Chilimakkarat hapankaalikasarissa
300 g braatvurstia tai muuta makkaraa
1 punainen chili
1 vihreä paprika
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl paprikajauhetta
500 g hapankaalia
1-2 dl kermaa
persiljaa tai kirveliä
Leikkaa makkarat sopiviksi suupaloiksi. Halkaise chili ja paprika, poista siemenet ja leikkaa malto viipaleiksi tai kuutioiksi.
Kuumenna rasva paistokasarissa. Ruskista makkarat. Pienennä hieman lämpöä ja ripottele makkaroiden päälle paprikajauhe ja chiliviipaleet. Kypsennä makkaroita mausteissa pari minuuttia.
Lisää pannulle paprika ja hapankaali. Hauduta välillä sekoitellen noin kolme minuuttia. Lisää kerma ja jatka kypsennystä vielä 5-10 minuutin ajan. Ripottele pinnalle persiljaa tai kirveliä.
Vinkki: Hapankaalikasari vain paranee, kun sitä lämmittää uudelleen tarjolle.
Resepti on peräisin Glorian ruoka&viini -lehden numerosta 2/2004.
Täytyy todeta, että tätä pitää tehdä mahdollisimman pian. Chiliä, makkaraa, hapankaalia... Kuola valuu jo nyt ^_^
VastaaPoistaOsui ja upposi. Viikonlopun ruokalista alkaa muotoutua.
VastaaPoistaToivottavasti pärjäätte siellä pakkasen ja viiman kourissa. Täällä on vajaa 4 astetta lämpimän puolella ja todella tasaisen harmaata. Se vähä lumi mitä oli on häipynyt jo aikoja sitten.
Bratwurst
Mikäköhän siinä onkin, että näin pakkasilla on tehnyt erityisen paljon mieli chilillä maustettuja ruokia. Lautasellinen Oliivian Texas Chiliä maistuisi nyt paremmin kuin hyvin.
VastaaPoistaJee! Rakastan chiliä ja hapankaalta ja makkaratkin maistuu. Tätä kokkaan heti huomenna.
VastaaPoistaItsekin ihastuin tähän ohjeeseen kyllä ihan ensi näkemältä, kun noita vanhoja ruokalehtiä tuossa vähän aikaa sitten intouduin selailemaan. Oli jäänyt aikanaan kokonaan testaamatta, mutta ehtiipä näitä onneksi värkkäämään pienellä viiveelläkin.
VastaaPoistaOlisin itsekin unohtanut, kiitos muistutuksesta :) Kiitos myös ravintolavinkistä, Olimpos saavutti suosiomme. Mietimme jo valmiiksi, mitä tilaamme ensi kerralla :)
VastaaPoistaKukkis - toivottavasti oli (/on?) rentouttava loma.
VastaaPoistaMinä olen hurahtanut Olimpoksen pitkään hauduteltuun uunilampaaseen. Jotenkin semmoista ei saa kotona tehtyä muulloin kuin pääsiäisenä. Ja aiemmin siellä oli aivan ihanan maukasta tomaattisalaattia, jollaista olen yrittänyt viritellä sittemmin kotioloissakin. Paikan sisustus on kyllä melkoisen kaurismäkeläinen, mutta hyvin siellä tuntuu asiakkaita riittävän siitä huolimatta. :)