Viikko sitten perjantaina laadimme syötäväksemme katkarapugratiinia, jossa oli meille kahteen pekkaan kovinkin paljon syömistä. Kolmasosakin ohjeistetusta määrästä olisi riittänyt - suurin osa gratiinista sullottiinkin jääkaappiin jatkolämmittelyjä odottamaan. Ohje on kotoisin Ruokalan reseptiarkistosta.
Katkarapugratiini (4 annosta)
2 salottisipulia tai 1 sipuli
1 pieni purjo
2 rkl tilliä
2 rkl ruohosipulia
5 valkosipulin kynttä
100 g tuoreita herkkusieniä
1/2 kg kuorittuja katkarapuja
2 dl riisiä
100 g gruyere'iä tai kermajuustoa
3-4 dl valmista katkarapukastiketta
Keitä riisi. Kuullota silputtu sipuli, purjo ja viipaloidut sienet. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja nosta seos voideltuun uunivuokaan tai kasariin. Lisää päälle yrtit ja katkaravut ja peitä kastikkeella. Sirottele lopuksi päälle raastettu juusto. Gratinoi noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.
Linkkivinkki:
VastaaPoistahttp://www.aamulehti.fi/valo/page14.pdf
(ei varmaan toimi enää ensi viikolla, kun uusi Valon numero ilmestyy)
Mites tuo "valmis katkarapukastike"? Teittekö itse jotakin vai onko kaupasta saatavilla jotakin katkarapukastiketta tms?
VastaaPoistaItuhippi: Kas, kiitoksia linkistä. Jutussa näyttäisikin olevan varsin hyvä oululaisedustus.
VastaaPoistaAnonyymi: Hyvä kysymys, en tarkkaan ottaen itsekään tiedä, minkälaista soosia sillä tarkoitetaan. Viritimme itse satsin pussikeitto-osastolta löytyvää tilli-katkarapukastiketta.