tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Makoisa kuorrute suklaakakkuun

En ole yli kymmeneen vuoteen maistanut suosikkisuklaakakkuani, jonka ohje lienee peräisin niiltä ajoilta, kun synnyin. Kakku juhlisti muinoin jokaikistä syntymäpäivääni, ja näin se syntyy:

150 g kookosrasvaa
150 g voita
100 g maitosuklaata
2 munaa
3 rkl kaakaota
150 g tomusokeria
3 dl kuohukermaa

Sulata kookosrasva, voi ja suklaa kattilassa, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä ja lisää voimakkaasti vatkaten kananmunat ja kaakao. Lisää siivilöity tomusokeri edelleen vatkaten (tomusokeria voi laittaa tarpeen mukaan enemmänkin, jotta kuorrute jähmettyy paremmin).

Vispaa kerma, ja laita kuorrutetta ja kermaa vuorotellen kakun väliin. Täytehillon ei välttämättä kannata olla kaikkein makeimmaista päästä, jottei lopputulos ole ihan ällömakea. Koko komeus kuorrutetaan lopuksi suklaakerroksella, jonka kannattaa antaa kovettua jonkin aikaa kaikessa rauhassa ennen herkkuhetken aloittamista. Annoksen pitäisi riittää mainiosti neljän munan kakkupohjaan.

3 Comments:

At 23/8/06 08:32, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Olisiko sinulla ohjetta tuohon kakkuun? Joku suklaakakku vai pelkkä normaali 4 munan kakkupohja?

 
At 23/8/06 09:04, Blogger Rosmariini said...

Ihan normaaliin peruskakkupohjaan tuo on meillä tehty. Suklaakakkupohjan kanssa tulos voisi olla liian tunkkainen.

 
At 23/12/23 14:52, Anonymous Anonyymi said...

Oli kyllä aika iso työ,mutta kannatti taas valmistaa! On ollut suosikkini jo 30 vuoden takaa ja nyt pitkästä aikaa tein. Laitoin myös puolukkahilloa ja punaisia viinimarjoja kirpeyttämään. Nammmmm

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails