Sivut

maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Banaanijäätelö

On kohtuullisen helppoa tehdä herkullista ruokaa, jos käytettävissä on muutamien muiden raaka-aineiden ohella paketillinen voita tai purkillinen kermaa, mutta yritäpä keksiä kiinnostavaa ja maistuvaa muonaa yhdestä ainoasta banaanista. Siksipä MonkeyFoodissa hiljakkoin esiteltyä pakastetusta banaanista loihdittua jäätelöä oli kerrassaan pakko päästä kokeilemaan itsekin. Samaista banaanijäätelöä on kokeiltu myös Uneliaan kokin keittiössä, joten kyseisen jätylän maailmanvalloitus on nyt selvästi aluillaan.

(Tarkkaan ottaen omassa versiossamme oli banaanin lisäksi toinenkin ainesosa, maustepuolen virkaa toimittanut kaneli.)

11 kommenttia:

  1. Monesti resepteihin törmätessä tulee ihan tyhmä olo, kun jokin juttu on niin yksinkertainen, eikä sitä ole vaan tullut koskaan ajatelleeksi!

    Teidän kuva on ihanan sorbettimainen, näyttää ihan sitruunajäätelöltä. Pitääkin joskus kokeilla maustaa tätä sitruunalla...

    VastaaPoista
  2. noi voihan banaanin vaikka leikata kolikoiksi ja pyöritellä palat suola/chili/jauho seoksessa ja paistaa pannulla :)

    maistuu toffeelta.. ihme kyllä

    VastaaPoista
  3. Täälläkin banaani odottaa pakkasessa jäätelöitymistään! Joten kyllä tässä varmaan on maailmanvalloitus käynnissä. :)

    VastaaPoista
  4. Kieltämättä, monesti tulee tosissaan tyhmä olo, kun törmää yksinkertaisiin - mutta sitäkin kiinnostavampiin ruokaohjeisiin, eikä niiden kokeilemista olisi kuitenkaan itse kuunaan hoksannut.

    Kiitokset muulille huikeasta banskuvinkistä! Seuraavalla kerralla pitää pakastaa vähän reilumpi satsi. Kun nyt en vaan jumittuisi tuohon kaneliversioon (se oli tosissaan meikäläisen makuun). Pannulla paistettu banaanikin on kyllä hyvää!

    Nyt vaan Pikkulinnun banaaniherkkua odottelemaan. ;)

    VastaaPoista
  5. No hiisi hienoa! Kaneli on ihanaa, laitan sitä joka aamu tuorepuurooni <3 Mä ostan nykyään reilummin banaaneja ja lykkään kypsimmät suorilta pakkaseen, ettei pääse käymään ohrasesti kun HIMO yllättää! Banaani on kyllä jotain.

    VastaaPoista
  6. Kanelia aamupuuroon! Oujee, pakko kokeilla itsekin. Toisaalta kanelipuuro vaatii sitten seurakseen kenties jo muutaman omenalohkonkin, mutta mikäs siinä. Banaania en ole tainnut aamupuuron joukkoon koskaan siivuttaa (en mene kyllä vannomaan), mutta aamumysliin sitäkin useammin.

    (Tosin tuo teikäläisen tuorepuuro taitaa olla eri kuin meikäläisen kaurapuuro.;)

    VastaaPoista
  7. Lykkäsin kyllä sitä kanelia viimeset viis vuotta ihan tavan kaurapuuroonkin, tuoresettiähän oon vetäny vasta kuukauden päivät tms. Ja raejuustoa myös, mutta se on jo eri tarina ;-) Banaani sopii erinomaisesti puuroon, varmasti omppukin, se vaan on kielletty hedelmä. :-/ Mutta tutkimukset etenee... Ehkä jonain päivän vapaudun KAIKISTA ruokarajoitteista! (suuruudenhullu)

    VastaaPoista
  8. Maitorahkaa, jonka päälle reilusti kanelia... Aina välillä jää rahkatölkki jääkaapin nurkkaan, silloin se on nannaa kanelin kanssa. Kaneli-banaani-kaurapuuro oli miun makuuni hyvää, viikko sitten keittelin, mutta ei peruspuuroa parempaa.

    Kiitoksia miunkin puolestani tästä ohjeesta, banaaneja tulee aina hankittua reilusti ja aina joskus tulee tilanne, ettei kaikki viitsisikään syödä sellaisenaan. Nopeat ja terveellisemmät ohjeet tulevat käyttöön arkenakin.

    ~PaulaT

    VastaaPoista
  9. Banaani toimii pannun kautta myös kun siihen heittää mukaan;
    -2x banaania pitkittäin halki
    -voita reilusti paistamiseen
    -pikakahvia ruokalusikallinen
    -sokeria / siirappia pari reilua teelusikallista (tummempi parempi)
    JSa

    VastaaPoista
  10. Gourmet-versio, joka ei vielä häviä terveellisyydessä:

    2 banaania
    pari tippaa manteliesanssia
    1 tl kookosmaitoa
    1 tl kaakaojauhetta
    ripaus kanelia

    Rouhittu tumma suklaa sopii myös sekaan sattumiksi, mutta vähentää tietysti pisteitä terveellisyydestä.

    VastaaPoista