perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Sipulimarmeladi

Muistuttelen kaikkia mahdollisuudesta voittaa sadan euron lahjakortti hyvinsyöjän teemoihin sopivaan ravintolaan.

Lahjakortin saattaa saada omakseen osallistumalla syksyiseen reseptikilpailuumme, jonka ohjeistus löytyy täältä. Postilaatikkoon on putkahtunut jo muutama hyvinkin mielenkiintoinen resepti, mutta toiveissa olisi saada vielä runsaasti hyviä ruokaohjeita joukon jatkoksi. Osallistumisaikaa on siis lokakuun loppuun.

Kuvassa näkyy miespuolisen jauhajan äidin (eli siis meikäläisen anopin) keittelemää omenaista sipulimarmeladia, johon tykästyin niin paljon, että ruinasin ohjeen tänne muillekin jaettavaksi:
Omenainen sipulimarmeladi

500 g sipulia kuorittuna ja hienonnettuna
500 g happoista omenaa kuorittuna ja kuutioituna
1 dl vettä
2 sitruunan kuori ja mehu
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Laita sipulit, omenat, vesi, sitruunan kuori ja mehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Purkita puhdistettuihin & kuumennettuihin purkkeihin.

6 Comments:

At 22/10/10 17:28, Blogger Elsa said...

Minkä kanssa tota syyään?

 
At 22/10/10 17:34, Blogger Rosmariini said...

Minulle annettiin vinkiksi, että leivän päällä juuston kanssa toimii hyvin.

Lämpimien ruokien lisäkkeenä olen sitä myös tarjoillut.

Sipuli on näköjään hyvää missä muodossa tahansa.

 
At 23/10/10 09:02, Blogger Uusano said...

Paljonko tuosta määrästä raaka-aineita tulee valmista marmeladia? Sipuli menee varmaan aika paljon kasaan, mietin vaan että tuleeko monta purkillista, kannattaako ekakerralla tehdä puolta satsia, vai meneekö ihan kipenenkeittämiseksi:-)

 
At 23/10/10 10:28, Blogger Rosmariini said...

Ei rehellisesti sanottuna aavistustakaan tuosta määrästä, kun en itse ole tuota ohjetta testannut. 0:)

Yleensä kaikenlaisista hillo-ohjeista tulee kokemusteni mukaan pari suurta säilykepurkillista (tai muuten vaan iso määrä), mistä syystä ohjeita tulee aika useinkin puoliteltua.

Sillä sipulilassa on tehty pari vuotta sitten myös sipulimarmeladia, johon tulee mm. hunajaa ja balsamicoa. Tosissaan hyvä joululahjavinkki muuten!

 
At 25/10/10 12:41, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kaunis ihanasta reseptistä. Aikaisemmin olen vain saanut jostain ohjeen Ranskalainen punasipulihillo, joten tämä keltainen versio menee varmaan kokeiluun. Yleensä tällaiset sipulimarmeladit tai -hillot käyvät lisukkeeksi hyvinkin monenlaisten ruokien kanssa, mutta suutuntumalla arvioisin, että juustot, esim. jotkin kovat ja aromikkaat lammas- tms. juustot ja muut piperrykset, kera tällaisen juuston.

 
At 25/10/10 17:09, Blogger Rosmariini said...

Me maistelimme viikonloppuna juustojen kanssa Silläsipulilasta lahjaksi saatua omena-sellerihilloa. Aika mahtavaa: en olisi itse tuota(kaan) yhdistelmää hoksannut kokeilla.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails