Pastanjauhantaa 20 vuotta
Pastanjauhantaa täyttää tänään pyöreitä vuosia. Juhlan aika!
20 vuoden aikana moni asia on muuttunut, mutta moni on toisaalta pysynyt aivan ennallaan. Blogi on edelleen ennen kaikkea oma julkinen päiväkirjani, jossa voin höpistä ruokaan liittyviä ajatuksiani.
Testattujen reseptien jakaminen ei ole enää ollenkaan yhtä tärkeää kuin 2000-luvun alkuvuosina, jolloin netistä löytyi huomattavasti nykyistä vähemmän ihmisten kotonaan kokeilemia ja hyväksi havaitsemia ruokaohjeita. Nykyäänhän reseptin voi tekaista jo vaikka tekoälyllä.
Kaikkein keskeisin muutos on joka tapauksessa ollut se, että ruoasta on 20 vuodessa tullut olennainen osa työtäni. En olisi blogia perustaessani osannut ajatella, että pääsisin joskus pitämään Pariisiin Sorbonnen yliopiston tiloihin ruoka-aiheisen esitelmän.
Samalla pääsin myös tervehtimään ruokahistoriaan vahvasti vaikuttaneen Louis Pasteurin patsasta. Ja aiemmin saman reissun aikana pääsin ihmettelemään Reimsissä Pommeryn samppanjatalon 18 kilometriä pitkään luolastoa.
3 Comments:
Kiitos. Täältä löytyy edelleen luottoreseptejä käyttööni...esim lasagne ja chili con jamie.
Hyvää syntymäpäivää ja kiitos mielenkiintoisista kirjoista. Toivottavasti kirjoitat niitä vielä lisää :-)
Iso kiitos kumpaisellekin – erittäin mukava synttäriyllätys nähdä täällä kommenttilaatikon puolella elämää! (Siinäkin yksi asia, joka on kokenut merkittävän muutoksen 20 vuoden aikana.)
Uusi ruokahistoriakirja on jo työn alla. Kovasti toivoisin, että pääsisin kirjoittamaan sitä päätoimisestikin lähikuukausien aikana.
Lähetä kommentti
<< Home