tiistaina, maaliskuuta 03, 2020

Kokkeillaan kookospannacottaa



Pääsimme viime toukokuussa järjestetyn thai-ruokatestin päätteeksi maistamaan Kokkeillaan-blogin Päivin yltiöherkullista lime-kookospannacottaa, jonka ohjeen otin saman tien omaksi luottoreseptikseni.

Pannacotta on siinä mielessä mukava jälkiruoka, että sen voi yleensä tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Ja tämä on erityisen maukasta ja raikasta:

Lime-kookospannacotta (4-5 annosta)

3 dl kookosmaitoa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
hyppysellinen vaniljajauhetta
2 tl limetin mehua
puolikkaan limetin kuori
3 oksaa minttupuskasta
4 liivatelehteä

Päälle:
1 dl limetin mehua
n. 4 rkl sokeria
pari oksaa minttua
1 liivatelehti

Laita neljä liivatelehteä likoamaan ja pehmenemään kylmään veteen. Pese limetti huolella. Sipaise siitä perunankuorimaveitsellä ohuelti kuorisiivuja ja laita ne kattilaan. Purista ja hieraise mintunoksia (lehtineen) kevyesti kourassa, jotta niistä irtoaisi paremmin makua vanukasliemeen. Kiehauta kookosmaito, kerma ja sokeri sekä limetin kuori ja minttu. Poista sitten seoksesta kuoret ja minttu. Mausta lopuksi vaniljalla ja tirauksella limetin mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja lisää liivatteet kuumaan kermamaitoon hyvin sekoittaen. Jaa liemi tarjoiluastioihin ja nosta kylmään jähmettymään useamman tunnin ajaksi.

Kun panancotta alkaa olla jähmettynyttä, voit valmistaa päälle tulevan kiilteen. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Purista limeteistä mehua noin 1 dl. Kuumenna mehu mintunoksien kera kattilassa ja lisää sokeria mielesi mukaan. Muista, että tässä haetaan nyt melko kirpeää lopputulosta. Kun sokeri on liuennut, poista mintunoksat ja lisää liivatelehti hyvin sekoittaen. Anna liemen jäähtyä ihan pienen hetken ajan koko ajan sitä lempeästi sekoitellen. Kun se ei ole enää ihan sata-asteista, valuttele lientä hyytyneiden pannacottien päälle varovasti lusikalla, vähän kerrallaan, haluamasi määrä (ks. tarkempi ohjeistus Kokkeillaan-blogista). Nosta sitten astiat uudelleen kylmään, jotta päällä oleva kiille jähmettyy. Tämä ottaa aikaa ainakin pari tuntia, mielellään pidempäänkin. Koristeeksi käyvät esimerkiksi tuoreet vadelmat ja mintunlehdet.

2 Comments:

At 4/3/20 15:05, Blogger Nanna said...

Lähti kyllä to do-listalle! Myös alkoi himottaa nuo vihreät kastehelmimaljat. Mulla ei ookkaa"parempia jälkiruokamaljoja". hmmm...




 
At 4/3/20 16:02, Blogger Rosmariini said...

En yleensä ole mikään erityinen astia-intoilija, mutta noista kastehelmimaljoista olen itsekin ihan fiiliksissä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails