perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Jälkiruokaa grillistä

Viime viikonlopun kesäinen sää houkutteli meikäläiset grillaamaan ihan urakalla. Kaikkein mieliinpainuvin grillin kautta kulkenut artikkeli oli rommimarinoitu ananas, joka oli jälleen kerran ihan käsittämättömän hyvää. Loistoesimerkki ananaksen ja rommin välisestä makoisasta yhteenliittymästä.

Ananakseen saa oheista ohjetta noudatellen ihanan karamellisoituneen pinnan (kunhan sivelee marinadia ananaksiin grillauksen aikana tarpeeksi monta kertaa) ja keittiöön liemen keittelyn myötä tosissaan kivan tuoksun. Ylemmässä kuvassa liemessä hengaavat tähtianis sekä vanilja- ja kanelitanko.

Neilikkaa löytyi kaapeistamme ainoastaan jauhetussa muodossa, jota sitten ripottelin toiveikkaana liemen sekaan. Tähtianiksia ostimme ihan varta vasten (jospa niille löytyisi vastaisuudessa muutakin käyttöä) - niitä muuten löytyi kaupan maustehyllystä eikä hedelmäosastolta, kuten alun perin kuvittelin.
Rommimarinoitua ananasta (4 annosta)

1 ananas
4 dl sokeria
8 dl vettä
4 kpl neilikkaa
1 kpl vaniljatanko
1 kpl kanelitanko
2 kpl tähtianista
2 dl tummaa rommia

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kuori ananas, nosta kattilaan ja kypsennä liemessä kunnes se alkaa hieman pehmentyä. Nosta ananas pois ja anna liemen hiljalleen poreilla siirappimaiseksi. Grillaa ananas pinnaltaan ruskeaksi ja valele sitä marinadilla grillauksen aikana. Voit myös sipaista ananaksen pintaa voisulalla juuri ennen grillaamista. Tarjoile vaniljajäätelön kera. Sopii kiinteille grillattaville hedelmille.
Ohje on peräisin Ruokalan reseptiarkistosta.

6 Comments:

At 15/5/06 10:47, Anonymous Kaisa said...

Sitä ollaan edelleen ananaan lumoissa ;)

 
At 15/5/06 11:48, Blogger Rosmariini said...

Toki. Tosin minä olen ananaksen lumoissa ja tuo perheen mieshenkilö ananaan. :)

 
At 15/5/06 14:43, Blogger Pippurimylly said...

Nananaanana nannan naa. Minusta "ananaan" on niin paljon sulavamman kuuloinen ja kuvaa paremmin tuoreen ananaan pehmeää makua, että viljelen tuota muotoa jääräpäisesti, kunnes se hyväksytään (ainoaksi!) viralliseksi :)

Kaupasta kotiin kuljen ananain kanssa.

 
At 15/5/06 14:54, Blogger Rosmariini said...

...ajaen samalla poikain pyörällä. :-P

Mutta epäilemättä Kielitoimisto ottaa kohta tuon ananaan-muodon suojelukseensa ja punakynä viuhahtaa aina ananaksen kohdalla.

 
At 17/5/06 12:16, Anonymous Eetu said...

Ei tuo "ananaan" kuulosta vieläkään hyvältä, mutta nyt kun olette jankanneet sitä niin tuo "ananakseen"kin alkaa kuulostamaan huonolta. Toisaalta kyllä "ananaahan" on vielä kamalampi. Argh! Teidän takia menee maku koko hedelmästä.

Mitä jos keksittäisiin koko hedelmälle uusi oikeasti suomenkielinen nimi niin ei tarvisi käyttää tällaisia vaikeasti taivutettavia lainasanoja? ;)

Mäntyomena?

 
At 20/5/06 02:31, Blogger Pippurimylly said...

Niin, miksipä ei tosiaan mäntyomena! Ja mikä lie ananaan etymologia? Ainakin puolassa näyttäisi olevan vastaava sana.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails