tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Hunajainen vuohenjuustosalaatti

Rosmariinitutkielmani hurahti sen verran pitkäksi, että katsoin parhaaksi siirtää osan tekstistä ihan oman otsikkonsa alle. Rosmariinia tulee käytettyä yleensä ainoastaan lämpimiin ruokiin, minkä takia päätin kokkailla vaihteeksi hieman viileämpiäkin rosmisherkkuja. Kotimaisten kasvisten sivuilta löytyikin muutamia kiintoisia ohjeita, joista valikoin toteutukseen vuohenjuustoisen salaatin. Siihen käytetään rosmariinin ja muiden artikkeleiden ohella myös kaikkein terveellisimmäksi ruoka-aineeksi listattua avokadoa.

Vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmä osoittautui kerrassaan jumalaiseksi. Vähän samaan tapaan kuin basilikan ja tomaatin tai sinihomejuuston ja punajuuren. Jos joku tietää muita poikkeuksellisen herkullisia makuyhdistelmiä, niin vihjaiskaa ihmeessä meillekin. (Vuohenjuuston ja hunajan yhdistämisestä oli taannoin juttua myös Polkkiksessa.)

Vuohenjuustosalaatti hunaja-rosmariinikastikkeella

4 annosta

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku roomansalaattia
1 ruukku rucola-salaattia
0,5 kurkkua
2 avokadoa
1 sitruuna
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
4 palaa paahtoleipää
4 viipaletta (paksuus noin 1 cm) vuohenjuustoa (yht. noin 300 g)

Kastike:
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa
tuoretta rosmariinia

Pese ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne neljälle lautaselle. Paloittele kurkku ja lisää salaatin päälle. Kuori ja paloittele avokadot ja purista palojen päälle hiukan sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Lisää avokadopalat salaatin päälle. Ripottele salaatin päälle balsamiviinietikkaa ja rouhittua mustapippuria. Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään. Paahda leivät, aseta päälle vuohenjuustoviipaleet ja lämmitä mikroaaltouunissa niin, että juusto vähän sulaa. Aseta juustoleivät lautasille salaattipedille ja valuta päälle hunajakastiketta.

Päätän tarinani rosmariinista tähän. Ehkä Pippurimylly kirjoittaa vielä joskus oman tutkielmansa pippurimyllyistä. (Todennäköisimmin ei.)

6 Comments:

At 17/1/06 15:56, Blogger Antti said...

Joskus kun oikein laiskottaa, mutta tekee mieli jotain hyvää, laitan viipaleen chevreä muutamaksi sekunniksi mikroon, kunnes se hieman sulaa, ja popsin herkun mangochutneyn kera.

 
At 17/1/06 16:27, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, kiintoisa pikkuherkku. :) En ole selvästi itse kovinkaan etevä yhdistelemään vuohenjuustoa muihin makuihin - tuo hunaja oli tähän mennessä meikäläisen eksoottisin vuohenjuustokokeilu.

 
At 17/1/06 23:59, Anonymous Anonyymi said...

Morjens Rosmariini. Viitosoutoilu näköjään sen kun laajenee. (Kaikkeen sitä hurahtaa viä "vanhoilla päivillään"...) Vastaile, jos viittit.

Homman nimi: kirjottelen viis outoo tapaani. Tän jälkeen valitten seuraavat viis henkilöö, jokka haastan tekeen saman perästä. Heitin tulee myäskin kirjottaa nää säännöt merkintäänsä. Sitten linkitten haastamani henkilöt tän merkinnän loppuun ja käyn ilmottamassa heitin kommenttilootiinsa haasteesta.

 
At 18/1/06 00:01, Blogger ainailona said...

Haastettu omituisuusmeemiin;)

 
At 18/1/06 08:18, Blogger Rosmariini said...

Omituisuuskysely otettu vastaan ja pastanjauhajien kummallisuudet pantu harkintaan. :) Palaamme asiaan.

 
At 26/5/08 18:00, Anonymous Anonyymi said...

Testattu toimivaksi. Allekirjoitamme täysin vuohenjuuston loistavan sopivuuden hunajan kanssa, slurpsis :P

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails