tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Valkosipulinen tomaattipasta

Ennen talvitomaattien ankeaa aikaa kannattaa ottaa sadon rippeistä kaikki ilo irti. Tähän nopeasti valmistuvaan pastaruokaan laitoin kypsiä terttutomaatteja, itse kasvateltua basilikaa sekä runsaasti tuoretta valkosipulia. Mozzarella oli sapuskaan varsin kiva lisä - kiitokset ohjeesta jälleen kerran Emmalle:
Valkosipulinen tomaattipasta

pastaa
n. 500 g tomaatteja (kaltataan ja poistetaan siemenet, jos jaksetaan)
4 valkosipulinkynttä
puntti basilikaa
4-5 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
n. 200 g mozzarellaa kuutioituna

Keitetään sopiva määrä pastaa. Pastan kypsyessä tomaatit, (valmiiksi hienonnettu) valkosipuli, basilika, öljy ja suola & pippuri hurautetaan tehosekoittimella sopivaksi soosiksi. Ei tarvitse ajella keitoksi asti, kunhan ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa. (Sekoittimen puutteessa ainekset voi myös hakata veitsellä sopivan pieniksi ja sekoittaa keskenään.) Tomaattimössö ja mozzarellakuutiot lisätään kypsän pastan joukkoon, hetkeksi kansi päälle ja kevyttä ravistelua, jotta ainekset sekoittuvat.
Yleiskoneen ostoa suunnittelevat ystävämme pyysivät meitä esittelemään oman masiinamme, johon olemme olleet reilun kahden vuoden käytön aikana kyllä tosissaan tyytyväisiä. Merkkiä ei näköjään erota pikaisesti räppäämästäni kuvasta, mutta kyseessä on yleis- ja monitoimikone nimeltään Braun Multisystem K3000. Kaikki toiminnot samassa koneessa (kolme erillistä kulhoa eri tarkoituksiin), ja melkein kaikki osat ovat myös konepestäviä, mikä on meikäläisen kaltaiselle laiskalle tiskaajalle erittäin huomionarvoinen asia. KitchenAid-taikinakone olisi tietenkin ihana, mutta siitä nyt ei ole mitään syytä edes haaveilla, kun tuota omaa konettamme voi käyttää siihenkin tarkoitukseen. Pienessä keittiössä on kuitenkin sitä parempi, mitä vähemmän härveleitä on arvokasta pöytätilaa viemässä.

2 Comments:

At 10/10/06 12:05, Anonymous Anonyymi said...

Kiva nähdä, että muutkin oikaisevat tomaattien kalttaamisen kohdalta mutkan suoraksi ;)

 
At 10/10/06 16:06, Blogger Rosmariini said...

Juu, oli sen verran hoppukokkaus, ettei millään olisi hermot riittäneet noin suuren tomaattimäärän kalttailuun . :) Eivät ne kuoret kyllä haitanneet lopputuloksessa yhtään, mutta enimpiä nesteitä olisi voinut valutella tomaateista etukäteen, jos olisi hoksannut. Mutta hyvin maistui pienestä liemevyydestä huolimatta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails