tiistaina, syyskuuta 23, 2025

Pastanjauhantaa 20 vuotta

Pastanjauhantaa täyttää tänään pyöreitä vuosia. Juhlan aika!

20 vuoden aikana moni asia on muuttunut, mutta moni on toisaalta pysynyt aivan ennallaan. Blogi on edelleen ennen kaikkea oma julkinen päiväkirjani, jossa voin höpistä ruokaan liittyviä ajatuksiani.

Testattujen reseptien jakaminen ei ole enää ollenkaan yhtä tärkeää kuin 2000-luvun alkuvuosina, jolloin netistä löytyi huomattavasti nykyistä vähemmän ihmisten kotonaan kokeilemia ja hyväksi havaitsemia ruokaohjeita. Nykyäänhän reseptin voi tekaista jo vaikka tekoälyllä.


Kaikkein keskeisin muutos on joka tapauksessa ollut se, että ruoasta on 20 vuodessa tullut olennainen osa työtäni. En olisi blogia perustaessani osannut ajatella, että pääsisin joskus pitämään Pariisiin Sorbonnen yliopiston tiloihin ruoka-aiheisen esitelmän.


Samalla pääsin myös tervehtimään ruokahistoriaan vahvasti vaikuttaneen Louis Pasteurin patsasta. Ja aiemmin saman reissun aikana pääsin ihmettelemään Reimsissä Pommeryn samppanjatalon 18 kilometriä pitkään luolastoa.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails