perjantaina, elokuuta 11, 2023

Ravintolakierros käyntiin Hugossa


Päätimme käydä oululaisten ruokabloggaajien voimin tästä lähtien kerran kuussa ruokailemassa jossakin oululaisessa ravintolassa. Paikat seuraavalle vuodelle on valittu ja tämän vuoden päivämäärätkin on jo sovittu.

Ensimmäinen valinta osui Rantakadulla sijaitsevaan Ravintola Hugoon, jossa en ollutkaan käynyt aikoihin siitä huolimatta, että kyseessä on muutaman vuoden takainen ravintolasuosikkini.

Ensimmäisenä koronakeväänä valmistimme todella hyvän aterian Hugon take away -paketista, mutta muuten edellisestä ruokailukerrasta oli ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi.

Ennätimme vielä maistelemaan mahtavan kesäisen menukokonaisuuden. Ensimmäisenä ruokalajina toimi yltiöherkullinen kantarellikeitto (ks. kaikkein yli kuva), jossa oli ällistyttävän monia makuja ja tekstuureita.


Hummeririsotto oli ehkä kuitenkin kaikkein eniten oma suosikkini. Sen syöminen oli suorastaan hypnoottinen kokemus.

Pääruoka oli myös oikein hyvä, muta raparperin ja mansikan makuja yhdistelevä jälkiruoka oli erityisen ihana. Mukana oli myös ravintolassa tehty mansikkaremmi (sitä ei ollut siis käyty ostamassa viereisen torin metrilakukojusta).

Kaikkein parasta ravintolaruokailussa on keskustella ruoasta ja juomasta henkilökunnan kanssa. Hugo näyttää tarjoavan mahdollisuuden päästä syömään illallista myös keittiön puolelle. Siellä ruokapuhetta riittäisi varmasti enemmänkin.

MENU HUGO 88€

 

Kantarellikeittoa, hapankermaa ja mantelia

 

Kroketti savustetusta kirjolohesta, muikunmätiä, hapankermaa ja koivuöljyä

 

Härkätartar, suolaheinää ja rapeaa kvinoaa

 

Hummeririsottoa, rakuunaa ja parmesanjuustoa

 

Merilapin karitsaa, varhaisperunaa, hernettä ja karhunlaukkaa

 

Mansikkaa, raparperia ja paahdettua valkosuklaata
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails