torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Aurajuustoinen punajuuripiiras

Tervetuloa Pastanjauhantaan. Täällä on tarjolla moninaisia versioita kanakeitosta, muutamia likilaskuisia leivonnaisia, erinäisiä tomaattisuuden ylistyksiä sekä satunnaisia sinihomejuuston ja punajuuren kohtaamisia. Tämä piirakka menee tuohon viimeisimpään kategoriaan. Kiitoksia reseptistä Kukkikselle:
Punajuuripiiras

Taikina:
150 g kylmää voita viipaleina
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g sinihomejuustoa murusina
120 g smetanaa
muskottipähkinää, mustapippuria
2 munaa
5 nuorta keittämätöntä punajuurta

Tee taikina tuttuun tapaan eli nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sen jälkeen vesi, sekoita nopeasti taikinaksi ja anna asettua kylmässä puoli tuntia. Sekoita sillä välin sinihomejuusto, smetana sekä mausteet. Lisää munat yksitellen. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeseen, ja sekoita nekin täytteeseen. Paista 200 asteessa noin tunti.

Oma punajuuripiirakkani ehti kuivahtaa aavistuksen verran liikaa. En ehtinyt keskittyä leipomiseen tällä kertaa tarpeeksi (piti saada yksi leipätyöhön liittyvä homma valmiiksi), ja hoksasin tähyillä uuniin vasta vähän liian myöhäisessä vaiheessa. Hyvää tämä oli silti, ja jos seuraavalla kerralla keskityn enemmän, niin tulee varmasti vielä parempaa.

4 Comments:

At 12/4/07 19:02, Anonymous Anonyymi said...

Vauvauvau, mun kaverit aura ja punajuuri. Namis namis, pitää varmaan alkaa vongata Kukkikselle kylään.

 
At 12/4/07 19:10, Blogger Rosmariini said...

Juu, kannattaa vongata. Tämä kokkaus lienee Kukkamaalla moneen kertaan koestettu.

 
At 8/10/09 11:51, Blogger keittiöveuvos said...

Kiitos ihanasta blogistasi! Olen vieraillut usein täällä, mutta koska minulla ei ole omaa, en ole pitänyt ääntä itsestäni. Nyt kuitenkin halusin sanoa tuosta "meni vähän pitkäksi..." kommentistasi, miksi et laita munakelloa hälyttämään? Välillä olen miettinyt pitäisikö hankkia useampia hälyttämään eri ruokien kypsymisestä. Onneksi kännykässäkin on herätys, jota käytän yli tunnin mittaisiin hälytyksiin.
Sinulla on täällä ihana meininki ja muutenkin hyvä ote ruokaan! Kiitos paljon Sinulle Rosmariini ja miehellesi myös monesta hienosta ohjeesta!

 
At 9/10/09 10:41, Blogger Rosmariini said...

Meillä on hellassa kyllä semmoinen kätevä piippaava ajastuskello, mutta tässä tapauksessa tuli muistaakseni laitettua kelloon liikaa aikaa (ja muiden touhujen takia unohdin kurkkia uuniin tarpeeksi varhaisessa vaiheessa).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails