Papu-fetapata (Lähde: Maku 1/06.)
3 salottisipulia tai 1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk (à 400 g) kidney- tai ruskeita papuja (itse laitoimme siis yhden tölkin kidneypapuja sekä 400 g ruskistettua jauhelihaa)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuina
1 punainen paprika kuutioituna
1 tl timjamia, salviaa ja oreganoa
noin 1 tl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
100 g öljyssä marinoituja fetakuutioita
1 dl hienonnettua persiljaa
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne öljyssä kuultaviksi. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja kuutioitu paprika. Mausta. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Lisää joukkoon fetakuutiot. Tarkista maku. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa leivän kanssa. (Päälle voi lisätä myös nokareen ranskankermaa tai ruokajogurttia.)
Muistuttelen tässä myös vanhasta kunnon fetapastapannusta, jos se on vaikka päässyt joltakulta jo unohtumaan. Huhtikuussa värkkäilläänkin sitten syötävää vuohenjuustosta.
Heissan taasen,
VastaaPoistayhtenä yönä muistin että eihän sen suklaajutun nimi ollut suklaaterriini vaan SUKLAAMARKIISI. Sillä nimellävarmaan löytyy reseptejäkin. Sorry!
Niinpä näyttää löytyvän, esim. täältä. Sitruunakastike sopii varmasti hyvin tämän jälkkärin seuralaiseksi:
VastaaPoistaSUKLAAMARKIISI
165 g tummaa suklaata
145 g kaakaota
100 g suolatonta voita
250 g tomusokeria
7 keltuaista
2 dl kuohukermaa
50 g sokeria
(mausteeksi esim. tilkka konjakkia)
vohveleita
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä.
2. Vaahdota voi ja kaakao.
3. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vesihauteessa.
4. Vaahdota kerma ja sokeri.
5. Sekoita jäähtynyt suklaa kaakao-voiseokseen.
6. Sekoita seuraavaksi joukkoon keltuais-sokerivaahto.
7. Nostele viimeiseksi joukkoon kermavaahto.
8. Pane seos tuorekelmulla tai leivinpaperilla vuorattun vuokaan. Voit asetella markiisin keskelle "sattumaksi" vohveleita.
9. Anna kovettua kylmässä vuorokauden.
10. Leikkaa markiisista ohuita viipaleita kuumalla veitsellä ja tarjoa kirpakan marja- tai hedelmäkastikeen kanssa.
Morjensta!
VastaaPoistaSemmosta tässä mietin,että kun näissä teidän kommenttilootissa on tosi hyviä reseptejä tullut teidän lukijoilta. Miten niitä voisi helpolla löytää ja selailla? Olisko hakemistoon paikallaan yksi otsikko "fanipostille"? Jos teillä vaikka joskus sattuisi olemaan päivä/yö KUN EI KERTAKAIKKIAAN ole mitään muutakaan tekemistä, niin copy pastella huhkisitte sinne niitä... :) no, ei vainkaan, ihan hurjan iso hommahan se olisi. Mutta jatkossa? Lukijoiltanne tulee useinkin hyviä juttuja teidän postauksien innoittamana ja postauksiinne liittyen. Niitä olis kiva lukea ja kokeilla myöhemmin, mutta kun muisti pettää eikä niitä enää sitten löydä.... Mutta toki: riittää kyllä jo pelkästään teidänkin mahtavissa resepteissä kokeilemista! Hellelukematerveisin TiV
Kommenttiosastomme sisältää kyllä kieltämättä melkoisen määrän resepti-ideoita, joista osa on ehtinyt jo konsanaan unohtua, joten siinä mielessä ajatuksesi on erittäinkin kannatettava. Unelma-Ullahan on perustanut lukijoiden kakkukuville kokonaan oman bloginsa - todella hieno idea!
VastaaPoistaFetapata näytti syötävän hyvältä, mutta kommenttilootaresepteihin kommentoidakseni: Mikä on tuo sitruunakastike johon rosmariini viittaat? :-o Ei linkin päästä sitruunakastikkeen ohjetta löytynyt...
VastaaPoistaTuolla suklaajutulla viittasin viikon takaiseen jälkiruokakeskusteluun, eli tuo sitruunakastike olisi ehkä tässä tapauksessa lähinnä jonkinlainen sopivan kirpeä sitruunakiisseli. Tuotekehittely (tai sopivan reseptin etsiminen) on siltä osalta vielä kesken, mutta palailemme kenties jossain vaiheessa asiaan.
VastaaPoistaVoisin tarjoilla omien reseptien puutteessa näin alkuun linkin mutakakun ja sitrussorbetin yhdistelmään, jossa myös näyttäisi yhdistyvän sopiva suklaisuus sitruunaisuuteen.
Kiitos tästä ohjeesta! Useamman kerran on jo tehty ja ihan kasvisversiona. Todella hyvää ja ei ole lihansyöjätkään mutisseet :) Täysin tämän ohjeen ansiosta meillä saa siis tehdä kasvisruokaakin joskus :D
VastaaPoista