maanantaina, huhtikuuta 20, 2009

Kiinalainen kattaus

Lauantaina pääsimme viimein testailemaan Shanghain ruokatuliaisia, eli tekaisimme pöytään muutamansorttista Kiinan-murkinaa. Kasviksia pilkottiin vaikka kuinka paljon, ja wokkipannu kävi hetken aikaa hyvinkin kuumana. Pannussa paistettiin muun muassa kokonainen kala, kaikkea sitä.

Lopputulos oli kerrassaan kelvollinen, vaikkei annosten maku eikä ulkonäkökään ollut tietenkään ihan täsmälleen sitä mitä tavoiteltiin. Mutta jospa tässä kokeilujen myötä vielä kehittyisi.

Kalan lisäksi listalla oli muun muassa shanghailaiseen tapaan paistettuja nuudeleita sekä hapanimeliä katkarapuja. Lisäkkeeksi olisin laatinut mielelläni marinoitua tai wokattua pak choita (bok choyta), mutta sitä kasvista nyt ei sattunut tietenkään mistään silmään, sen kerran, kun olisin ollut taipuvainen sitä ostamaan. Saisikohan kiinankaalista kehiteltyä mitään kivaa? Sitä on ainakin aina saatavilla.

Vegemisiä-blogissa taannoin mainittu T.T. Asian market osoittautui valikoimiltaan ilahduttavan monipuoliseksi (olen minä toki siellä aiemminkin käynyt, mutta lähinnä vain ostamassa pikaisesti pussillisen jasmiini- tai basmatiriisiä). Minimarketista löytyi esimerkiksi luumukastiketta, jota turhaan yritimme katsella jo muutamasta shanghailaisestakin pikkukaupasta. Ja palvelu oli luonnollisesti oikeinkin ystävällistä. Onnistuisinkohan itsekin ostamaan sieltä jolloinkin tuoretta tofua?

Teelehtien annostelu on vielä vähän hakusessa, mutta tuliaiseksi tuotu Oolong on joka tapauksessa huippuhyvää. Eikä ruokajuomanakaan periaatteessa yhtään hassumpaa.

8 Comments:

At 21/4/09 07:52, Blogger Jael said...

Herkullisen ja kauniin näköinen tuo teidän kala..

 
At 21/4/09 08:35, Blogger Hanna Takala said...

Väistämättä kokonainen kala aina kiehtoo minua, tai lähinnä se mitä ihmiset siitä syö ja mitä jää jäljelle. Ja tiemmä sieltä jotakin poistetaankin. Aina vaan ajattelen tätä, en koskaan tutustu siihen kun yhdenhengen taloudessani kokonaista kalaa ei ihan äkkiä tulla näkemään.

 
At 21/4/09 09:20, Blogger Rosmariini said...

Yllättävän vaikea oli löytää kokonaista kalaa. Monissa kalatiskeissä kaikki kalat on vedetty valmiiksi fileiksi, ja niitähän sitä tulee tietenkin usein itsekin ostettua. Tosin tulevaisuudessa aion ostaa kalani yhä usemmin ruodollisena, niin pääsisi keittelemään siinä samalla kalaliemiä.

Ahven ilmeisesti toimii kokonaisena aika hyvin ja on muutenkin herkkua. Siinä voisi ehkä olla ainesta yhden hengen kala-ateriaksi?

 
At 21/4/09 13:48, Blogger Merituuli said...

herkkua taas on teillä tehty! ja minulla sanajärjestys ihan hukassa taasen :)

tässä olisi yksi maukas juttu kiinankaalista. simppeliä ja lisäkkeenä oikein toimivaa! http://sillasipuli.blogspot.com/2009/01/paistettua-kiinankaalia.html

itse ajattelimme vetäistä japanilaista viikonloppuna kun saamme ystäviä kylään. onko vinkata mitään superhyviä juttuja? ei haittaa vaikka olisi simppeleitä tehdäkin ;)

 
At 21/4/09 14:29, Blogger Rosmariini said...

Sanajärjestyksen sekoittaminen on ihan parasta! :) Ja jee: just tuommoista kaali-ideaa kaipailinkin. Pitäisi ryhtyä palauttamaan kiinankaali kunniaan, kun se on ressukka jäänyt kokonaan kaiken maailman tammenlehvien ja vuonankaalien varjoon.

Minulla olisi yksi kiva kekkereihin sopiva kokkailuidea, mutta en nyt muista ruokalajin nimeä enkä ole ihan varma siitäkään, mistä Aasian maasta se on alkujaan peräisin (tosi vakuuttavaa taas tämä meikäläisen touhu). Äh, jospa ehtisin jonain iltana plärätä keittokirjoja kaikessa rauhassa ja pistää ohjeen kokeiluun.

Olen hurahtanut kevään aikana semmoiseen sushirullaan, joka maistuu aivan tilliltä. Pitäisi joku kerta kokeilla, syntyisikö sushisetti kokonaan kotimaisista raaka-aineista. Niin tai no, riisiä ei ainakaan täällä maan pohjoisosissa kamalasti viljellä.

 
At 21/4/09 23:03, Blogger Milka said...

Ette varmaankaan voineet olla törmäämättä jiaozeihin eli dumblingeihin Kiinan reissullanne? Asuessani Pekingissä erilaiset jiaozit olivat lempiherkkuani. Olen etsinyt hyvää ohjetta netistä, mutta omistani ei ole tullut kertaakaan yhtä hyviä (ja kasassa pysyviä), mitä Pekingissä sai syödä. Tässä onkin juttuehdotus :)

 
At 22/4/09 15:17, Blogger Nokkalintu said...

Tuli muuten mielee, tosta kalasta sellainen kiinalainen pöytäetiketti sääntö. Kalaa ei saa missäännimessä kääntää ympäri lautasella. (siis vaihtaa kylkeä, että saa syötyä toiselta puolelta) Nimittäin tuosta tempusta seuraa kuulemma laivan uppoaminen ja hukkuminen :)

 
At 22/4/09 15:43, Blogger Rosmariini said...

Min: Nyyttipostausta on toivottu meiltä joskus ennenkin, joten ehkä sen nyt vihdoin ja viimein voisi toteuttaa. Kunhan saisi jostain nyyttien taiteiluun tarvittavaa sorminäppäryyttä...

Nokkalintu: Huiih, kaikeksi onneksi kala oli yleensä aseteltu lautaselle sillä tavalla, että siitä sai saman tien popsittua puikoilla molemmat puolet. :) Mutta jännä, miten eri kulttuureissa on ollut omat tapansa merenkulkijoiden turvallisuuden varmistamiseen (täällähän ei saa sytyttää tupakkaa kynttilästä, koska silloin merimies kuolee... ja hämähäkkiäkään ei muistaakseni saisi tappaa samasta syystä).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails