tiistaina, tammikuuta 17, 2017

Grillikierros OulussaSe taisi olla Muista syödä välillä -Rommirusinan luona ruokakemuissa, kun saimme taannoin kollektiivisen loistoidean: odotellaan, että tulee talvi, ja tehdään sitten karavaanikierros kaupungin luukkugrilleissä. Toteutus venyi vuodenvaihteen yli, mutta mikäpä toisaalta sopisikaan paremmin Suomi 100 -teemaan kuin grillikioskikierros pakkasella?

Muodostimme shortlistin Aina nälkä -Millan Facebook-gallupin ja pienen aivoriihen perusteella ja rajasimme listan neljään, koska ajattelimme, ettemme jaksa syödä enempää. Kohteiksi valikoituivat Puolivälinkankaan eli Puokkarin grilli, Haapalehdon LehtoGrilli, Tuiran Grilli Swing sekä Höyhtyän grilli eli Höhäri tai Höhe. Matkaan lähti kolme autokunnallista: jo mainittujen sekä perheenjäsenten ja meidän Jauhajien lisäksi Kärähtäneet-Heidi sekä Kokit ja Potit -Hannele.Tilasimme jokaiselta luukulta (paitsi Swingissä, jossa tilataan tyylikkäästi tiskiltä) kolme annosta: kalibrointiannoksina makkaraperunat ja kokolihahampurilaisen sekä grillin suositteleman erikoisannoksen. Annokset jaettiin ja nautittiin paikan päällä, kukin valitsemansa ruokajuoman kanssa.

Jokainen annos arvosteltiin ulkonäkönsä ja makunsa perusteella sekä vielä Oulun skenen perinteisellä muumimukimenetelmällä, joka on ollut mukana useissa blogitapaamisissa – tosin yleensä glögien tai oluiden arvioinnissa. Niihin "Montako muumimukillista joisit?" toki luontevammin soveltuukin, mutta ilmeisen hyvin joukkomme onnistui visualisoimaan muumimukiin grilliannoksiakin. Myös henkilökunnan asenne arvioitiin jokaisen grillin kohdalla. Muut kuin muumimukikategoria arvosteltiin asteikolla 1–5.Tuiran Swing oli testin selkeä voittaja. Se menestyi parhaiten perusannoksillaan (makkaraperunat ja kokolihapurilainen) ja vielä kasvatti etumatkaansa loistavalla spesiaaliannoksellaan, paikan päällä livenä paistettuun leipään valmistetulla kreikkalaisella hampurilaisella. Myös palveluasenne oli moitteeton.Toiseksi tuli Höhäri, jonka kanssa Puokkari sijoittui perusannosten osalta lähes tasoihin, eikä LehtoGrillikään jäänyt kauas. Puolivälinkankaan grillin kokonaistulosta painoi kuitenkin kierroksen heikoimmaksi arvioitu spesiaali – Jussin erikoinen, jossa pääsimme tosin tekemään perinteisen valinnan munan, juuston ja ananaksen välillä. Puokkarin ulkopöydän ääressä kuultiin moitteenomaista puheensorinaa einesmäisistä pihveistä. Kastikkeistaan (mukaan tulee haluttaessa aina chili- sekä valkosipulikastike) Puokkari sen sijaan sai kiitosta.Höhärillä kehuttiin eniten ranskalaisia, Puokkarilla ja LehtoGrillillä puolestaan makkaraperunoita. Raatimme arvosti LehtoGrillin annoksessa reunalle sommiteltua sinappia ja ketsuppia. Liian usein ne roiskitaan sinne tänne, jolloin varsinkin kotiin kuljetettaessa perunat vettyvät ja nahistuvat. Höhärin spesiaaliannos oli todellakin spesiaali. Kebap-lihaakin sisältäneen annoksen kastike oli sen verran erityinen, että olisi syytä harkita porukalla toteutettua kebap-kierrostakin.Perusgrilliruoan suhteen taso oli eri puolilla kaupunkia hyvin tasainen ja suurimmat erot tehtiin erikoisannoksilla. Niissä tosin arvostelukin lienee eniten ruokailijan tottumuksista kiinni. Yksikään ei ollut perusannoksissa huono, joten ainakin niiltä osin kaikkia nyt testattuja voi huoletta suositella suolan nälkään.

6 Comments:

At 17/1/17 21:54, Blogger Virpi said...

Oi jospa oisin voinut olla mukana!

 
At 18/1/17 06:55, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Kuinka paljon närästi seuraavana yönä? :D

 
At 18/1/17 09:38, Anonymous Anonyymi said...

Toi Swingin erikoinen on hyvä. Lisäksi paikassa on saanut hyvää palvelua kun pari kertaa sinne eksynyt.

 
At 18/1/17 22:17, Blogger Pippurimylly said...

Virpi, uusia kierroksia on jo suunnitteilla.
Sari, kieltämättä oli aika suolaa syönyt olo. Kotona piti heti ottaa olut, suunnilleen ennen kuin sai takin naulaan. Sen voittanutta ei tosijanossa ole :)
Anonyymi, Swingi on aivan huippu! Olemme asioineet siellä epäsäännöllisesti useiden vuosien ajan. Meininki on aina hyvä ja annokset ensiluokkaisia. Tuollaisia grillejä ei mahda monta tässä maassa olla.

 
At 19/1/17 18:29, Anonymous Mallaspulla said...

Ai että, mahtava juttu! :D Erityispisteet tieteellisistä pylväsgraafeista! Meillä on menossa blogissa Jyväskylän parhaan hampurilaisen etsintä ja nyt ollaan kohdassa 10 syöty, viisi jäljellä. Projekti alkoi syyskuussa enkä malta odottaa sen loppumista......

 
At 1/3/17 21:25, Blogger Eeva-Maria said...

Apua, olen unohtanut teidät! Mutta nyt kun muistin, olen huippuiloinen, että te olette täällä edelleen. Ja oululainen grillikierros, parasta luettavaa, mitä voi harmaaseen keskiviikkoiltaansa toivoa :)

Eeva-Maria

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails