Sivut

sunnuntai, joulukuuta 23, 2007

Me käymme joulun viettohon

Pastanjauhantapajamme käy joulun viettoon kuusin, kinkuin ja kynttilöin. Toivotamme tunnelmallista joulujuhlaa kaikille kävijöillemme, lukijoillemme ja kavereillemme. Jos nyt vaikka sitten tiernapoikien sanoin, kun kerran Oulussa asutaan:

Ja me toivotamm', ja me toivotamm',
onnellista ja hyvää joulua.
Ja sitä taivaallista ystävyyttä,
joka meidän kaikkemme ylitse käy.


Tonttujen taustalla pilkottaa pipareita, joihin pääsimme viimein käyttämään marraskuussa lahjaksi saamiamme poro- ja possumuotteja. Kiitoksia niistä asianosaisille!

24 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua! Ja kiitokset hyvistä ruokaohjeista, joita meillä on tarmokkaasti luettu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset toivotuksista - ja hyvää joulua myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää joulua ja kiitos hyvistä ohjeista. Lihapullat jallukastikkeella lukeutuvat erääksi mieheni ikimuistoisimmista ruokakokemuksista :)

    VastaaPoista
  4. Hyvää Joulua tahtoo toivottaa myöskin yksi ahkera lukija, mutta vähemmän ahkera kommentoija :)

    Eilinen säätiedote sanoi, että Joulun sateista hyötyy eniten Oulun lääni, joten elän toivossa, että pilkahdus valkeaa saataisiin Jouluun.

    VastaaPoista
  5. Allyalias: Hihii, muistelenkin sinun kirjoittaneen jallupullakokemuksestasi (tai -koettelemuksestasi). :) Me tuikkasimme tänä vuonna jaloviinaa joulusinappiinkin. Saas nähdä, miten toimii kinkun kanssa.

    Virpi: Juuri nyt on mittarissa lupaavasti miinus neljä, joten jospa sieltä rippaisi vähän luntakin jossain vaiheessa. Leppoisaa ja rentouttavaa joulua vaan sinnekin!

    VastaaPoista
  6. Mukavaa joulua teillekin! Nautitaan ihanista ruuista ;D

    VastaaPoista
  7. Hyvää joulua ja kiitoksia hyvistä ohjeista joita on tullut muutama toteutettua.

    VastaaPoista
  8. Oikein hyvää ja rauhallista joulua!
    Toivottavasti se on edes teillä valkoinen!

    Ja kiitokset glögi-sinappikastikkeen ohjeesta, siitä tullee uusi kestosuosikki joulupöytään...

    VastaaPoista
  9. Oikein hyvää joulua kaikille minunkin puolestani! Jauhajien tämänvuotinen kinkku saatiin aamusella uunista ja maistuu murean maukkaalta - ja toimii hyvin Rosmariinin jo mainitseman jallusinapin kanssa. Ruisleipä alle, kinkku keskelle ja sinappi päälle. Mitä sitä muuta tähän aikaan tarvitsee? Ehkä jouluolutta.

    VastaaPoista
  10. Hyvää joulua Pastanjauhajille!

    VastaaPoista
  11. Hyvää joulua, Sohvi, Garo, Oliivia ja Marke! Ja paljon kiitoksia toivotuksista! :)

    VastaaPoista
  12. Oikein maukasta Joulua ja aina parempaa seuraavaa vuotta! Meinaan houkutella VPn ja Mukkelismakkeliksen kanssani Ouluun vierailulle. ;-) Ne eivät varmaan sitä vielä tiedä...

    VastaaPoista
  13. Juu, kannattaa kertoa vasta ihan viime tingassa. Vaikka siinä vaiheessa, kun Perämeri alkaa viimein häämöttää horisontissa. :) Emmakin voisi olla hyvällä tuurilla houkuteltavissa mukaan. Mutta siis tervetulleita olette milloin tahansa ja millä kokoonpanolla vaan!

    Ai niin, ja rauhallista & maistuvaa joulunaikaa sinnekin suuntaan!

    VastaaPoista
  14. Hyvää joulua! Kiitokset hyvistä ruokaohjeita myös, nakkistroganoffin ohjeilla tein makkaraversion, jota itsekin söin ähkyyn asti (yleensä en makkarakastikkeesta välitä).


    Ninnu

    VastaaPoista
  15. Oikein hyvää joulua, Ninnu, ja kiitoksia kommentista. Mukava kuulla, että blogistamme on iloa muillekin.

    VastaaPoista
  16. Hottia jolea Ouluun! Näemmä nähdään ensi vuonna siis ainakin siellä :-D Kiitos kaikesta.

    VastaaPoista
  17. Päivää ja joulua sinnekin. Huomasin pienen typon, eikös Oulussa tavata siellä päin Oulusa? (:

    Meillä meni just kinkku uuniin.... Alle kilon rulla-systeemi, eipä tarvii ens vuotta aloittaa kinkun syönnillä.

    BTW: joululauluna meillä soi Ajattaran versio Juicen Sika-biisistä, ei hassumpaa..

    VastaaPoista
  18. Hyvää Joulua teille ja oikein maukkaita ruokahetkiä!!! Lämpimin jouluterveisin TiV

    VastaaPoista
  19. Ylimuuli: Leppoisaa joulua ja kiitosta kaikesta myös sinne suuntaan. Onpahan vaan ollutkin mukava tutustua teikäläiseen tänä vuonna.

    Tanniini: No määpä kokkeilen: Kävviikkö nää millon viimeksi Oulusa? :) Me mahdamme aloittaa juhannuksenkin kinkun syönnillä. Sen verran paljon siinä riittää leikattavaa. Mukavaa joulua sinne Alppimaahan!

    TiV: Kiitokset, ja oikein hyvää ja herkullista joulua sinnekin! Toivottavasti uuninne sekä hellanne ovat pelittäneet tänä vuonna, ja kinkustanne on tullut oikein maistuva.

    Hallatar: Kiitosta! Aika makoisaa on tähän saakka ollutkin, vaikkakin aika kinkkupainotteista. Maistuvaa joulua myös sinne!

    VastaaPoista
  20. Helou! On kyllä kieltämättä porukoissa naurettu viime jouluista kinkun ulkoiluttamista naapurin uunissa sekä tämän vuotista hellan pitkänlaista saapumista jouluvalmisteluja ilahduttamaan. Kaikki hyvin ja rauha maassa - ja mahassa. Uudenvuoden herkkuja jo odotellen, terv. TiV

    VastaaPoista
  21. Tein itsekin muutama viikko sitten ruokaa lähes uudella liedellä, joka tilttasi kesken kaiken. Levy kylmeni ja näyttötaulu alkoi vilkuttaa erroria. Kaikkea sitä. :) Jos joskus saamme oman keittiömme rempattua, niin pitää vissiin varmuuden vuoksi rakennella puuhellakin johonkin nurkkaan.

    Uudenvuoden herkuista saa muuten vihjailla tännekin suuntaan, etenkin jos mielessä on jotain erityishyvää.

    VastaaPoista
  22. Myöhästyneet Jouluntoivotukset sinne Pastanjauhajien keittiöön ja kotiin!

    Poromuottia mulla ei vielä olekaan, mutta kiiltokuvaenkelin muotoinen löytyy :) Se mekkoenkeli onkin nyt sitten niiiin tylsä ja kaikkialta löytyvä. Eläköön pläkkyrimestari Tuominen! *tuulettaa tanssikengän markkinoille tuloa odotellen*

    VastaaPoista
  23. En olekaan muuten koskaan ajatellutkaan, mahtaako nimimerkkisi takana olla jonkinlaista enkeli-viehtymystä. :) Kiiltokuvaenkelin malliseen muottiin en ole itse tainnut koskaan törmätäkään.

    Mukavia välipäiviä ja onnellista uutta vuotta vaan sinnekin, ja kiitoksia ahkerasta kommentoinnista!

    VastaaPoista