Sivut

tiistaina, elokuuta 17, 2021

Suomen ruokahistoria ilmestynyt!

(Kaupallinen yhteistyö Adlibriksen kanssa)


Se on viimeinkin täällä! Pääsin tänään selaamaan vuosien ajan työn alla ollutta Suomen ruokahistoria -kirjaani, josta tuli lopulta Gaudeamuksen kustantamana yli 500-sivuinen kirjajärkäle.

Sain siis koottua samojen kansien väliin viime vuosien ruokatutkimusteni tulokset (olen lukemattomia iltoja istunut tutkailemassa, mitä menneiden vuosikymmenten sanomalehdissä on kirjoiteltu esimerkiksi pizzan saapumisesta Suomeen tai milloin maahan on perustettu kaikkein ensimmäiset kasvisravintolat).

Kustantajan laatimissa saatesanoissa kirjasta todetaan seuraavaa:
"Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa – se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa."
Kirjaa saa hyvin varustelluista kirjakaupoista, ja myöhemmin syksyllä on luvassa myös äänikirja.

Lisäksi kirjan voi ostaa luonnollisesti netistä, esimerkiksi omissa kirjahankinnoissani usein käyttämälläni Adlibriksellä kirjan hinta on tällä hetkellä 27,10 euroa.

16 kommenttia:

  1. Tilasin jo viikonloppuna! :D Odotan innolla.

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi melkein ujostuttaa, että joku ehkä meinaa ihan oikeasti lukeakin tuota minun ikuisuusprojektiani. :)

    VastaaPoista
  3. Laitoin just äsken tilauksen menemään. On kyllä kiinnostavin kirja pitkiin aikoihin. Kiitos, kun jaksoit uurastaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kauniista sanoista! <3 Ruoka on onneksi niin kiinnostava aihe, että sen parissa jaksaa uurastaa melkein loputtomasti.

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea sinulle ja kirjallesi, kuulostaa mahtavalta💙

    VastaaPoista
  6. Kiitos, Jael! Sinä osaat kyllä aina piristää ihmisen päivää.<3

    PS. Miten täällä Bloggerin kommenttilaatikossa onnistuu tekemään tuollaisen värikkään sydämen? :)

    VastaaPoista
  7. Onneksi olkoon!����️��Tätä teosta olenkin jo kovasti odottanut.

    VastaaPoista
  8. Rosmariini:Se sydän onnistuu vain jos kommentoin kännykällä.....

    VastaaPoista
  9. Anonyymi5/9/21 20:59

    Te ootte back. Mahtava homma, mä kadotin teidät jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi 1: Kiitos, mukava kuulla!

    Jael: Pitääkin tehdä joku kerta kommentointikierros kännykällä!

    Anonyymi 2: Joo, täällä ollaan! Blogi on ensi viikolla jo 16-vuotias!

    VastaaPoista
  11. Pikkuenkeli onnittelee lämpimästi!

    Olen ostanut viimeiseen reiluun puoleen vuoteen viisi kotimaista tietoteosta, vaikka kirjahyllyttömänä taistelen lopulta liian vähän huomiotani saavien kirjojen hankkimista vastaan. Yksi näistä on - kuinka ollakaan - ruokakirja :-) josta olen kokannut jo kahdesti.

    VastaaPoista
  12. Kiitos, onpa mukava kuulla taas sinusta!

    Minä olen kyllä niin mahdoton kirjahamsteri, että lukemattomia kirjoja tahtoo kertyä sinne tänne odottamaan lukuaikaa (tai edes uutta kirjahyllyä, kun entisiin ei mahdu enää mitään). :) Pitäisi laittaa vähän huomiota saavia kirjoja aina silloin tällöin kiertoon.

    VastaaPoista
  13. Onnittelut Tieto-Finlandia-ehdokkuudesta!

    VastaaPoista
  14. Kiitoksia omistuskirjoituksista!
    Kiva oli nähdä Stadis vaikka vähän pikaisesti. Mielenkiinnolla odotellaan blogi postausta Alpage juustosta: raclettea tai croute au fromagea siitä varmaan kandee duunaa tai pistää paloiksi ja syö semmoisenaan.

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Kiitos! On kyllä aika hämmentävä tilanne, kun en mistään tällaisesta ole koskaan edes hoksannut haaveilla.

    Tanniini: Tuhannet kiitokset tuliaisjuustosta! Raclette on täällä kovasti suunnitelmissa, joten palataan postauksen muodossa asiaan. Oli tosiaan kiva nähdä. Jospa seuraavan kerran Sveitsin suunnalla!

    VastaaPoista
  16. Olipa hyvä kirja. Kiitos!

    VastaaPoista