lauantaina, toukokuuta 03, 2025

Värikäs uunimunakas

 
Olen viime aikoina pyrkinyt lisäämään lautaselleni mahdollisimman monenlaisia värejä.

Uunimukanas on tässä suhteessa yllättänyt positiivisesti  sellaista valmistamalla saa vähällä vaivalla hyvinkin värikästä syötävää. Esimerkiksi tähän nakkimunakkaaseen saa mukavasti väriä ympyröiksi leikatusta paprikasta.

Tämän postauksen päätähtenä on kuitenkin munakas, johon väriä tuovat tomaatti, pinaatti ja punasipuli. Ohje on Yhteishyvästä:

Halloumi-pinaattiuunimunakas
 
200 g (1 pkt) halloumijuustoa
70 g (1 rs) babypinaattia
250 g (1 rs) minitomaatteja 
1 kpl punasipuli (pieni)
8 kpl kananmunaa 
1 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 rkl rypsiöljyä
 
(Uuni 200°C)
Raasta halloumi. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.
Öljyä uunivuoka (20 x 26 cm) kevyesti. Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää pinnalle sipulit ja tomaatit.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails