keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

Hyvää viiniä Ranskasta

Viini on jäänyt tässä blogissa sen verran pahasti pastanjauhannan varjoon, että nyt on pakko korjata tilanne. Yleensä emme harrasta kamalasti ranskalaisia viinejä, mutta Pippurimyllyn löytö Duc de Larsan Madiran (2000) oli sen verran täyteläistä ja hyvää, että sitä voi jopa suositella muillekin. Rypäleet Tannat ja Cabernet Sauvignon.

Tannat olikin meikäläiselle ihan uusi tuttavuus. Kyseessä näyttäisi olevan Lounais-Ranskassa sijaitsevan Madiranin viinialueen oma rypälelajike. Pitäisi ehkä testata viinejä, jotka ovat Tannatia itseään, niin pääsisi paremmin jyvälle sen mausta.

Pitääpä maistaa tuota seuraavan kerran, kun teemme Burgundinpataa. (Patakauden aloittaminen on tänä vuonna selvästi hieman viivästynyt, kun syksy on ollut niin lämmin, ettei ole tullut juuri lämmitettyä leivinuunia.)

Viineistä voisi mainita sen verran, että suosimme enimmäkseen (ellei nyt satu olemaan joulu tai muu suurempi juhla) suhteellisen edullisia viinejä. Tarkoittaa sitä, että hintakatto huitelee siinä kymmenen euron tietämissä. Ainakin minulla menee viininmaistelusta rentous, jos samaan aikaan päässä raksuttaa, että "tämä lasillinen maksaa nyt niin ja niin paljon, joten sen on nyt sitten parasta olla hyvää". Joten Pastanjauhajissa ei viljellä huippuviinisuosituksia, ainakaan toistaiseksi. ;)

3 Comments:

At 13/10/05 00:10, Blogger ainailona said...

Viinivinkkejä, kivaa!

Ihan samaa mieltä tuosta hintahaaruksesta. Kyllä kympillä jo löytyy nykyisin Suomestakin ihan kelvollista juotavaa [ainakin tämmöselle ei ihan niin kriitiselle loppasuulle].

Meillä ainakin halutaan litkutella vinkkuja pelkästä nautiskelun ilosta [yrittäen samalla synnyttää jonkinlaista ymmärrystä siitä, mikä on parasta eri ruokalajien kanssa] ilman tunnetta joka hörpyllä, että taas käytin lautasliinana vitosen seteliä.

 
At 13/10/05 00:28, Blogger Pippurimylly said...

Itse asiassa vastikään oli jossain juttua, että Suomessa keskihintaiset ja arvokkaat viinit ovat halvempia kuin maailmalla yleensä. Alko ostaa suuria eriä ja saa halvalla - monopolista jotain hyvääkin. Suomikauppojen kympinkin viinit ovat kuulemma useissa maailman metropoleissa tyyriimpiä!

 
At 2/12/13 12:29, Anonymous Anonyymi said...

Eipä totisesti enää pidä paikkaansa. Matkailu avartaa jne...
Alkossa kympin viinit maksaa esim. Espanjassa 2,5-3e pullolta, joten suomalainen verotuskäytäntö ja Alkon uudistettu hinnoittelupolitiikka on tehnyt tehtävänsä. Esimerkkinä vaikka sherryistä Manzanilla Alkossa siinä 7 € 0,375 pullo, Alicantessa sama tavara maksoi tuosta puolet - pullo oli tosin litrainen eli hinta noin kuusinkertainen täällä Härmässä - ikäväksemme.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails