lauantaina, lokakuuta 15, 2005

Tiedän mitä söit viime lauantaina

Pitkästä aikaa kunnon liharuokaa.

Juustolihat
sisäfilettä (1 pihvi/ruokailija)
tölkki säilykepäärynöitä
Musta Pekka -pippurijuusto
rasia tuorejuustoa (suositusmakuna chili, mutta muukin käy)
2 dl kermaa
riisiä

Pihvit leikataan perhosiksi ja ruskistetaan voissa pannulla, minkä jälkeen ne ladotaan uunivuokaan lomittain säilykepäärynöiden kanssa. Päälle pippuri- ja tuorejuustonokareita, minkä jälkeen koko komeus valellaan kermalla. Paistetaan 200 asteessa noin puolitoista tuntia. Kokemukseni mukaan ruoka kannattaa peittää vajaan puolen tunnin uunissa olon jälkeen kannella, ettei pintakerros pala karrelle.

Ruoka on parhaimmillaan keitetyn riisin kanssa. Juustoinen kastike imeytyy riisiin mukavasti ja tekee (yhdessä murean lihan kanssa) kokonaisuudesta harvinaisen mehukkaan. Tämä ruoka onnistuu aina.

Pippurisessa juustohauteessa uivien sisäfilepihvien kanssa tarjoiltavalta punaviiniltä täytyy löytyä luonnetta. Sitä löytyy KWV Cabernet Sauvignonista tai saman kirjainyhdistelmän Pinotagesta.

Ohje on peräisin Pippurimyllyn kotoa, mutta olen kyllä sittemmin törmännyt samantapaisiin resepteihin muissakin yhteyksissä. Ohje löytynee siis muutamasta muustakin suomalaiskodista.

Lopuksi vielä havainto: Valion Musta Pekka -tuorejuuston kääreestä on näköjään tehty poliittisesti korrektimpi poistamalla siitä mustan miehen kuva ja jättämällä kuvitukseksi ainoastaan pippurit lehdyköineen. Tuotteen nimeä ei ole sentään muutettu pelkäksi Pekaksi.

7 Comments:

At 20/10/05 15:11, Anonymous Anonyymi said...

mitä tuo liha oikein tykkää puolentoistatunnin kypsytyksestä. voisi kuvitella että 20 minuuttia riittäisi.

 
At 20/10/05 15:29, Blogger Rosmariini said...

Riittäisi varmasti, mutta uskoisin, että juuri pitkä juustokastikkeessa hauduttaminen tekee lihasta tässä tapauksessa niin taivaallisen mureaa ja maukasta. (Vähän samaan tapaan kuin punaviinissä tuntikausia kypsytetty karitsanpaisti.)

Tai sitten olemme ymmärtäneet ohjeen täydellisen väärin, ja kyse onkin vain puolestatoista minuutista. ;)

 
At 20/10/05 20:59, Blogger Pippurimylly said...

Joo, siis idea ei tässä tapauksessa ole paistaa sisältä roseeta pihviä vaan haarukan alla murenevaa, täyteläistä juustoista lihaa.

 
At 12/1/07 20:27, Anonymous Anonyymi said...

Hyvää on, ja jos juustoista ei saa tarpeeksi kannattaa kokeilla sitä valion suhteellisen uutta 3 juustoa-ruokakermaa tavallisen sijaan! -sampo

 
At 10/4/07 09:46, Anonymous Anonyymi said...

Tää on niin hyvää! Ohjekin on niin helppo, että tälläinen poropeukaloiden keulakuvakin siinä onnistuu. NAM ja kiitos ohjeesta!

 
At 14/3/11 18:02, Anonymous Anonyymi said...

Hei,
Resepti vaikuttaa kokeilun arvoiselta, mutta minkähän eläimen sisäfilettä tähän kannattaisi käyttää?

 
At 15/3/11 20:23, Blogger Rosmariini said...

Nautaa olemme itse käyttäneet.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails