keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Uunimakkara

Iloinen leipuri innosti jauhantatiimimme pitkästä aikaa uunilenkin tekoon. Opiskeluaikana kehittelemämme uunimakkaraohjeen lähtökohtana on paketillinen HK:n sinistä. Makkara kuoritaan ja tehdään kumpaankin pötköön kolme viiltoa. Viiltoihin tungetaan sopivat pätkät punaleimaista emmentalia, jotka leipurin esimerkin innoittamana voitelin tällä kertaa sinapilla. Jotta yleisvaikutelma olisi edes näennäisesti kevyempi, vuokaan lohkotaan vielä pari tomaattia, jytynen paprikaa sekä yksi keskikokoinen omppu. Jos on oikein villillä tuulella, voi mukaan viipaloida vielä sipulin tai ehkä jopa ananasta. Ennen uuniin laittamista ripotellaan päälle rutkasti paprikajauhetta sekä yrttimausteita. Paistetaan parissasadassa asteessa suurin piirtein 25 minuuttia. Makkaran seurana nautitaan tietysti Turun sinappia.

Uunimakkaran kaltaiset pikaruuat ovat olleet viime päivinä pastanjauhajien suosiossa, kun illat ovat kuluneet enimmäkseen makuuhuoneen puolella puuhastellen. Ahkerointi on tuottanut tulosta - lattiaremontti on jo melkein valmis ja pääsemme ehkä taas ennen pitkää asuttamaan sitäkin huonetta.

6 Comments:

At 18/1/06 10:55, Anonymous Anonyymi said...

Mmmm... uunilenkkiä... mmm... herkullinen kuva. Toi omppu varmaan piristää mukavasti makua.

 
At 18/1/06 11:08, Blogger Antti said...

Mmm, joku päivä mun laihis vielä päättyy ja sit voi taas kokeilla näitäkin herkkuja :) Mutta koska makkara on toistaiseksi iso nounou, lähdenkin tästä okraa metsästämään ->

 
At 18/1/06 11:09, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vaan Leipurille inspiraatiosta! Sinun ohjeitasi lueskellessa on muistunut mieleen monta semmoista herkkua, joita ei ole vähään aikaan hoksannut tehdä.

Ja Antille menestystä okran metsästykseen. ;)

 
At 18/1/06 11:39, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Oma versioni uunimakkarasta:

1)Halkaistaan lenkki pituussuunnassa.

2)Sivellään päälle sinappia ja chili-kastiketta/jauhetta (Etenkin savuchili/chipotle sopii tähän).

3)Ladotaan päälle tomaattisiivuja.

4)Kuorrutetaan juustolla. (mieluiten mozzarella siivuja tomaattien päälle, ja sitten vielä mustaleima-raastetta päälle)

Ja sitten koko komeus uuniin.

Vaikka chilissä on kuitua ja vitamiinejä runsaasti, ja tomaatit ovat terveellisiä, niin tämä ei edes yritä olla terveellinen ruoka :-)

 
At 18/1/06 11:57, Blogger Rosmariini said...

Njam, kuulostaapa hyvältä. Toivoinkin, että joku naputtelisi tänne oman makkarareseptinsä. Uusi näkökulma uunimakkaraan on aina paikallaan. ;)

 
At 12/3/08 16:15, Blogger retu-p said...

Se juuri oikea lisuke uunimakkaralle on (emmentalin lisäksi) currylla maustettu sipuli-omenasörssö. aaah! Pitäisköhän lähteä kauppaan...

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails