maanantaina, tammikuuta 09, 2017

Vuoden parhaat pähkinätRyhtyessäni pohtimaan viime vuoden parhaita ruokamuistoja ja -ohjeita mieleen nousi ensimmäisenä Suupaloja-kirja. Olen jo aiemmin kertonut ihastuksestani kirjan ruusukaalikimchiin, mutta lisäksi olen hurahtanut muun muassa näihin nopeasti valmistuviin pähkinöihin, joita olen tarjonnut vuoden mittaan ties kuinka moneen otteeseen:

Sweet & sour -cashewpähkinät

2 rkl sokeria
1/2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 rkl riisietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
suolaa

Mittaa sokeri ja hunaja pinnoitetulle paistinpannulle. Kuumenna seosta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää cashewpähkinät ja sekoita, jotta pähkinät maustuvat tasaisesti. Kaada pannulle riisietikka ja paahda kunnes sokeri ja pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Levitä kuumat pähkinät leivinpaperin päälle ja ripottele niille hieman suolaa. Tarjoa jäähtyneenä.

Ylimmässä kuvassa näkyviä pähkinöitä (sekä juustonaksuja) tein viime vuoden kesällä järjestettyyn oululaisten ruokabloggaajien blogipiknikkiin.Tähän aikaan vuodesta on jotenkin vaikea hahmottaa tuota heinäkuisista kuvista näkyvää valon määrää.Saimme Ouluun jokin aikaa sitten uuttakin vahvistusta, kun Kärähtäneet-blogin Heidi muutti kaupunkiimme asumaan. Heidi osoittautui kesäisen blogipiknikin perusteella harvinaisen herkullisten ruokalajien loihtijaksi.

Suositella voi sekä kuvissa näkyvää mantelikeittoa että täytettyä leipää, jonka tekemiseen voi soveltaa netistä kaivelemaani täytetyn maalaisleivän ohjetta:

Oulussa asumisen parhaita puolia on se, että saa säännöllisesti viettää aikaa täkäläisessä ruokabloggaajaseurassa. Kuinkakohan monta (muumimukeilla mitattavaa) makutestiä ennätämme vielä vuosien mittaan järjestääkään.

Tammikuun suunnitelmissa on testata blogiporukalla oululaisten grillien klassikkoannoksia. Päivämääräkin on jo sovittuna, joten stay tuned.

2 Comments:

At 9/1/17 08:52, Anonymous Heidi - Kärähtäneet said...

Ei sillä että olisin innoissani, mutta JEE, grillikierros! Olen muuten koukuttunut samaisiin ruusukaaleihin ja pähkinöihin...

 
At 9/1/17 21:18, Blogger Virpi said...

Voi vitsi kun en pääse teidän kanssa grillikierrokselle mutta odotan tuloksia innolla!

Siis lasken toki itseni edelleen Oulun ruokabloggareihin kuuluvaksi, henkisesti ainakin!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails