tiistaina, toukokuuta 13, 2014

Brunssin taikaa (ja Bloody Mary -salaatti)Kun otetaan muutama oululainen bloggaaja, bloggaajien kokkaamaa syötävää sekä yksi sateinen lauantaipäivä, ei tuloksena voi olla kuin mahdottoman hyvä mieli - ja kuten Hannele sen jo ennätti muotoilemaan: Oulun paras brunssi.

Kokkeillaan-blogin Kotiharmi kutsui oululaisen blogipoppoon brunssille kotiinsa, ja paikalle pääsivät Hannele Kokeista ja Poteista sekä pääkaupunkilaistunut Virpi Peruspöperöistä.

Lisäksi huonoille jutuillemme altistui kokonaan uusi tuttavuus: Muista syödä välillä -blogin Rommirusina saapui ihastuttamaan meitä läsnäolollaan.

Vaikka harmillisen moni oululaisbloggaaja ei päässyt blogibrunssiin paikalle, olivat läsnäolijat kokanneet antaumuksella heidänkin puolestaan. Isäntäpariskunta oli loihtinut syötäväksemme pestomarinoituja kasviksia sekä parsapateeta, ja paikan päällä päästiin vielä todistamaan pienten pekoni-munapaistosten valmistumista.

Kotiharmi ja Hannele olivat yhdistäneet voimansa: Kotiharmin char siu bao -nyytit kohtasivat harvinaisen makoisalla tavalla Hannelen makean chilikastikkeen.

(Tähän väliin pitää hoksauttaa itseäni kokkaamaan lähiaikoina paitsi makeaa chilikastiketta myös chili-valkosipulikastiketta, joka lupausten mukaan saa Srirachankin vapisemaan.)

Brunssiin kuuluu monien mielestä kenties pekoni, mutta minä kaipaan brunssille ennen kaikkea tomaattia.

Bloody Mary on tomaattimehulle oivallinen käyttökohde, ja nyt tuli todistettua, että myös kuutioitu tomaatti viihtyy samassa kulhossa hienonnetun varsisellerin, Tabascon ja vodkalorauksen kanssa.

Bloody Mary -salaatissa mukana myös pilkottua oliivia, limestä puristettua mehua sekä hienonnettua basilikaa ja punasipulia. Mausteena suolaa sekä runsaasti pippurimyllystä jauhettua mustapippuria.

Rommirusina oli loihtinut houkuttelevia pizzapiiraita sekä kotitekoista mustikkalikööriä, jota en onneksi loiskuttanut pöytäliinalle.

Virpi rikastutti brunssipöytää juustovalikoimalla. Brunssipäivän iltaan ajoittuvat euroviisut saivat meidät muistelemaan tasan viiden vuoden takaista blogimiittiä, jonne olen postauksen perusteella tehnyt tomaatti-mozzarellasalaattia. Nimimerkillä hiukan vain kaavoihini kangistunut.Lopuksi (tai ensimmäisen ruokarupeaman päätteeksi = ennen santsikierroksen alkua) menetin sydämeni Hannelen seljankukkaleivoksille. Miten maailmassa voi olla jotain samaan aikaan näin kaunista ja maistuvaa:Minulta puuttuu näiden tekemiseen oikeanlainen vuoka, mutta kunhan sen saisi järjestymään, voisin sukeltaa tosissani tartalettien maailmaan.Kiitos Kotiharmille ja siipalleen lämpimästä vieraanvaraisuudesta - sekä heille ja kaikille muillekin hulvattoman hauskasta seurasta.11 Comments:

At 14/5/14 08:20, Blogger Hannele said...

Kiitos ihanat hersyvästä seurasta!
ps. voin lainata kyllä vuokaa...

 
At 14/5/14 08:31, Blogger Rosmariini said...

Itse olet aivan liian ihana! Olet ilman vuokalainaakin ansainnut ikuisen kiitollisuuteni ja pari papukaijanmerkkiä tomaatintaimiin liittyvän huolenpitosi johdosta.

(Ei herranjestas tätä Bloggerin automatisoitua nykymuotoa: ihana-sana muuttui muotoon Ghana... Sentään huomasin!)

 
At 14/5/14 09:30, Blogger Rommirusina said...

Huoh, vieläkin hymyilyttää, kun muistelee brunssi-iltapäivää. :) Oli kiva tavata teidät kaikki, seura ja ruoka oli kyllä aivan loistavaa.

 
At 14/5/14 10:06, Blogger Rosmariini said...

No hyvä, ettet ilmeisesti traumatisoitunut pysyvästi. :D Oli kyllä tosissaan mukava tutustua!

 
At 14/5/14 11:27, Blogger Nanna said...

Tuo Bloody Mary salaatti iskee kyllä niin meikäläiseen!!!

 
At 14/5/14 12:24, Blogger Rosmariini said...

Iski minuunkin, vaikka yritinkin alkuun neuvotella salaatin ainoaksi raaka-aineeksi tomaatin! :D

 
At 15/5/14 13:41, Blogger Virpi said...

Bloody Mary -salaatti oli mahtavaa, kuten kaikki muukin tarjolla ollut.

Oulun bloggarit on parhaita, ai laav juu <3

 
At 15/5/14 19:21, Blogger Rosmariini said...

Sinutkin, Virpi, lasketaan oululaisiin bloggareihin - vaikka sitten muuttaisit Timbuktuun asumaan. :)

 
At 15/5/14 22:23, Blogger Kotiharmi Kokkaa said...

Jo riittää tuossakin brunssissa vanhana muistelemista! Olen jokapaikassa kehunut, että eipä vain saa monestakaan (mistään) ravintolasta yhtä mahtavia brunssiherkkuja. Eikä mistään yhtä hulvatonta ja mukavaa seuraa!!! Ghana (ja ihana) kun olitte :)

 
At 16/5/14 13:15, Blogger Maisa Mattila said...

Hei! En tiedä oletteko huomanneet, mutta bloginne on ehdolla SomeTime2014 Awardseissa kategoriassa Vuoden blogi. SomeTime on muutaman sadan hengen vuosittainen sosiaalisen median amatööreille ja ammattilaisille suunnattu tapahtuma, ja Awards-äänestyksessämme annettiin tänä vuonna yli 5000 ääntä! Lisätietoa tapahtumasta löydätte osoitteesta www.sometime.fi. Tämä tulee nyt hieman lyhyellä aikataululla sillä tapahtuma on jo huomenna Turun Logomossa, mutta mikäli pääsette paikalle palkintojenjakoon klo 15.30-17, niin lämpimästi tervetuloa! Mikäli ette pääse, mutta olette valmiita tarvittaessa pitämään kiitospuheen skypen välityksellä (tai jos teillä on muuta kysyttävää tapahtumasta), olkaa rohkeasti yhteyksissä maisa.mattila at gmail piste com :)

 
At 18/5/14 12:03, Blogger Rosmariini said...

Kotiharmi: Oli kyllä kerrassaan Ghanaa! Sekä ruoka että seura, kiitos, kiitos, kiitos!

Maisa Mattila: Tämä tieto oli luiskahtanut kokonaan ohi, jopas jotakin. Hauska kilpailu, kun mukana näyttäisivät olevan myös kategoriat Vuoden selfie ja Vuoden Turkutwiittaaja!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails