lauantaina, elokuuta 23, 2014

Oletko aina käyttänyt folio- ja leivinpaperirullia väärin?Viimeaikaisten Internet-ilmiöiden joukossa ovat olleet näkyvänä artikkelityyppinä erilaiset "tämän olet aina tehnyt väärin" -listat. Pikaruokalan paperisen ketsuppikulhon levittäminen suuremmaksi oli kätevä jippo, mutta tämä niksi on tuonut keittiöömme aidosti uutta kätevyyttä. Kävi nimittäin ilmi, että olemme aina käyttäneet leivinpaperi- ja foliorullia väärin.

Rullan sisältävien pahvikuorten molemmissa päissä on järkiään sisäänpäin painettavat nystyrät, jotka painettuna pitävät rullan tiukasti aloillaan, kun siitä nyhtää tuotetta ulos. Nystyröiden avulla rulla pysyy paikoillaan jämäkästi ja paketin kanteen nyherretyn leikkuupinnankin käyttäminen on vaivatonta. Jostain syystä tätä ei ainakaan meillä tajuttu missään vaiheessa pelkkää rullapakkausta käsissä pyöritellessä. Ilmeisesti pakkausinnovaatiot eivät ole kuluttajien käsissä ihan niin intuitiivisia kuin pakkaussuunnittelijoiden sinänsä näppärissä visioissa.

Jos joku vielä kertoo, että olisi koko ajan ollut tapa vetää elmukelmua rullalta niin, ettei se heti tartu itseensä ja joka paikkaan, saattaa tulla itku kaiken sen turhautumisen ja hermojenmenetyksen nimissä.

18 Comments:

At 23/8/14 00:47, Anonymous Anonyymi said...

Meillä kelmurulla laitetaan hetkeksi pakastimeen, jonka jälkeen se on paljon helpommin käsiteltävää :)

 
At 23/8/14 01:00, Blogger Rosmariini said...

Omat keittiöinhokkini ovat a) elmukelmu b) raastinrauta.

Ja kaikkein suurin ongelmakohta on nimenomaan tuo a. :)

 
At 23/8/14 01:04, Blogger Tuplaespresso said...

Tuttu juttu:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/01/loytynyt-ensimmainen-toimiva.html
Osta Pirkka tuorekelmua ;)

 
At 23/8/14 08:28, Blogger Nanna said...

Kun minä pääsin taitavan keittiömestarinoppiin niin tehtävä josta en suoriutunut oli kelmuttaminen! NYT otetaan päädyt syynäyksen alle.

 
At 23/8/14 09:32, Anonymous sarvis said...

Useimmissa pakkauksissa ne päätyjen pykälät on vaan niin huonot, että paremminkin estävät kuin edistävät rullan pyörimistä. Ja kyllä, hermo palaa.

 
At 23/8/14 09:40, Blogger Rosmariini said...

Tuplaespresso: Minulle on joskus suositeltu Pirkka-pekoniakin. Pirkalla on selvästi pekonit ja kelmut hallussa.

Mutta sen huomasin jo joskus köyhänä opiskelijana, että ainakaan ei kannata ostaa kaupan halvinta kelmua, jos meinaa siitä jonkinlaisen ruttaantumattoman palasen saada.

Nanna: Minä olen koko maailmankaikkeuden kehnoin kelmuttaja; onneksi kotikeittiössä voi keksiä kelmuttamisen sijaan kiertoteitä.

sarvis: Voihan ei! Rullailun ongelmat eivät siis ehkä ratkea vieläkään! Onneksi leivinpaperia myydään niinä valmiina paloina.

 
At 23/8/14 09:55, Anonymous Anonyymi said...

Tuo niksi on kyllä arkea helpottava. Ja tämä havainnollistava video iheesta varsin riemastuttava! :)
https://m.youtube.com/watch?v=aGiPh_UPzEw

 
At 23/8/14 10:05, Anonymous Tia said...

Ne päädyt toimivat hetken, kunnes ne eivät enää pidä rullaa lainkaan paikoillaan tai estävät sen pyörimisen :D

 
At 23/8/14 10:26, Blogger Nanna said...

Ja toden totta. Siellähän ne päätyluukut ovat!

 
At 23/8/14 10:29, Blogger Nanna said...

Mä ymmärsin siis tämänkin väärin. Kö? Mä ajattelin pistää peukalon siitä reiästä ja säädellä /stopata sillä rullan pyörimistä?

 
At 23/8/14 11:23, Blogger Tuplaespresso said...

@ Tia
En tiedä muiden valmistajien pakkauksista, mutta meillä on nykyisessä Pirkka-paketissa meneillään jo toinen rulla erimerkkistä tavaraa, kun erimerkkisen pahvipaketti hajosi. Pirkkapaketin päätypykälät toimii edelleen. Vaikka en erityisesti suosikaan kauppojen omia merkkejä, niin Pirkan vihreä kelmupaketti on meillä jäädäkseen. Paitsi paketti, myös kelmu on ehdottomasti laatutavaraa.

 
At 23/8/14 13:05, Blogger Koti Harmi said...

Ei pykälää, ei nystyrää. Kävin läpi kaikki paketit. Totesin myös, että olemme näköjään merkkiuskollisia ja käytämme Eskimoa. Made in Finland :)

Pitäisikö seuraavaksi vaihtaa pykäläiseen merkkiin?

 
At 23/8/14 15:57, Anonymous Anonyymi said...

Jos elmukelmua säilyttää jääkaapissa, niin sitä on paljon helpompi käsitellä. Samoin noihin rullasysteemeihin auttaa se, että se kulkee "altapäin" siihen leikkaavaan/katkaisevaan reunaan.

 
At 24/8/14 18:09, Blogger Rosmariini said...

Haa, kelmun lukitusta testattu ja hyvin rullasi. :)

 
At 25/8/14 19:12, Blogger Marja said...

Minä ostin eskimo-kaupasta jättirulla kelmua ja foliota. Hyvin rullaa ja katkoo :). Pakkaukset vaativat kyllä jonkinmoisen tilan säilytykseen, siinä niiden ainoa huono puoli.

 
At 26/8/14 21:15, Anonymous Aili Inkeli said...

Kokeilepa kelmun katkaisemista pitämällä rullaa pystysuorassa. Minulla se toimii ja vinkin antoi kerran telkkarissa Nigella! Yksinkertaista, eikö vain?

 
At 30/8/14 13:41, Anonymous Anonyymi said...

Olen myös nähnyt tuon kelmun pitämisen jääkaapissa vinkkinä yhdessä siivousaiheisessa ohjelmassa - siinä brittiläisessä, jossa ne hienot rouvat siivosivat ruusuiset kumihanskat kädessä. Siinä on vain se huono puoli, että jääkaapissa se pahvipakkaus kostuu ja pikku hiljaa hajoaa...

-riitu

 
At 14/9/14 15:18, Blogger Rosmariini said...

Minäkin sain telkkarin siivousohjelmista aikoinaan pari hyvää vinkkiä. Esim. keittiössä altaiden hankaaminen pienellä määrällä pyykinpesuainetta. Tulee kiiltävää.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails