sunnuntaina, lokakuuta 04, 2015

Parisuhteellista elämää (matkailu avartaa)


Vietin tällä viikolla muutaman päivän Kööpenhaminassa työmatkalla.

Reissun sisältönä oli ruoka, kun kerran ruoka-aiheiseen tapahtumaan siellä osallistuin, mutta omatoimisesti en ennättänyt Tanskassa ruokailla kuin yhden ainoan katkaravuilla päällystetyn smørrebrødin verran.

Hotelliaamiaisella minua hauskuutti se, että tarjolla oli pullollinen Gammel Danskia. En toki hauskuuttanut itseäni pullon sisällöllä, mutta opin myöhemmin, että Gammel Dansk on ollut Tanskassa ilmeisesti yllättävän yleinen aamiaisjuoma. Tai ainakin Top 10 weird Danish customs kertoo asiasta seuraavaa:

"Mother always say breakfast is the most important meal of the day. But what would she say if she knew about the Danish tradition of getting a little tipsy at 9 in the morning? Some Danes drink a thick brown drink called Gammel Dansk with their rugbrød (rye bread, ed.) and coffee most mornings."

Kaikkea sitä.Kotona hotellin aamiaistarjoilusta kerrottuani jouduin tietenkin saman tien hauskuutuksen kohteeksi: Pari päivää myöhemmin hoksasin, että aamiaismysli ja kahvipaketti olivat saaneet keittiömme kaapissa seurakseen pullollisen samaista Gammel Danskia.

Parisuhde-elämä on toisinaan varsin vitsikästä.

Yllä vielä pari kuvaa Carlsbergin panimolta, jossa vietimme yhden iltapäivän.

Pssst. Hotellin nimi oli Hotel Christian IV. Rauhallinen sijainti, mutta esimerkiksi keskeinen Kongens Nytorvin metroasema oli kätevän kävelymatkan päässä. (Kyseiseltä metroasemalta pääsee näppärästi muun muassa Kastrupin lentokentälle.)
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails