinkokuivattua tomaattia
vihreää pepperonia
yhden tuoreen tomaatin

Seos lykättiin uunivuokaan, ja sen päälle kaadettiin 3-4 rkl oliiviöljyä. Ruokaa kypsenneltiin 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia (tosin itse unohdin laittaa ajastimen päälle - valmista on joka tapauksessa siinä vaiheessa, kun öljy alkaa porista). Tämän jälkeen vuokaan sekoitettiin 150-200 g katkarapuja (omassa katkispussukassani taisi olla vähän vähemmän). Sitten kypsyttelyä uunissa vielä noin 10 minuutin ajan eli niin kauan, että ravutkin ovat kuumia. Jo vain oli herkullinen patongin päällyste!

4 Comments:

At 16/12/06 19:08, Anonymous Anonyymi said...

Olen haastanut sinut tarina-haasteeseen!

 
At 16/12/06 19:19, Blogger Rosmariini said...

Taisin tarinoida tuohon haasteeseen jo vähän aikaa sitten: Kas tässä.

Mukava kun kommentoit! Aina yhtä hauskaa löytää uusia oululaisia blogeja.

 
At 16/12/06 23:05, Anonymous Anonyymi said...

onpas herkullisen näköistä :)
tein muuten sitä punajuuripaistosta(mainitsin nimessä myös homejuuston)aivan ihanaa...sen verran ''muutosta''etten laittanut kapriksia ja lisäsin jälleen kerran basilikaa ruokaan(yrttejä saikin laittaa);)

 
At 16/12/06 23:41, Blogger Rosmariini said...

Huomasinkin blogissasi sen punajuuripaistoksen! Kiva, että maistui. Ja basilikan lisääminen on aina paikallaan. ;)

Seuraavan kerran, kun kokataan katkaravuista, pitää testata sitä sinun valkosipulista ohjettasi. Sitä odotellessa...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails