Nyt olisi nimittäin tarvetta ripeästi valmistuville ruokalajeille, joita joku olisi kuitenkin testannut ja hyväksi havainnut. Yksi tuttavani vinkkasi sopivasti tästä tonnikala-tortillalasagnesta, jonka kanssa ei kovin pitkään nokka tohissut. Eikä kuvaamiseenkaan mennyt aikaa, kun se hoitui tällä kertaa kännykkäkameralla. Aikamoista pikaelämää.Tonnikala-tortillalasagne (ohje on peräisin Valiolta, mikä on ehkä pääteltävissäkin)Kaipasin ruokaan lisätulisuutta, joten seuraavalla kerralla voisi pilkkoa sekaan pikkuisen oikeaakin chiliä. Tällä kertaa tulisuustarve hoitui jälkijättöisesti Srirachan avulla.
1 pak (6 kpl) isoja vehnätortilloja
Täyte:
1 pussi (200 g) pakastesipulia
2 rkl Valio Oivariini juoksevaa
1 pussi (180 g) juuressuikaleita
2 tlk (à 200 / 150 g) tonnikalaa vedessä
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 - 3 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 (3,3 dl) Valio ruokakermaa 10 %
1 dl persiljaa
1 pussi (150 g) Valio Polar 15% raastetta
Kuullota sipulit rasvassa paistokasarissa. Lisää suikalejuurekset. Paista n. 3 min. Lisää valutettu tonnikala. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma tai Valio täyteläinen ruoka 2%. Anna kiehua hetken. Nosta kasari levyltä. Lisää hienonnettu persilja ja puolet juustoraasteesta.
Lusikoi tilavan, vähintään 2,5 litran vetoisen uunivuoan pohjalle hiukan täytettä. Lisää sen päälle vuoroin tortilloja ja täytettä. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 225 asteessa 10 - 15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vähän tuota valmista ohjetta piti mennä toki peukaloimaan. Ihan niin nopean kokkauksen ystävä en ole, ettäkö pakastesipulia ostaisin. Ja valmiiden suikalejuuresten sijaan voi raastaa vaikka porkkanaa.
--
Yksi omista pikaruokasuosikeistani on fetapastapannu. Te voitte jakaa omat vinkkinne (ja vaikka linkkinne) kommenttilaatikon puolella.
Pinaatti-mozzarella-tomaattipasta on nopeaa ja herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.
VastaaPoistaAi niin, piti vielä kommentoida tuosta teidän postauksen otsikosta - jollekin voisi tulla siitä mieleen ihan muut jutut kuin ruoka ;-)
VastaaPoistaOi, kuinka pikainen tuplakommentti! :D
VastaaPoistaOlen viihtynyt viime aikoina huomattavan hyvin pinaatin äärellä, joten passaa!
Tuosta kakkoskommentista tuli mieleen yksi alkuaikojen postaus, jonka tutut tulkitsivat yksimielisesti kaksimieliseksi... mutta ehkä jätän linkittämättä. :)
Pastakastike siskonmakkaroista valmistuu nopsaan ja luonnollisesti maistuu hyvältä :)
VastaaPoistahttp://soppaajasilmukoita.blogspot.com/2011/06/siskonmakkarapasta.html
Kiire, se häviävä luonnonvara...tai not.
VastaaPoistaNo meillä maistuu kanaquesadillat jotka juuri postasin :)
On joo osittain valmista mutta sitäkin nopeampaa ja maistuu työpäivän jälkeisessä paniikin omaisessa fiiliksessä aikuisille kuin lapsille.
Yks ilta kun istuttiin kaverilla iltaa, niin se vääns nopeesti nopeeesti tomaatti-feta-tonnikala pastat niin, että laitto kirsikkatomaatteja ja valkosipulin kynsiä paahtumaan uuniin pellille hetkeksi. Sillä aikaa keitti tagliatellet yms. Sitten lopuks muussas kulhossa ne tomaatit ja valkosipulin, sekaan purkki pari sitruunapippuri tonnikalaa ja fetaa muruina. Kaikki sekasin ja avot. Oli muuten hyvää. Nomnom.
VastaaPoistaMarja: Ai hitsi, makkaran ja makaroonin yhdistelmä oli muuten joskus muinoin ihan huippu. Ja ilmeisesti myös huippunopea.
VastaaPoistaTerhi: Quesadillat, nam!
Niin se vaan menee, ettei joka päivä ehdi tehdä kaikkea alusta asti. Niin mukavaa kuin olisikin syödä esim. joka päivä itse leipomaansa leipää.
Anonyymi: Fetaa, tomaattia, valkosipulia, lääh. Tuo uunissa paahtaminen tuo tomaatteihin lisäksi ihan mahtavaa makua. Pitääpä kokeilla tuota itsekin.
Minusta on aina niin kadehdittavaa, kuinka nopsaan ja mutkattomasti jotkut saavat aikaan herkullisia aterioita.
Murenna paketillinen aurajuustoa kattilaan, lisää purkillinen kermaviiliä ja iso läjä kuullotettua sipulia. Kuumenna niin että juusto sulaa. Lisää suikaloitua keittokinkkua, tarjoa tuorepastan kanssa. Omnom.
VastaaPoistaVoi hitsi, kinkku-aurajuustopastaa. Siitä saisi kaiken lisäksi kunnon lohturuokaa harmaaseen syksyyn.
VastaaPoistaVoi, järjestäkää ihmeessä se reseptikilpailu, täällä toinen joka kaipaa kipeästi uusia ohjeita arki-iltojen nopeisiin ruokiin :) Ja kun vielä olisi jotain muuta kuin pastaa, se on kyllä nopeaa, mutta kun yrittää vähän vähentää tuota valkoisen vehnän käyttöä, niin pää lyö tyhjää vähintään joka toinen ilta.
VastaaPoistaMietin itsekin just tuota, että kotoisa pikaruoka on tosi monesti jonkinlaista pastaa.
VastaaPoistaEhkä päräytänkin ruokakisan jossain vaiheessa käyntiin. Jos vaan muilta hommiltani ehtisin. :)