perjantaina, syyskuuta 30, 2005

Simo-sedän parempi pasta

Resepti on nuoruudenystäväni Simon kynästä. Hän tarjosi tätä pastaa erään vauhdikkaan jääkiekon MM-kisapäivän jälkeen, kun jäähallilta palattiin useamman pubin jälkeen majapaikkaan eikä yhdenkään Kotipizzan kuljetuspalvelu suostunut enää mopottamaan meille ruokaa. Kun eteensä sai lautasellisen tätä pastaa, ei harmittanut lain!

muutama kynsi valkosipulia
oliiviöljyä
paloiteltuja kirsikkatomaatteja ja/tai tomaattimurskaa yhteensä n. 200–300 g
1 sipuli
½-1 rasiallista tuoreita herkkusieniä
tomaattipyrettä
n. 100–150 g Ricotta-juustoa (puolisen purkillista)
aurinkokuivattuja tomaatteja n. 1/4–1/2 purkillista
mausteeksi suolaa, chiliä ja ehkä muutama rouhaus pippurimyllystä (muutakin voi laittaa, maun mukaan)
päälle parmesaania ja rucolaa

Kuullota viipaloitua valkosipulia ja siivutettua sipulia oliiviöljyssä. Sillä aikaa voit laittaa (suolalla maustetun) pastaveden lämpenemään.

Lisää kastikkeen joukkoon herkkusieniä ja paloitellut tomaatit. Anna keitoksen kiehua hetki ja lisää Ricotta. Ricottan sijaan voi käyttää esim. kermaa, jogurttia, kermaviiliä tms. Ricotta on kuitenkin erinomainen ja kevyt vaihtoehto. Tässä vaiheessa pastavesi luultavasti kiehuu, joten voit laittaa pastan keittymään (suosituksena penneä: kastike menee mukavasti putken sisään ja tekee lopputuloksesta mehukkaan). Paloittele aurinkokuivatut tomaatit nin pieneksi kuin mahdollista ja sekoita kastikkeeseen mausteiden kanssa. Jos haluaa lisää tomaattisuutta, voit lisätä pyrettä. Kastike saa muhia pienellä lämmöllä siihen asti, että pasta on kypsää. Kaada pasta lautaselle, kastiketta päälle - ja pintaan vielä rucolaa ja parmesaanilastuja. Tästä ei pasta parane.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails