sunnuntaina, lokakuuta 08, 2023

Muutama makumuisto Sevillasta

Työt veivät taas kerran maailmalle. Tällä kertaa kohteena oli Espanjan Andalusiassa sijaitseva Sevilla, jossa päästiin töiden ohella tietenkin maistelemaan myös monenlaisia paikallisia makuja.

Kaikkein tyypillisintä tarjottavaa tuntui olevan Jamón Ibérico eli iberialainen kinkku, jota syötiin myös leivän päällä ja välissä. Lisäksi tarjolla oli usein manchego-juustoa. Tämä koko pöytäseurueen yhteisplatteri tuotiin tarjolle sevillalaiseen ruokaan keskittyvässä Doña Rufina -ravintolassa:

Kinkun vastapainoksi tarjolla oli toki myös kasvispitoisia ruokia. Kerran sain maistaakseni esimerkiksi oikein hyvää gazpachoa.

Alla näkyy puolestaan Sevillassa suosittu ruokalaji espinacas con garbanzos, joka on tehty kikherneistä ja pinaatista:

Kuva on otettu perinteisessä andalusialaiseen ruokaan keskittyvässä El Rinconcillo -ravintolassa. Ohje kotikeittiössä kokeiltavaksi näyttäisi löytyvän esimerkiksi täältä.

Joka puolella Sevillaa oli appelsiinipuita, ja monesta paikasta sai hyvää vasta puristettua appelsiinimehua. Kaupunki on kuulemma parhaimmillaan keväällä appelsiinipuiden kukkiessa.

Reissun paras ravintolakokemus oli Sevillan lähistöllä Carmonassa sijaitseva Molino de la Romera, jossa söin parasta ruokaa pitkään aikaan.

Minähän tunnetusti rakastan tomaatteja, ja tämä heirloom- tai perinnetomaateista, oliiviöljystä ja tonnikalasta tehty ruokalaji oli aivan uskomattoman herkullinen:


Tuota pitää ehdottomasti kokeilla kotona.

Myös tämä sieniruoka oli herkullista, niin kuin kaikki muukin (aina alimmassa kuvassa näkyvää pähkinäistä jälkiruokaa myöten):Paikkakuntalaiset suosittelivat Sevillasta lisäksi seuraavia kohteita:
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails