keskiviikkona, helmikuuta 18, 2009

Palkataan yksi keittiöapulainen

Leivänleivontaonni ei ole viime aikoina ollut meikäläisen kannalta kovinkaan suosiollinen. Hyvistä ohjeista huolimatta aina jotain on mennyt pikkuisen pieleen.

Nyt vielä kaiken huipuksi pudotin yleiskoneemme taikinakulhoineen lattialle. Koneellamme on toisinaan tapana lähteä taikinaa pyörittäessään vaeltamaan, ja nyt se oli liikehtinyt lattialle asti. Olin vielä jättänyt pöydän reunalle mittakuppeja, leikkuulaudan sun muita hidasteita, mutta härveli oli onnistunut kiertämään esteet ja tipahtanut pöydältä mitään muuta pudottamatta. Eikä paikalla ollut virallinen valvojakaan kuulemma ehtinyt ottamaan koppia. Mystistä. Kone itsessään tuntuisi toimivan, mutta taikinakulho vääntyi vähän hankalaan asentoon.

Nyt olisi hyvä aika ryhtyä vaivaamaan taikinoita käsin, mutta voi olla, ettei moiseen tule välttämättä ihan heti ryhdyttyä. Mieleni alkoi nimittäin harmillisen nopeasti askartamaan KitchenAidien kimpussa. Vähänkö semmoinen olisi vaan keittiöuskottava! Kävin vielä onneton Pähkinän sivuilla katsastamassa myynnissä olevia tuotteita, ja kyseiset masiinat olivat kaiken lisäksi helmikuun kunniaksi alennusmyynnissä.

Saapa nähdä, kuinka kauan pystyn vastustamaan kiusausta.

(Kuvassa basilikaleipä, joka liittyy olennaisesti tekstissä esiteltyyn tapaukseen. Kolmenlaista vehnää: puolikarkeaa, täysjyvää ja paljon spelttiä. Vaivausaikaa kaikkiaan 20 minuuttia.)

26 Comments:

At 18/2/09 20:56, Blogger Jael said...

Pahoitteluni keittiökoneen onnettomuuden johdosta...Kitchen Aid on kyllä hyvä laite, viime vuonna mietin pitkään minkä masiinan valitsen ja lopulta valitsin Kenwoodin KMixin.

 
At 18/2/09 21:16, Blogger Rosmariini said...

Harmitti kyllä kuin pientä oravaa. Vahdin alkuun useamman minuutin koneen vieressäkin, eikä se arvatenkaan liikkunut vielä siinä vaiheessa mihinkään. Mutta tekevälle sattuu ja vahingosta viisastuu (sen kun näkis;).

Pitää nyt katsoa, saisiko tuon entisen masiinan jotenkin korjattua. (Vaikka täytyy myöntää, että ehdin jo pohdiskella alustavasti KitchenAidien värivaihtoehtoja = kääk.)

 
At 18/2/09 22:03, Anonymous Anonyymi said...

Äkkiä Apulainen kehiin!!! Minä en ainakaan jaksa/viitsi/ehdi kaikkea käsin, minulla Electroluxin Assistentti on aivan supervälttämätön vempain. Vertailua voi tehdä monelta kantilta, mulle oli tärkeää, että tässä on 7 litran kulho - ei ainakaan lätty lennä pitkin seiniä heti...:)

 
At 18/2/09 22:36, Blogger Linda said...

Kitchen Aid on kyllä ykkönen. Oon nähny sitä kotiversiotakin käytettävän ammattilaispaikoissakin, ja vaikka hinta tuntuukin ehkä isolta, niin muissa koneissa ei taida olla 5 vuoden takuuta (taisi olla 10 vuotta moottorille?).

Mä oon rakastunut omaani, ja suosittelen sitä lämpimästi muillekin. Kaveria voi pitää pöydällä esillä ja on täysin keittiö-uskottava. Jos nyt jotain huonoa pitää sanoa, niin alussa ei hiivataikinat tahtonu pyöriä kunnolla kulhossa, mutta sekin taisi olla vaan säädöistä kiinni kun pienen säätämisen jälkeen jyllää taas just niinkuin haluan.

 
At 18/2/09 22:49, Blogger Rosmariini said...

Olisihan tuommoinen pikkuapulainen kyllä aika ihana. Ja kun käytän yleiskonetta lähinnä taikinoiden veivaamiseen, niin siinäkin mielessä ostos olisi perusteltavissa. Kai itselleen voi hommata synttärilahjan muutamaa viikkoa etuajassa?

 
At 19/2/09 10:19, Blogger monsteri said...

Olen nyt kaksi vuotta tehny kaikki taikinat, vaivaamista myöten Artesanillani enkä voisi olla tyytyväisempi. Eikä asiaa tietenkään yhtään haittaa se, että Kitschen Aidini on kauniin punainen ja näyttää tasolla hyvältä. Jokapäiväinen silmänilo :)

 
At 19/2/09 12:23, Anonymous Anonyymi said...

Täällä on kans hurahdettu Kitchen Aidiin. Tosin yleiskonetta ei vielä löydy kun se on tosissaan melkoisen kallis eikä taikinaa tule nyt niin usein väännettyä, mutta blenderi tuli hankittua kun vanha sauvasekoitin hajosi sopivasti. :) Eiköhän tuo yleiskonekin ilmesty keittiöön ennemmin tai myöhemmin.

 
At 19/2/09 13:26, Blogger Rosmariini said...

Tuossa Aidissa olisi sekin hyvä puoli, että sen kulhonhan saa siitä ilmeisesti ihan kulhona erilleen (vrt. nykyinen härveli, jossa taikinakoukku kiinnitetään kulhon pohjaan).

Oli kyllä yllätys, kun huomasi, kuinka paljon vempaimia Kitchen Aidilla onkaan valikoimissaan. Ja noihin lisäosiinkin saisi menemään loputtomasti rahaa. Heti tekee tietenkin mieli jäätelökonetta, makkaraputkiloa ja lihamyllyä, oujee. Mutta toisaalta, jos (ja kun) kokkaus on elämän keskeisimpiä juttuja, niin mikäs siinä. Kun vaan keksisi vielä sen värin.

 
At 19/2/09 22:41, Blogger Nelle said...

mäkin tahtoisin kitchen aidin, jos joku härvellin tarttee olla. Toistaiseksi olen vastustanut taas yhtä tasoilta tilaa vievää härveliä...

 
At 20/2/09 00:19, Anonymous Anonyymi said...

Ihana Kitchen Aidini (artisan) on leiponut tässä osoitteessa vuoden sisään jo monet taikinat ja enemmän olen ollut kuin tyytyväinen. Oikeastaan ainoa miinus on koukkujen ja vispainten käsinpesu, mutta kaikki muu onkin sitten plussaa. Hyvillä mielin olen antanut pöytätilaa moisen kaunottaren vietäväksi :).

Jos KA:n haluat kotiinkuljetettuna niin vilkaisepa pixmanian valikoimat, itse sain omani sieltä postikuluineenkin selkeästi edukkaammin kuin suoraan kotimaisista kaupoista rontattuna.

 
At 20/2/09 11:16, Blogger Rosmariini said...

Lisääntyvä roinan määrä se itseäkin aina kauhistuttaa. Mutta toisaalta taikinaterapiakin painaa toisessa vaakakupissa aika paljon. Jospa pääsisimme siirtymään jossain vaiheessa pikkuisen tilavampaan keittiöön (tai sitten nykyistä pienempään, ei voi tietää).

En huomannut itse noita pesujuttuja tutkaillakaan. Nykyisessä koneessamme on ollut niin kätevää se, kun melkein kaikki osaset on voinut pestä koneessa. Tosin taikinakoukku on ollut käsin pestävä siinäkin.

 
At 20/2/09 19:57, Anonymous Anonyymi said...

Saksan ebaystä muuten löytyy toisinaan Kitchen Aidia varsin kohtuulliseen hintaan ja vieläpä siis aivan uusia koneita. Kannattaa siis tsekata sieltäkin! DHL kyllä kuljettaa tavarat Suomeen, eikä lisämaksu ole järin suuri.

t. Riikkis

 
At 20/2/09 21:00, Blogger Rosmariini said...

Kävin (kommentin innostamana) ebayssa juuri äsken ehkä elämäni ensimmäistä kertaa. :) Sieltä näyttäisi löytyvän semmoisiakin settejä, joissa on makkaratuubit ja muut viriteltynä samaan pakettiin. Ei hullumpaa.

 
At 20/2/09 21:16, Blogger P said...

Hei mahtavaa jos mun vinkistä oli apua :). Itsekin olen haikaillut samaista yleiskonetta jo pidempään, mutten ole vielä raaskinut ostaa.

Mutta hintavertailuni mukaan varsinkin täydennetty yleiskonesetti kannattaisi tilata tuolta.

t. Riikkis

 
At 21/2/09 14:56, Anonymous Anonyymi said...

Tilattiin Englannista (www.electricshopping.com) kauan haaveiltu KitchenAid ja tuli halvaksi (paitsi että piti tilata myös blenderi). Heti on ollut kovasti käyttöä ja ensikertalaisen pullatkin onnistuivat mainiosti! :)

 
At 24/2/09 11:48, Anonymous Anonyymi said...

Moi!
Minkä kokoinen taikina menee tuohon kitchenaidiin? Kulho on 4.8ltr?? Meillä on assistent ja enkä varmaan sitä (ulkonäkösyistä) vaihda, mutta ehkä blenderin ja leivänpaahtimen voisi tilata :) Kiitokset anonyymille vinkistä electricshopping.com:sta, edukkaat hinnat...

 
At 24/2/09 20:37, Anonymous Anonyymi said...

Osaisiko anonyymi tai joku muu vixu kertoa että tuli electricshoppingista englantilaisella tökkelillä laite?? Ja voisiko sen vaihtaa....

 
At 24/2/09 21:46, Blogger Rosmariini said...

Voi ei! Ihan vähän aikaa sitten olin todistamassa englantilaisten pistokkeiden vaihtamista suomalaisiin (esim. leivänpaahtimessa), eli kyllä sen ilmeisesti mahdollista pitäisi olla (kunhan vaan hallitsee sähkötyöt).

 
At 25/2/09 21:37, Anonymous Anonyymi said...

Heh, en ihan ymmärtänyt että mihin Voi ei!:llä Rosmariini viittasit :) Anyway, näytti että electricshopping sivustolta sanottiin että tulee engl tökkelillä. Mutta kaipa sitten isäukko osaa sen vaihtaa. Oli tosi edulliset laitteet tuolla joten taidan laittaa leivänpaahtimen tilaukseen!

 
At 25/2/09 21:45, Blogger Rosmariini said...

Minä menin tietenkin asioiden edelle ja ajattelin, että se laite ehätti jo perille asti. :)

 
At 28/2/09 11:43, Anonymous Anonyymi said...

Töpselin vaihto kitchen aidiin meni siten että euromarketista 3 eurolla uusi tilalle, johto poikki ja uusi paikalle. Ei rakettitiedettä, johdot on värikoodattu ja googlella hyvin nopeasti selvisi mikä kuuluu mihinkin uudessa pistokkeessa.

 
At 6/3/09 19:01, Blogger saija said...

Oletko hankkimassa Artisan yleiskonetta vai monitoimikonetta? Minulla on monitoimikone. En tiedä onko käyttäjässä vika vai koneessa, mutta ei se taikinoiden tekoon ole paras mahdollinen. Nätisti se viipaloi, raastaa ja soseuttaa. Olisin halunnut mielummin juuri yleiskoneen taikinoiden tekoon, mutta sain tuon lahjaksi. En sitten raaskinut ukkokullalle sanoa, että väärän ostit...
Mies osti sen Pixmaniasta.

Jouduin laittamaan koneen huoltoon marraskuussa (on sillä reissulla edelleen). Soitin Pixmanialle että mitä tehdään, he käskivät ottaa yhteyttä Hesass sijaitsevaan huoltoon. Soitin sinne ja kerroin mistä se on ostettu. Sanoivat että toimittaa se heille sinne postilla tai matkahuollolla.
Laitoin värkin matkaan. Kuukauden odottelin ja kun siitä ei mitään kuulunut niin otin yhteyttä. Vastaus oli, että koska se on Pixmaniasta ostettu niin heidän ei tarvitsisi sitä korjata vaan huolto olisi pitänyt hoitaa Pixmanian kautta. Maahantuojan luvalla kuitenkin laittaisivat sen huoltoon. Odottelin taas reilun kk ja kun mitään ei kuulunut otin uudelleen yhteyttä. Osat olivat saapuneet, mutta ei tiedetty mihin tapaukseen ne kuuluvat. Se sitten selvisi yhteydenottoni myötä. Sainkin laitteen takaisin siitä muutaman päivän kuluttua.
Mutta, se oli edelleen rikki. Kaikki rikkoontuneet osat oli vaihdettu, mutta se tappi mihin kaikki terät kiinnitetään oli korjaamatta.
Otin taas yhteyttä huoltoon ja nyt vastaus oli että sitä ei ole huomattu! Nyt käskivät ottaa yhtettä Pixmaniaan koska he eivät voi koko laitetta vaihtaa.
Laitoinkin sitten sivujen kautta huoltopyynnön Pixmanialle ja sieltä tuli nopeasti ohjeet kuinka toimia. Kuljetuliike haki sen kotoa ja nyt se reissaa jossain Ranskassa.

Jos olisivat heti antaneet oikeat toimenpideohjeet niin se värkki olisi luultavasti ollut jo kauan aikaa sitten takaisin kotona. Nyt olen marraskuusta asti ollut ilman sitä :(
Muistaakseni tämä kyseinen huoltoliike on Suomen ainoa KA korjaaja. Saatan kyllä erehtyä.

Että sellainen tarina.
Ei tämä huoltotapaus silti estä minua haluamasta leivänpaahdinta ja blenderiä. Sille yleiskoneelle ei vaan kertakaikiiaan ole enään tilaa.

 
At 7/3/09 11:30, Blogger Rosmariini said...

Kuulostaapa hankalalta ja tosissaan turhauttavalta tuo tilanne kaikkine käänteineen (mikään ei ole niin ankeaa kuin hakea huollosta laite, joka ei edelleenkään toimi). Läheltä ostamisessa on kyllä se hyvä puoli, että tuommoiset huoltojutut hoituvat yleensä huomattavasti helpommin (+ samalla tulisi tietenkin tukeneeksi täkäläistä yritystoimintaa).

Mutta siis. Itselläni on nimenomaan mielessä taikinoiden teko, eli kyllä se tuonne yleiskoneen puolelle taitaa kallistua. Kunhan nyt osaisi päättää, että mistä sen ostaisi.

 
At 8/3/09 23:22, Blogger aleksi said...

mulla ei ole kyllä niin hyviä fiiliksiä noista kitchen aideista.. se masiina nostaa taikinan heti ylös, liikkuu pöydällä edes takaisin ja kuumentuu niin paljon että pelottaa että se syttyy tuleen hetkellä millä hyvänsä.. mutta on ne kyllä hienoja

 
At 9/3/09 06:51, Blogger Rosmariini said...

No voihan kekkeles, lähteekö KitchenAidikin siis liikkeelle. Minä kuvittelin, että laitteen jykevyys riittäisi pitämään sen paikallaan. Hankala kyllä, kun tarvitsisimme härveliä lähinnä raskaampien leipä- ym. taikinoiden tekemiseen.

 
At 17/3/09 15:59, Blogger aleksi said...

mutta Kitchen Aidiin saa lisäosaksi karkkilingon ja jätskikoneen.. hyvä syy tuhlata 500 euroa

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails