keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Nuudeliwokki

Postiin putkahtanut kirjapaketti toi mukanaan Ainsley Harriottin Meals in Minutes -kirjan, josta pitäisi kertoman mukaan löytyä kosolti sopivia reseptejä kiireisille herkkusuille. Jostain syystä kirjan kasvisosio kiehtoi meikäläistä näin alkuun kaikkein eniten, ja valkkasin ensimmäiseen toteutukseen sapuskan nimeltään yum yum nutty noodles. Kirjassa luvattiin, että valmisteluihin menee 10 minuuttia, ja toinen kymmenminuuttinen varsinaiseen kokkaukseen. Meillä mahtoi mennä tuo aika jo raaka-aineiden paikallistamiseen ja esiin kaivamiseen, joten ihan kahdessakymmenessä minuutissa emme ehtineet valmiiksi.

Näitä siihen tarvittiin:
85 g nuudeleita
2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna
2 viipaloitua porkkanaa
puolikas punainen paprika ja puolikas keltainen, siemenet poistettuna ja viipaloituna
175 g parsakaalin nuppuja
100 g ohuiksi viipaloituja herkkusieniä
6 silputtua salaattisipulia
50 g suolattuja cashew-pähkinöitä

Ja näin se tehtiin:
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita hunaja, soijakastike ja ruokalusikallinen vettä kulhossa ja aseta sivuun.

Lämmitä wokissa öljyä. Lisää inkivääri, valkosipuli, porkkana, paprikat, parsakaali ja sienet ja paista sekoitellen 3-4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät rapsakkuuttaan. Lisää sipulit ja paistele hämmennellen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan, kuumenna, minkä jälkeen ruoka on valmista tarjoiltavaksi. Ripottele lopuksi päälle pähkinät.

6 Comments:

At 22/8/07 21:06, Anonymous Anonyymi said...

Ihmettelin ensin että eikö tähän tosiaan tule muita mausteita, mutta tämähän olikin HYVÄÄ. Hunajakastike, mmmm. Tosin laittaisin pähkinät paljon aikaisemmin mukaan pehmenemään. Ja olen käsittänyt että oliiviöljyä ei saisi käyttää paistamiseen koska sen maku muuttuu kitkeräksi?

 
At 22/8/07 23:37, Blogger Rosmariini said...

Suomessa tosiaan kehotetaan aina käyttämään paistotarkoituksiin rypsiöljyä, mutta esim. Englannin tv-kokit näyttävän paistavan oliiviöljyssä kaikkea mahdollista, mistä se on tarttunut itsellekin tavaksi.

Neitsytoliiviöljy ei tosin taida sopia paistamiseen kovinkaan hyvin, joten olisiko tämä suomalainen ajatus siitä peräisin, mene ja tiedä.

 
At 11/3/10 05:48, Anonymous Anonyymi said...

Ei tosiaan aivan 20 minuutissa valmistunut. Ostimme summassa kaupasta jotain Thai-nuudeleita, joita piti liottaa ensin 30 minuuttia lämpimässä vedessä :)

 
At 13/2/11 16:04, Anonymous Anonyymi said...

Minä käyttäisin seesamiöljyä tämmöisiin. Monelle varmasti turhan voimakkaan makuista semmoisenaan mutta itse pidän sen tumman vahvasta mausta.

Hyvä vaihtoehto on wokkiöljy, jossa on seesami-, inkivääri-, ja maapähkinäöljyä. Tai vaikka sekoitus seesami- ja auringonkukkaöljyä?

 
At 14/2/11 19:40, Anonymous Heidi said...

Tuli ihan superhyviä nuudeleita! Itse paistoin seesamiöljyssä ja käytin suolapähkinöitä (iski pihiys kilohintoja tarkistellessa), mutta tällä(kin) combolla sai kivan pähkinäisen maun ja rapsakkuutta. Teen toistekin!

 
At 3/7/12 13:55, Anonymous Anonyymi said...

Oli todella hyvä resepti, tulee tehtyä toistekkin. Itsekin lisäsin mukaan chiliä ja soijaa kaadoin reippaasti mukaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails