Italialainen mortadellasalaatti (Glorian ruoka&viini 2/2003)
jäävuorisalaattia
rucolaa
200-300 g mortadellaa tai balkaninmakkaraa
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 sipuli ohuina renkaina
3 tomaattia
1 rkl kapriksia
KASTIKE
1 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria
Suikaloi jäävuorisalaatti. Suikaloi makkara ja viipaloi munat, sipuli ja tomaatit.
Levitä laakean vadin pohjalle sekoitus salaattisuikaleita ja rucolaa. Asettele päälle makkarasuikaleet, munaviipaleet, sipulirenkaat ja tomaattiviipaleet. Sirottele pinnalle valutetut kaprikset.
Sekoita viinietikkakastikkeeseen ainekset ja valuta kastike salaatille. Tarjoa heti.
Laatimani salaattiasetelma muistutti liiaksi pääsiäiskukon pesäkoloa, joten seuraavalla kerralla mahdan ottaa käyttöön ehkä pykälän verran laakeamman astian.
Kuvienne vuoksi tätä polkkaa on iloa tanssahdella. Ja kokeilla siinä sivussa reseptejä. Oulusa osataan!
VastaaPoistaTervetuloa vaan polkahtelemaan jatkossakin! Oululainen blogimaailma on kyllä ilahduttavan monipuolinen, kiinnostavaa luettavaa löytyisi vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Ja onhan täällä pari hyvää kuvablogiakin.
VastaaPoistaTuli vaan mieleen (näin keskellä yötä kun palasin juuri juhlista kotiin), että kun täällä on ollut puhetta vuohenjuustosalaatista, jota itsekin jumaloin, niin yksi herrrkullinen lisäviritys siihen on paahdetut seesaminsiemenet! Nämä vaativat sitten sitä hunajaa seurakseen, jota ainakin tuossa yhdessä ohjeessanne näyttää olevankin. En tiedä onko tämä ihan vanha idea mutta hyvää ajatustahan kannattaa toistella, se vaan siitä paranee ;-)
VastaaPoistaHyvää huomenta vaan sinne Ouluun jahka heräätte ja luette :-D
Oi, seesaminsiemeniä, hunajaa ja vuohenjuustoa. Tuostahan saisi ideoitua todellisen herkkusalaatin.
VastaaPoistaKommenttisi oli muuten harvinaisen piristävä päivänavaus, sinulla taitaa olla taipumus saada ihmiset hyvälle tuulelle. :)