torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Puoli vuotta pastanjauhantaa

Minulla oli puoli vuotta sitten eräänä perjantai-iltapäivänä sen verran tylsää, että päätin perustaa oman ruokablogin. Pippurimylly oli parhaillaan jossakin omalla tahollaan hummaamassa, mutta miehen kotiuduttua sain puhuttua hänet seuraavana päivänä kanssabloggaajakseni. Ajattelin, että olisi mukavaa, jos aviopuolisoilla olisi edes yksi yhteinen harrastus ja silleen.

Alussa ajatuksena oli lähinnä keittiön laatikoissa ajelehtivien reseptilappusten tallettaminen helpommin lähestyttävään muotoon, mutta jossain vaiheessa mopo karkasi hieman käsistä. Joten tässä sitä nyt ollaan puolta vuotta, yli kolmeakymmentätuhatta vierailijaa, yhtä reseptikilpailua sekä reilusti yli kahtasataa postausta myöhemmin. Homman paisuminen on kaikkien Pastanjauhannassa vierailleiden lukijoiden, kommentoijien sekä tilaajien ansiota. Ruokajuttujen varaan rakentunut yhteisöllisyys on ollut sen verran viihdyttävää puuhaa, että postauksia on jaksanut vääntää, vaikka toisinaan viitseliäisyys onkin ollut kieltämättä jonkinasteisella koetuksella. Kiitos ja kumarrus vaan teille kaikille - toivottavasti jaksatte vierailla täällä vastaisuudessakin ja naputella vaikka silloin tällöin muutaman sanasen kommenttilootankin puolelle.

Mahtaisikohan tämmöisestä puolen vuoden bloggausrupeamasta saada aihetta pieneen juhlaan? Toisaalta tiedossa on lähipäivinä muitakin mukavia juttuja. Huomenna alkaa nimittäin vihdoin ja viimein pastanjauhajien viikon mittainen loma, jolloin voimme vaikka mietiskellä uusia blogijuonia seuraavalle puolivuotiskaudelle.

Puolivuotisjuhlasapuskan virkaa saa toimittaa tv:stä tuttu Mac’n’Cheese. Ohje on peräisin ruoka&viini-lehdestä 2/2004.

Macaroni and Cheese

500 g makaronia
½ tl suolaa
oliiviöljyä
100 g voita
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl ruokakermaa
200 g kuutioitua kermajuustoa
2 kananmunaa
½ tl mustapippuria
4 dl juustoraastetta (edam, cheddar, emmental)

Keitä makaronit kypsiksi suolalla ja oliiviöljytilkalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit ja kaada ne takaisin kattilaan.
Sulata voi makaroneihin. Lisää joukkoon kerma, maito, pippuri, kevyesti vispatut kananmunat ja kermajuusto. Sekoita huolellisesti. Lisää 2/3 juustoraasteesta makaronien joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele loput juustoraasteesta makaronilaatikon päälle. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Meidän puolivuotissynttärimme eivät muuten ole suinkaan tämän viikon hulppein ruokablogitapaus, (jos kohta tästä ihan mahdottoman suuren numeron teenkin). Pastanjauhannan kommenttilaatikosta (sekä jännästä puolukkakakustaan) tuttu cele perusti nimittäin eilen ihan uudenuutukaisen ruokablogin. Kaikki siis kipin kapin Sorsanpaistajaa lukemaan. Luvassa on tiettävästi ainakin juustokakkua sekä tsuru mai -riisiä, joten kannattaa pysyä kanavalla.

23 Comments:

At 23/3/06 17:50, Blogger Maurelita said...

Onnea onnea onnea vaan, punainen tupa ja pastapuu... vai mitens se menikään ?!

=D

Hatunnosto ja iloinen vilkutus Pariisista !

 
At 23/3/06 17:57, Anonymous Anonyymi said...

Eläköön, eläköön,eläköön Pastanjauhajat!!!! Olette aivan kybällä piristäneet kotiäidin iltoja!!! Korkea hatunnosto viitseliäisyydestänne ja hyvistä resepteistänne!!! Puhumattakaan hyvistä kuvista ja sujuvasta tekstistä! Toinen korkea hatunnosto! Ja samalla kolmas nosto kaikille vanhoille ja uusille ruokablogien pitäjille. Ihailen aktiivisuuttanne!!!

 
At 23/3/06 18:27, Blogger Pille said...

Hei Rosmariini & Pippurimylly - congrats on the 6-month blog anniversary!
PS Mitä on 'kermajuusto'? Cream cheese tai ihan tavallinen juusto?

 
At 23/3/06 18:29, Blogger Kati Parppei said...

Onneksi olkoon ruokablogien kermalle - täältä on löytynyt niin herkullisia ohjeita, mukaansatempaavia kirjoituksia, hauskoja keskusteluja kuin hienoja kuviakin. Arkistojanne tulee selattua ahkerasti; "jossain täällä oli pinaattipadan ohje, entä se pastasalaatti, löytyisiköhän jotakin nopeaa ja hyvää" :).

Tuoreen leivän lämpöinen kiitos tästä puolesta vuodesta; toivottavasti jaksatte jauhaa pastaa iloksemme vielä pitkään!

 
At 23/3/06 18:44, Anonymous Anonyymi said...

Onnea vain ja kiitoksia omasta puolestani, olen itse taas löytänyt jonkinlaisen innostuksen ruoanlaittamiseen paljolti teidän reseptienne ansiosta. Itse olen varsin nirso ruoan suhteen, mutta silti olen saanut hyvin paljon vinkkejä ja ennen kaikkea sitä tekemisen halua ohjeistanne.

 
At 23/3/06 19:36, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos kiitos vaan :) Kyllä me jaksetaan syödä ja kuvata, huoli pois!

Pille: lähempänä se lienee "ihan tavallista juustoa" . Cream cheese jotenkin vivahtaa tuore- tai sulatejuuston suuntaan.

 
At 23/3/06 20:39, Anonymous Anonyymi said...

Tunnustan: mäkin käyn täällä päivittäin kuolaamassa. Aiheet on niin monipuolisia, että aina löytyy jotain kiinnostavaa, ja reseptien kokeiluintoa vauhdittaa konkreettiset kuvat! Toivottavasti jaksatte kiinnostua vielä toisetkin puoli vuotta...ja vielä puoli vuotta...ja...

 
At 23/3/06 21:04, Anonymous Anonyymi said...

Onne mean keittiöstä myös.

Tuo teidän tämän päivän ensimmäinen kuva pysäytti, sillä se oli täsmälleen kuva minun tämän päivän ruokalautasestani.

 
At 23/3/06 22:11, Blogger Rosmariini said...

Täällähän on käynyt kova kuhina. Ja pari kokonaan uuttakin naamaa joukossa, mikäs sen hauskempaa! Kiitokset vaan kaikille mukavista kommenteista. Nuo eläköön-huudot saivat meikäläisen kyllä hieman hämilleen, mutta mikäs siinä. ;)

Minäkin olen nauttinut kovasti monista täällä käydyistä ruokakeskusteluista - esimerkiksi taannoinen kouluruokamuistelusessio (ja etenkin se nystyinen nahanpala) jaksaa huvittaa yhä edelleen.

Mea: On kyllä takuulla yllättävää nähdä oma annoksensa jonkun muun blogissa. Tässä onkin ainekset kunnon salaliittoteoriaan: Me vakoilemme kaikkien muidenkin bloggaajien pastanjauhantaa ja julkaisemme todistusaineiston sitten täällä.

Niin ja mehän emme lopeta bloggaamista ikinä. Jauhamme pastaa ikuisesti. :)

 
At 24/3/06 00:30, Blogger janssu said...

Vihdonkin! Ikiliikkujaa on yritetty keksiä täältä ikuisuuksiin, ja nyt se löytyi: pastanjauhantakone :D

 
At 24/3/06 00:51, Anonymous Anonyymi said...

Onnea vain täältäkin suunnalta! Saitte lahjaksi kuvan. ;)

 
At 24/3/06 07:53, Anonymous Anonyymi said...

Tämä sivu on kyllä ollut aivan loistava löytö. En enää edes muista, mitä ihmeen kautta tänne eksyin, mutta lähes päivittäin tulee käytyä, vaikka kommenttia en aina jaksa jättää. Meillä jo mieskin tietää, että mistä löytyy hyviä ruokaohjeita :D

Viime aikoina on itsekin tullut testattua monen monta ruokaohjetta, kun on pitänyt löytää ideoita ruoanlaittoon niin, että kehtaa sitä tarjota 1v pojallekin.

Kiitos sivuista! Jatkakaa samaan malliin.

 
At 24/3/06 08:48, Blogger Polkkapossu said...

Hyvä työtä Rosmis ja Pippis :)

 
At 24/3/06 08:54, Anonymous Anonyymi said...

Onnea toivotan minäkin! Harvoin löytää yhdestä ja samasta blogista omaa arkipäivää piristäviä vinkkejä, silmää ilahduttavia kuvia ja kaunista ja huolellista suomen kieltä. Tai siis eipä tule mieleeni yhtäkään toista blogia, joka täyttäisi kaikki nämä ehdot. Kiitos!

 
At 24/3/06 09:03, Blogger Rosmariini said...

Rosmis ja Pippis kiittävät uusista kommenteista, joista saamme runsaasti virtaa pastanjauhantakoneeseemme. Hauska nähdä teidät kaikki täällä samalla kertaa.

Repesin ihan kokonaan, kun näin Sorsanpaistaja-blogissa sen meistä otetun paparazzi-kuvan. :D Kuka vain esiintyy edukseen, kun saa poseerata Pippurimyllyn kyljessä tomaattimurskapurkkia vasten.

 
At 24/3/06 10:21, Anonymous Anonyymi said...

Sanoinhan, että osaan ottaa loistavia kuvia vaikeistakin kohteista olemattomalla kuvauskokemuksella. ;)

 
At 24/3/06 13:48, Anonymous Anonyymi said...

Onnea tosiaan täältäkin päin! Blogissanne on vain yksi huono puoli: sitä lukiessa tulee nälkä!

Ja aikoinaan ajattelin, että kirjoittelisin myös ruuasta ja muusta menosta, mutta sitten löysin pastanjauhajat ja totesin, että koska jotkut tekevät hommansa näin hyvin, niin turha huonoa kopiota on enää liikkeelle laittaa. :)

 
At 24/3/06 14:17, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta vaan. Nälkä on kyllä kieltämättä näissä hommissa jatkuvana riesana. :)

 
At 24/3/06 20:25, Blogger ainailona said...

Jo vain on syytä juhlia! Pastanjauhantaa on parasta, mitä blogiskenessä on tapahtunut vuonna 2005! Jaettiin sitten Guuggeleita tai ei. Nih.

Onnea vaan ja pitkiä, sopivan kosteita lounaita ja päivällisiä!

 
At 25/3/06 11:30, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia, ainailona. Jos vaikka myönnämme itsellemme Vaanilan kannustuspalkinnon. :)

Lienemme muuten seuraavan viikon vailla verkkoyhteyttä, joten seuraa reissun aiheuttama pakkoloma pastanjauhannasta.

 
At 26/3/06 00:38, Blogger Ketturouva said...

Onnea puolivuotiaalle! Olemme seurailleet Pastanjauhantaa vasta pari-kolme kuukautta, mutta täältä on tullut jo tavaksi hakea innoitusta ruuanlaittoon ("Mitähän pastanjauhjat ovat viime aikoina laittaneet"). Kiitämme tähänastisesta ja toivotamme hyvää ja herkullista jatkoa pastanjauhannalle!

 
At 2/4/06 11:56, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset Ketturouvallekin onnitteluista! Mukavaa, että toinenkin pariskunta on perustanut oman ruokablogin. :)

 
At 27/1/12 18:19, Blogger Elisa said...

Nyt on mac & cheese uunissa. saa nähdä onnistuuko amatööri tästä kunnialla ;---)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails