maanantaina, syyskuuta 21, 2020

Viikonlopun hotelliyö OulussaVaikka olemme asuneet Oulun kaupungin nykyisellä alueella melkein koko aikuisikämme, ei Oulun keskustassa tule enää nykyään käytyä kovinkaan usein, kun koti on Oulun eteläpuolisella maaseudulla ja työpaikka reilusti keskustan pohjoispuolella. Työmatkabussi toki kulkee keskustan poikki, mutta sitäkään ei näin korona-ajan etätyösuosituksen aikana ole tullut käytettyä käytännössä ollenkaan.

 

Nyt saimme tilaisuuden mennä Oulun keskustaan pitkästä aikaa oikein yöksi, kun Oulun torinrannassa sijaitseva uudistunut Radisson Blu -hotelli kutsui meidät yöpymään sekä testaamaan uutta Bistro MESU -ravintolaa. En ole ikinä ennen ollut yötä missään oululaisessa hotellissa, joten olipa hulppea päästä katselemaan kaupunkia ja Pokkitörmää (=mielestäni monessa suhteessa kaupungin hienointa ja historiallisinta osaa) seitsemännen kerroksen lintuperspektiivistä.Hotelliyöpymisen ohella pääsimme tietenkin viettämään aikaa myös muualla Oulun keskustassa. Alkuun kävimme vilkaisemassa Oulun uudistunutta kauppahallia, joka sijaitsee hotellista käsin kätevästi torialueen vastakkaisella laidalla. Lisäksi piipahdimme Jumpru-pubin patiolla testaamassa Toppilan olutta, joka on otettu tänä vuonna tuotantoon hiukan uudistetussa muodossa.


 

Sää oli minilomallamme aivan upea: Syysaurinko paistoi ja ruska oli auringossa parhaimmillaan, joten aikaa kannatti ehdottomasti käyttää myös pieneen kävelyretkeen. Patiovierailua seurasi siis geokätköilykierros Oulun torinrannan, Kiikelin ja Pikisaaren mahtavissa merellisissä maisemissa.Kätköilyn päätyttyä kiiruhdimme valmistautumaan illalliselle, joka sujuikin oikein rattoisasti ystävällisen henkilökunnan huolehtiessa viihtymisestämme. Tarjoilijan suositus meille oli Mestarin syystalven poromenu. En ollut hetkeen syönyt poroa, joten otin ehdotuksen mielelläni vastaan, etenkin kun alku- ja jälkiruokakin kuulostivat harvinaisen houkuttelevilta:

  • Sokerisuolattua lohta ja piparjuurikreemiä + chili-mummonkurkkuja ja murustettua Maalahden limppua
  • Grillattua poronpaistia + tummaa herkkutattikastiketta, paahdettuja juureksia ja timjamiperunakakkua
  • Lakritsi crème brûlée + vadelmasorbettia ja metsämarjoja
Ruoka oli kauttaaltaan mainiota. Hyvistä raaka-aineista hyvin valmistettuja ruokalajeja ilman ylimääräistä kikkailua. Esimerkiksi poro oli paistettu ällistyttävän hyvin (yleensä saan kotioloissa niin huolellisesti paistettua lihaa, että ravintolassa vastaavat annokset tuppaavat usein olemaan jonkinasteisia pettymyksiä).

 

Erityismaininta vielä jälkiruoan kanssa tarjotulle huippuhyvälle haudutetulle teelle!Kaupunkiviikonlopun viettäminen hotellissa majoittuen on omien kokemusteni mukaan mainio irtiotto normiarjesta, mutta olen aina harmitellut sitä, että viikonloppulomalla hotellissa pitää herätä sunnuntaiaamun aamupalallekin niin aikaisin.


Tällä kertaa ei tarvinnut, koska aamupalaa tarjoiltiin yhteen(!) asti iltapäivällä, joten meillä oli aikaa istua kaikessa rauhassa pöytään tuodun kahvikannun äärellä. Kahvin ohella aamupalatarjoiluun sisältyi pöytään tarjoiltu munakas, jonka täytteeksi valikoin pekonin ohella myös herkkusientä ja sipulia.
Lisäksi hyödynsin erityisen mielelläni tämän pöydän antimia:


Olipas harvinaisen mukava piristys hektiseen syyskuuhun. Samalla pääsimme juhlistamaan piakkoin koittavaa blogin 15-vuotissynttäripäivää näissä tunnelmissa:
Tässä kuvassa olemme itsekin tähyilemässä kohti majapaikkaa:


(Yhteistyössä Radisson Blu Hotel, Oulu. Hotelliyö ja illallinen + lisäksi yhdessä kuvassa esiintyvä Toppilan olut saatu.)

3 Comments:

At 22/9/20 06:37, Blogger Virpi said...

Olitteko nyt viikonloppuna la-su? Jos, niin perhana, kävin lauantaina itsekin aamupalalla Radissonissa ihan muuten vaan. Melkein osuttiin samaan aikaan :)

 
At 22/9/20 09:55, Blogger Kannelmäen peruskoulun 5lk oppilaita said...

Herkullisen näköistä, paitsi kalja ei ehkä meille 5 luokkalaisille maistu. Me vaan täällä kantsussa nyt äikän tunnilla ja tutkitaan näitä muitten blogeja:)

 
At 22/9/20 10:05, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Ei ole todellista, voi ei!

Kannelmäen peruskoulun 5lk oppilaita: Geokätköily onneksi sopii kaikille! Ja hyvä ruoka tietenkin myös. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails