keskiviikkona, toukokuuta 01, 2024

Karaagesta odeniin: Ruokakierros Osakassa

Osakaa kutsutaan usein Japanin keittiöksi, ja osakalaiset ovat myös hyvin ylpeitä omasta ruokakulttuuristaan. Kaupunkiin päästyäni halusin tietenkin maistaa kaikkea mahdollista, mistä syystä varasin paikat reilun kolmen tunnin mittaiselle Osaka: Hungry Food Tour of Shinsekai with 15 Dishes -ruokakierrokselle.

Kierroksen kohteena oli Osakan Shinsekai, jossa oli ravintoloiden lisäksi tarjolla myös monia muita huveja kuten nallipyssyillä ampumista, gon pelaamiseen keskittyviä paikkoja (jotka ovat kuulemma erittäin uhanalaisia, kun pelaaminen on siirtynyt verkkoon) sekä karaokebaareja, joissa muista Japanin kaupungeista poiketen lauletaan kaikkien asiakkaiden kuullen.

Kierros käynnistyi karaagella eli uppopaistetulla kanalla, jota oli tarjolla kolmella tavalla valmistettuna. Alla näkyvien annosten lisäksi mukana oli myös majoneesilla varustettu versio:




Seuraavaksi tarjolla oli muun muassa kushikatsua:


Tunnetuin osakalaisista ruokalajeista lienee takoyaki, jota syötiin tämännäköisessä paikassa:



Olen syönyt takoyakia useaan otteeseen aikaisemminkin, mutta ruokakierroksen takoyaki oli aivan erityisen hyvää. Oma suosikkini oli maustettu valkosipulilla.

Takoyakin jälkeen tarjolla oli yakitoria:




Kierros päättyi pieneen oden-ravintolaan (jossa oli tarjolla myös udonia), eli nälkä ei ainakaan jäänyt:


Useassa eri paikassa piipahtaminen on kuulemma tyypillinen tapa viettää iltaa Osakan izakayoissa. Monet ruokapaikat ovat sen verran pieniä, ettei niihin ole suotavaa jäädä jumittamaan kovin pitkäksi aikaa. Siinä vaiheessa, kun lautanen (tai kulho) on tyhjentynyt, kannattaa tehdä tilaa uusille tulijoille.

2 Comments:

At 3/5/24 11:58, Blogger Lissu said...

Voi hyvä tavaton mitä nautiskelua! Ihan tuli nälkä, virtuaalisesti. Missä Suomessa on paras paikka syödä edes jotain japanilaista?

 
At 3/5/24 14:06, Blogger Rosmariini said...

Hyvä kysymys. Helsinkiinhän on viime vuosina perustettu vaikka mitä (myös izakaya-nimellä kulkevia paikkoja), mutta en itse ole käynyt niissä juuri ollenkaan. Täältä näyttäisi löytyvän hyvinkin kattava listaus: https://www.myhelsinki.fi/fi/syö-ja-juo/ravintolat/helsingin-parhaat-japanilaiset-ravintolat

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails