lauantaina, maaliskuuta 02, 2024

Alfredissa


Olen kirjoittanut viime kuukausien aikana tänne blogiin aivan loputtoman paljon viimeaikaisista ravintolakäynneistä, mutta yksi paikka on vielä pakko mainita:

Ouluun (osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 24) avattiin nimittäin viime vuoden lopulla kaupungin uusi ylpeys Alfred, jonka isoveliravintola on Rovaniemellä tunnetuksi tullut Gustav.

Pääsin Alfrediin itsekin viimein nyt helmikuussa. Pöytävarausjono oli viikkojen mittainen, mutta pääsinpähän viimein maistamaan paikan kehuttua ruokaa.

Harmikseni listalla ei juuri tällä hetkellä ollut maa-artisokkakeittoa, joka on kuulemma maailman parasta keittoa, mutta tarjolla olleet ruokalajit olivat joka tapauksessa oikein herkullisia.

Alku- ja pääruokia ei ollut eritelty kovinkaan tarkasti toisistaan, mutta ajatuksena oli, että jokainen ruokailija valitsee listalta 2-3 annosta.

Yllä näkyy annos nimeltä kurpitsa ja alla on puolestaan maa-artisokkarisotto, jota itse maistoin ainoastaan haarukallisen (oma lämmin ruokani oli ylimmän kuvan siika-annos):


Tänne pitää päästä pian uudestaan. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kohuttu maa-artisokkakeitto palaa taas maisteltavaksi.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails