keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2020

Soijalla marinoidut munat ja koronakevään kuulumisia



Olen ollut viime viikot sen verran kiinni yhdessä isossa kirjoitustyössä (siitä lisää myöhemmin), etten ole ehtinyt päivittää blogia siitä huolimatta, että ruokaa on näin koronakeväänä tullut laitettua ihan ennätykselliseen tahtiin. Olemme toki pyrkineet tukemaan myös paikallisia ravintolayrityksiä noutamalla kotiin esimerkiksi paistettuja nuudeleita NoodleBar9:sta, dumplingeja ja Pekingin ankkaa Pikku Pandasta tai kapsalonia Lekker61-nimisestä hollantilaisesta ruokapaikasta.

Mutta ruokaakin on tosiaan kokattu, ja tähteet on käytetty erityistarkasti hyödyksi. Pääsiäislampaan lopuistakin riitti täytettä niin pitaleipiin, kotitekoisiin patonkeihin kuin uunimunakkaaseenkin. Kun on ollut monta viikkoa etätöissä, tulee ruokaa laittaessa mietittyä aina huolella myös tulevien päivien lounasrasioita.

Moni on todennut viime aikoina kokkailleensa paljon lapsuudesta tuttuja ja turvallisia kotiruokia. Vähän aikaa sitten huomasin kaivavani esiin kauratoskaomenoiden ohjeen, jota lapsena aina tehtiin siskojen kanssa kotona. Lisäksi olemme palanneet jauhantajuurillemme siinä mielessä, että olemme tehneet jonkin verran myös pastaruokia, esimerkiksi lasagnea.



Jauhoja kuluu myös ennätystahtiin, koska leipää tulee leivottua useampaan otteeseen viikossa. Verkkokaupasta tilattujen ruokaostosten kotiinkuljetuspalvelus on osoittautunut todella käteväksi, nimim. kaikissa kulutetuissa jauhopusseissa olisi ollut aikamoinen raahaaminen. Viimeksi tänään leivoin vappua varten saaristolaisleipää.

Myös reseptipostauksia on lähiaikoina luvassa, mutta tällä kertaa laitan ainoastaan kuvia soijan ja mirinin seoksessa marinoiduista löysäksi keitetyistä kananmunista (ajitsuke tamago), jotka näyttävät hupaiselta vaikkapa ramenin pinnalla.


4 Comments:

At 30/4/20 09:36, Blogger Nanna said...

Terveisiä teidänkin koronakevääseen!

 
At 30/4/20 14:04, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Runsaasti kevätaurinkoa ja kaikkea hyvää täältäkin!

 
At 30/4/20 20:44, Blogger Jael said...

Herkullisen näköiset munat. Hauskaa vappua ja kevään jatkoa.

 
At 1/5/20 09:59, Blogger Rosmariini said...

Oikein hyvää vapunaikaa, Jael! Täällä vietetään juhlaa parhaillaan työn merkeissä, mutta iltapäivällä pidetään oululaisten ruokabloggaajien kanssa etäyhteydellä vappubrunssi.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails