maanantaina, huhtikuuta 27, 2009

Öljynmaistajaisia odotellessa

Saimme viime viikon lopulla keittiöömme tavallista kiintoisampia tuotteita, kun posti toi maisteltavaksemme italialaisen pienpaahtimon tummapaahtoista espressoa sekä viimeisimmästä oliivisadosta puristettua extra-neitsytoliiviöljyä. Maistajaisista on kiittäminen Ziamariaa, joka on äskettäin avannut asiakkaittensa iloksi myös verkkokaupan.

Verkkokaupassa on tietenkin näin pohjoissuomalaisesta näkökulmasta se erinomaisen hyvä puoli, että sen avulla epähelsinkiläisetkin pääsevät helposti ostoksille. Ja sivustolle on listattu muutama reseptikin, mikä on tietenkin kotikokkailevan ostajan kannalta oivallinen ratkaisu. (Myös ruuanlaittovälineitä myyvät verkkokaupat voisivat mieluusti panna tuotteisiin sopivia ruokaohjeita sivuilleen.)

Oliiviöljyä emme ole vielä päässeet korkkaamaan (makuraadin arvioita joutuu odottelemaan siis vielä hetken aikaa), mutta kahvipussi on lähtenyt hupenemaan hyvää kyytiä. Nähtävästi se siis maistuu perheen pinttyneelle kahviharrastajallekin. Mutteripannulla valmistettuna tuloksena on kuulemma täsmälleen sellaista espressoa, jota italialaiset tykkäävät juoda kodeissaan.

(Jaahas. Jauhajapuoliskolta tulleen palautteen perusteella espresso ja mutteripannukahvi ovat kuulemma vähän eri asioita. Eri jauhatus, eri valmistusmenetelmä. Hmmmm. Kuten Kemppinen kerrattaisessa mutteripannukirjoituksessaan totesi: "Kahvin keittäinen vaikuttaa myös vaaralliselta harrasteelta, josta on aihetta pysytellä etäällä. Papujen valitseminen, jauhaminen ja tamppaaminen ovat omia tieteenalojaan." Aika osuvaa.:)
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails