sunnuntaina, tammikuuta 06, 2008

Miljoonassa on kuusi nollaa

Kävijälaskurimme on raksuttanut joulun aikoihin ennätystahtiin, ja kappas: Miljoonas kävijä päätyi Pastanjauhantaan Harlowista (Essexistä, Englannista) lauantaina 5. tammikuuta klo 22:34 täkäläistä aikaa. Jos joku saarivaltakunnassa asuva/oleskeleva lukijamme tunnustaa käyneensä täällä tuohon aikaan, niin pankoon hän aiheesta meille vaikkapa sähköpostia sivupalkista löytyvään osoitteeseemme. Luvassa voisi olla pieni ruoka-aiheinen palkinto.

Ja sitten seuraa meitä kaikkia niin kovin kiinnostava tilasto-osuus. Joulun läheisyys näkyy viime aikojen suosituimmissa googletuksissa, jotka ovat:

1. pastanjauhantaa
2. uunilohi (kestosuosikki)
3. juustokakku (samaten)
4. perunalaatikko
5. hedelmäkakku

Paahtopaisti jäi niukasti kuudenneksi. Pastanjauhannan paisunut reseptiarkisto on syynä siihen, että suurin osa kävijöistä päätyy tänne ruokaohjeita googletellessaan. Etenkin joulun alla reseptien jahtaajia on ollut liikkeellä ennätysmäärin. Tässä tuloreittien top-vitonen:

1. google (organic) 74.71%
2. (direct) ((none)) 8.48% (eli ne, jotka eivät ole mistään kotoisin)
3. blogilista.fi 5.85%
4. (oma hakemistomme) pastanjauhantaa.googlepages.com 1.93%
5. eniro.fi 0.79%

Seuraavaksi eniten tulijoita on ollut viime aikoina keskustelupalstoilta sekä muiden blogien linkityksistä. Käytetyistä selaimista puolestaan johtaa (ehkä hieman yllättäen?) Internet Explorer:

1. Internet Explorer 47.88%
2. Firefox 45.28%
3. Safari 3.32%
4. Opera 2.99%
5. Mozilla 0.24%
(Camino-ressukka oli vasta sijalla 7.)

Kiitos ja kumarrus kaikille kävijöillemme, ja leppoisaa loppiaisen loppua! (Kuvassa loppiaispöytään vaniljajäätelön kera päätynyt englantilainen Christmas pudding.)

8 Comments:

At 7/1/08 10:27, Anonymous Anonyymi said...

Lycka till ja hyvää uutta vuotta samaan huutoon! Onkin ollut tässä tunne, että en ihan ainoita aktiivilukijoitanne ole.. Hauskaa sinänsä, että minulta on mennyt tuo uunilohi aivan kertakaikkisesti ohitse. Piti oikein ajatuksella lukea. Meillä vaan on taloudessa muutama makuherkkä, joiden kouluttamiseen minun täytyy vielä käyttää aikaa.Eli kaikki katkarapuja, sieniä tai homejuustoja sisältävät herkut jäävät kutakuinkin meikäläisen yksin popsittaviksi. Toisaalta - ei hassumpaa sekään!

Olen viime aikoina intoutunut leipomaan leipiä. Ja ihan urakalla. Loistava ruotsalainen Pain de Martin -blogi on innostanut uunimme pukkaamaan toinen toistaan herkullisempia tuotoksia. Yksi parhaista on kuitenkin edelleen saaristolaisleipä, jonka reseptin (Herrankukkaron tyylisesti) sain vuosiavuosia sitten Tammisaaren saarilta.

 
At 7/1/08 11:00, Blogger Rosmariini said...

Tuo ruotsalainen leipäblogi olikin uusi tuttavuus, kiitos vinkistä! Itse olen hurahtanut viime aikoina aivan täysin The Pioneer Woman Cooks -blogiin. Siellä on perunamuusi, johon tulee tuorejuustoa sekaan. Uskaltaisikohan kokeilla joskus.

Ja tuosta lohesta tuli mieleeni, että meille suositeltiin vähän aikaa sitten semmoisen kuorrutetun lohen ohjetta, johon tuli päälle ainakin suolakurkkua. Olisikohan se voinut olla tämä Ruokalan ohje.

 
At 7/1/08 14:05, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos, täytyypä tutustua Pioneer Womaniin. Uudet linkkivinkit on aina mukavia.
Hei, leivästä tulikin mieleeni:no-knead bread. Eli noin vuosi sitten New York Timesissa julkaistiin artikkeli/resepti leivästä, jota ei tarvitse paljoakaan vaivailla. Hyvää leipää helposti, joskin aikaa menee. Menetelmästä on kohistu maailmalla paljon, mutta en ole suomalaisissa blogeissa vielä reseptiin/tekniikkaan törmännyt (?vai onko vaan menny taas minulta ohi...). Tässä linkki lehtiartikkeliin: http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/081mrex.html
ja siitä löytyy mukava videokin: http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
Olen leipää tehnyt monta kertaa ja tulos on (melkein) aina LOISTAVA! Riippuu vähän jauhoista, joskus tulee vähän lättänämpi versio.
Tässä vielä Martinin linkki: http://paindemartin.blogspot.com/

Sitten hyvä leipäsivusto videoineen on:
http://www.breadtopia.com/

Taikina pöhisemään!
Iloisia leipomisia toivotellen, terv. TiV

 
At 7/1/08 14:25, Anonymous Anonyymi said...

No olipas mielenkiintoinen tämä No-knead bread. Täytyy heti tänään kokeilla. Katsotaan miten onnistuu vaikka lidlin sämpyläjauhoilla....
Katsoin videonkin (ilman ääntä).

Tosin teen muutenkin leivän/sämpylän juureen, jonka annan levätä 4-8 tuntia. Silloin tarvitaan nimittäin puolet vähemmän hiivaa :)

Ja superonnittelut miljoonasta!

 
At 7/1/08 15:38, Blogger Rosmariini said...

No johan vaan näyttikin hyvältä tuo vaivaamaton leipä. Kuorikin vaikutti tuon videon perusteella aivan loistokkaan rapealta. Pakko kokeilla itsekin mahdollisimman pian.

Kuka perustaisi tänne Suomeenkin leipäblogin? :)

 
At 7/1/08 17:18, Anonymous Anonyymi said...

Onhan tuota "vaivaamatonta vaivatonta" leipää maailmalla keksimisensä jälkeen mollattu mauttomaksikin. Täytyy kyllä myöntää, ettei siinä saavuteta samaa makuelämystä kuin perinteisellä juurinostatuksella, mutta mielestäni hakkaa kyllä mennen tullen monet kaupan leivät. Ja reseptiä voi kokeilumielessä muunnella eri jauhoilla, lisätä siemeniä tms. Makuasioistahan ei voi kiistellä - ainakaan paljon.. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meillä ainakin mielihyvä oli suuri, kun suloisenrapeakuorista leipää maisteltiin.
Niin, leipäblogia minäkin olen odotellut :) Kunpa löytyisi joku aktiivinen, leipään hurahtanut blogisielu! Minä aina kumartaen ihailen teitä blogipitäjiä, joilla tarmoa ja iloa riittää reippaasti tämän arjen pyörittämisen lisäksi vielä meillekin jakaa.

 
At 10/1/10 10:24, Blogger Sanna said...

Täältähän löytyy vaikka mitä ihanaa, täytyykin tulla oikein ajan kanssa lukemaan uudemman kerran!

Vinkkinä leipäblogien bongareille: alkutaipaleella oleva leipäblogi löytyy osoitteesta

taikinatiinu.blogspot.com

Tuolta löytyy kotona leivottuja leipiä (ihan tavallisia perusreseptejä, ei toistaiseksi mitään rakettitiedettä :D), tervetuloa lueskelemaan!

 
At 10/1/10 18:31, Blogger Rosmariini said...

Pitääkin tulla poimimaan parhaat leipäohjeet talteen!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails