Hasselbackan perunoihin voi veistellä höysteeksi joko juustoraastetta tai korppujauhetta. Itse valitsin tällä kertaa ensiksi mainitun, vaikkei se noista kuvista pahemmin taida erottuakaan. Ohje on peräisin Vuosisadan keittokirjasta:
Hasselbackanperunat
6-8 kpl tasakokoisia perunoita
2 rkl voita tai margariinia
1/2 tl suolaa
2 rkl kuivaa juustoraastetta
Kuori perunat. Leikkaa ne melkein pohjaan saakka ohuiksi viipaleiksi. Pane peruna puukauhaan, näin se pysyy tanakasti paikoillaan ja pohja jää ehjäksi.
Nosta perunat viipaloitu puoli ylöspäin uunivuokaan. Voitele ne voisulalla tai pane jokaisen perunan päälle voinokare.
Työnnä perunat uuniin keskiosaan 225 asteeseen noin 25 minuutiksi.
Ota ne uunista ja voitele jälleen rasvalla. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja juustoraastetta.
Kypsennä perunoita vielä noin 20 minuuttia eli kypsiksi (paistoaika riippuu tietenkin perunoiden koosta).
Hasselbackat ovat meidän perheen miesväen suosikkiperunoita, voisivat kai elää niillä viikon putkeen.
VastaaPoistaItse parannan vielä niitä siten että sekoitan tuoretta persiljaa juustoraasteeseen, ennen kuin ripottelen sen perunoiden päälle.
Tietty laiska kun olen sivelen perunat mausteöljyllä voin kanssa läträämisen sijaan
Tuo persiljahan on mainio idea. Maun lisäksi siitä mahtaa saada lopputulokseen vielä mukavasti väriä.
VastaaPoistaVielä parempaa jos jättää kuoren päälle! ite oon tehny tällä ohjeella: http://amuseinmykitchen.com/2012/07/22/hasselback-potatoes/#
VastaaPoista