lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Ruisleipäbruschetat

Innostuin tekemään uudesta Maku-lehdestä tämmöisiä tomaattisia alkupaloja, vaikka käytössäni olleet tomaatit olivat vielä tavallistakin mauttomampia ja muutenkin ankeita. Jostain syystä tomaateille haluaa antaa aina uuden mahdollisuuden ja niitä lankeaa kerta toisensa jälkeen ostamaan, vaikkei tähän aikaan vuodesta kamalasti kannattaisi. Ruisleipä on sentään vuodenajasta riippumatta aina yhtä hyvää:
Rukiiset bruschetat

3 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
vastarouhittua mustapippuria
4 viipaletta vähäsuolaista ruisleipää

Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä kevyesti öljyssä pannulla, Lisää lopuksi basilika ja mausta täyte mustapippurilla.
Paahda leivät leivänpaahtimessa ja lusikoi niiden päälle tomaattitäytettä. Tarjoile lämpiminä.

10 Comments:

At 24/2/07 18:36, Blogger Meri, Helsinki said...

No?!? Miltä maistuu? Itse olen haaveillen vesi kielellä selaillut uusinta Makua ja harkinnut, mikä ensimmäisenä päätyisi kokeiluun. Tänään päätyi sitten joulukuun Hesarin pähkinäleipä ja on niiiiin rapean herkullista että oikea valinta :-p Maun avokadojäädyke kiinnostaa.

 
At 24/2/07 19:16, Blogger Rosmariini said...

Maistuihan se. :) Valkosipulilla ja pannukäsittelyllä sai mauttomiinkin tomaatteihin vähän enemmän meininkiä. Leikkasin leivät neljään osaan, niin niistä sai mukavia suupaloja. Pitää tehdä näitä kesällä uudestaan.

Avokadojäädykkeitä taisi olla siinä Maun kansikuvassa, jos en ihan väärin muista. Olen itsekin niistä hieman haaveillut. Jotenkin meikäläisellä nuo kansikuvasapuskat päätyvät paljon suuremmalla todennäköisellä kokkailuun (tai ainakin suunnitteluasteelle) kuin lehden muut ohjeet. Uudessa ruoka&viini-lehdessäkin oli ihana yrttisten pannuperunoiden ohje kannessa. Mitenköhän niistä olikin onnistuttu saamaan niin houkuttelevan värisiä...

 
At 24/2/07 20:38, Blogger Meri, Helsinki said...

Tuo on juuri se syy miksi haikailen digipokkarin perään... Itse luen tuhannesti mieluummin ruoka-/kokkiblogeja, joissa on KUVAT. Siksi omani on niin kovin olmi :-D Kuvat inspiroivat makuaistia ja kokkimieltä <3 Teillä on kyllä niin loputtoman hienoja kuvia ja ohjeita ja lätinöitä että viihtyisin täällä vaikka kuinka. Aina ehtiessäni vierailen hakemassa innoitusta :-) monkeyfood-terveiset vaan!

 
At 24/2/07 22:57, Blogger Rosmariini said...

Mutta eikös siinä pähkinäleivän yhteydessä ollut pari varsin mainiota kuvaa - vai kuvittelinko koko jutun? ;) Terkut myös sinne!

 
At 24/2/07 23:38, Anonymous Anonyymi said...

Tuohon kannattaa viel lisätä ihan pieni loraus valkoviini etikkaa. Se tekee tomaateille enemmän makua ja saa kaikkien aines osien maut esiin.

 
At 24/2/07 23:39, Blogger Jaana said...

Muutama postaus sitten mainitsin täällä ravintola Torin ylihyvät jallupullat. Hesarin Nyt-liitteen ohje on nyt testattu ja toimivaksi todettu :-)

 
At 24/2/07 23:40, Anonymous Anonyymi said...

Pieni loraus etikkaa nostaa tomaatien makua ja saa muutenkin tuossa kaikki maut tasapainoon. Ei masitu ilman sitä lorausta esim valkoviini etikkaa niin yhtä hyvältä. Oikeesti kannattaa kokeilla. Ihan pieni loraus.

 
At 25/2/07 09:22, Blogger Meri, Helsinki said...

Lienet kuvitellut... ;-) Mulla on tuollanen köyhä webcami, ja aika haastavaa on sen kanssa pelailla kun siinä on todella lyhyt piuha ja sen on siis oltava koneessa kiinni. Ei ihan kauheen helposti jaksa alkaa säätää varsinkaan lämpimän ruoan kanssa, ehtii herkullinen annos jäähtyä ennen kuin on järkevä kuva olemassa :-D Valaistus tuottaa myös päänvaivaa. Onneksi on sentään läppäri ettei pöytäkonetta tarvihe kuletella ympäriinsä tai ruokia sen läheisyyteen hasardisti. Mutta digipokkari on listalla! Missähän ne opiskelijan bonarit oikein viipyy.... Tulosta on tullut niin maan penteleesti kuitenkin.

Tänään olis listalla lohimedaljongit ja tabouleh :-P Mukavaa ruokasunnuntaita!

 
At 25/2/07 10:10, Anonymous Anonyymi said...

Pakko oli tulla kertomaan että näin sinusta unta viime yönä Rosmariini :)
Et meinannut millään myöntää, että olet pastanjauhannan Rosmariini!

 
At 25/2/07 12:26, Blogger Rosmariini said...

anonyymi: (Valkoviini)etikka onkin hyvä vinkki, tykkään kun ruuassa on vähän hapokkuutta (kunhan ei ole liian hapokasta).

välispiikki: Hienoa. Pitääpä tehdä jallupullia itsekin, kun en niitä varmaan ihan hetkeen pääse Ravintola Toriin syömään.

ylimuuli: Ruokien kuvaaminen on kyllä toisinaan tosi rasittavaa, kun annokset ehtivät jäähtyä, vaikkei kuvaamiseen paria minuuttia enempää käyttäisikään. Lautasten lämmittäminen auttaisi, mutta sekin tuntuu kotioloissa vähän pöhköltä. Onneksi ollaan taas kovasti kesää kohti menossa. Kuvaaminen helpottuu kummasti, kun tulee lisää auringonvaloa.

Ulla: Hihii, toivottavasti kyseessä ei ollut painajaisuni. :D Olen kyllä oikeasti siinä määrin ujo, etten moista välttämättä ihan saman tien myöntäisikään.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails